StoryEditorOCM
DalmacijaRUPA U BAZENU

"Adriacink": Dugopoljci, platite 800 tisuća kuna

Piše PSD.
21. svibnja 2015. - 20:55
Općina Dugopolje morat će, ako presuda postane pravomoćna, platiti splitskoj tvrtci “Adriacink” d.d. 800 tisuća kuna plus kamate koje teku od prosinca 2011. godine te 40 tisuća kuna sudskih troškova.

Ovu presudu donio je Trgovački sud u Splitu, a to je dug koji je “Adriacinku” ustupila tvrtka “Konstruktor inženjering” d.d. Dug se odnosi na radove koje je “Konstuktor” izvodio na izgradnji bazena i teniskog kluba u sklopu SC-a “Hrvatski vitezovi” Dugopolje, a koje Općina nije platila.

“Adriacink” je 16. prosinca 2011. godine s “Kontstruktor inženjeringom” sklopio govor o ustupanju tražbine kojim je tvrtka Željka Žderića kao ‘ustupitelj umjesto ispunjenja, ustupilo tužitelju kao primatelju svoju nenaplaćenu tražbinu koju ima prema Općini Dugopolje’.

Općina se, naravno, usprotivila tužbi navodeći da nisu obaviješteni o tome da je “Konstruktor” ustupio tražbinu “Adriacinku” te da je i sama tražbina sporna jer “Adriacink” d.d. kao primatelj nije izvršio svoje preuzete obveze koje su bile dogovorene s društvom “Konstruktor”.

- Nakon pregleda Ugovora o ustupanju tražbine valja utvrditi da je “Konstruktor inženjering” d.d. kao ustupitelj ustupilo tužitelju “Adriacink” d.d. kao primatelju tražbinu u iznosu od 800.000,00 kn s osnove potraživanja po ispostavljenim privremenim situacijama na temelju ugovora o građenju i to nenaplaćenu tražbinu prema tuženiku Općini Dugopolje kao dužniku, te da su taj ugovor potpisale stranke, a svojim potpisom i pečatom i tuženik kao dužnik, kao dokaz da je obaviješten o izvršenom ustupanju, obrazložio je sudac Velimir Vuković.

Načelnik Dugopolja prof. Stanko Balić, kazao nam je da nema podrobnija saznanja o presudi, no da ako ona postane pravomoćna, iznos od oko milijun kuna koliko bi otprilike iznosila glavnica i kamate, ne bi ugrozili rad Općine.

- Ako presuda postane pravomoćna, mi ćemo platiti dug jer ako smo dužni, dug treba vratiti - kazao je načelnik.
Za komentar smo zamolili i oporbenog SDP-ova vijećnika Zvonka Karduma koji je nedavno javno i govorio upravo o nedovršenom bazenu i teniskim terenima.

- Mi smo općina apsurda jer kako drukčije objasniti tu situaciju u koju su nas dovele megalomanske ideje. Cijeli taj centar stoji sad tako nezavršen, vlasti ne znaju što će s tim, a krediti dolaze na naplatu. Tražio sam da mi pokažu ugovor između Općine i “Konstruktora” za izgradnju bazena i teniskih terena, no još ga nisam vidio - komentirao je Kardum.

PIŠE: Vladimir Urukalo,
FOTO: Arhiva/CROPIX



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 20:22