StoryEditorOCM
Dalmacijagradonačelnik položio TEMELJNI kamen

Sinj gradi sportsku dvoranu vrijednu 12,8 milijuna kuna

Piše PSD.
24. listopada 2013. - 22:21
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan u srijedu je položio temeljni kamen za izgradnju Gradske sportske dvorane Sinj. Svečanosti su bili nazočni doGradonačelnik Zlatko Ugrin i drugi Glavanovi suradnici, predstavnici tvrtki “Poljud vile” i “Cetina”, koji su izvođači radova, te skupina od nekoliko desetaka članova sportskih udruga iz rukometa, odbojke, košarke, gimnastike i borilačkih sportova.

U prigodnom govoru Gradonačelnik Glavan je naglasio da će ukupna površina dvorane, koju je nazvao Gradska sportska dvorana, biti oko 2400 metara četvornih.

Dvorana će, kazao je, zadovoljavati sve međunarodne normative za odbojku, rukomet, košarku i imat će mjesta za 320 gledatelja. Kada se izgradi, dvoranu će, po riječima Gradonačelnika, koristiti oko 2000 sportaša i sportašica. Uz dvoranu će biti i dva otvorena igrališta.

- Za većom sportskom dvoranom od ove nije bilo potrebe budući da će država prigodom gradnje zgrade OŠ fra Pavla Vučkovića izgraditi dvoranu s 800-900 sjedećih mjesta, što će zadovoljavati potrebe gledatelja Alkara. U izgradnju ćemo uložiti 12,8 milijuna kuna. Ove godine osigurali smo 3,2 milijuna, a razliku ćemo osigurati u 2014. godini. O gradnji smo potpisali okvirni ugovor s izvođačima, stvorena je obveza i izgradnju dvorane nitko ne smije niti može spriječiti - kazao je Glavan.

Sinjski Gradonačelnik još je rekao da očekuje sufinanciranje od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Splitsko-dalmatinske županije, dodajući da su gradovi Solin i Kaštela za svoje dvorane dobivali višemilijunske iznose.

Pojasnio je da je Sinj tijekom proteklih pet godina oko 10 milijuna kuna ulagao u izgradnju infrastrukture Gospodarske zone Kukuzovac.

Taj posao je završen pa će ubuduće novac biti usmjeren u gradsku infrastrukturu. Glavan se još pohvalio da iza pripreme realizacije ovoga projekta stoje pune tri godine rada gradskih stručnih službi i izvršne vlasti.

Tekst i slika: Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:41