StoryEditorOCM

MUKA SA STANOM Branimir Petrić: Ubija me vlaga

Piše PSD.
11. siječnja 2010. - 22:51
Četrdesetdvogodišnji umirovljeni ratni vojni invalid Branimir Petrić je nakon 1996. godine jedno vrijeme živio sa svojom obitelji u stanu veličine 48 četvornih metara u Jelsi na Hvaru, a nakon rastave braka u njemu je ostao sam.

Prije velikog požara u Općinskom domu 2004. prikupio je dokumentaciju kako bi stan otkupio, međutim, ona je izgorjela, pa je općini nastavio plaćati povlaštenu najamninu u iznosu od 200 kuna. Danas je taj stan vrlo vlažan, ali i opasan po njegovo zdravlje.

- Krovište je dotrajalo i prokišnjava, a stanje se posve pogoršalo otkada su na ulici neposredno ispred stana postavljeni ‘ležeći policajci’. Kad automobili prolaze sve se trese, dok je za kišnog vremena sve mokro, u spavaćoj sobi na pet mjesta moram postaviti posude u koje pada voda. U protivnom bi propali pod, namještaj i stvari.

Obećanja načelnika

S načelnikom općine Ivom Milatićem sam o tom problemu višekratno razgovarao i uvijek je obećavao da će se to riješiti, ali nikako da dođem na red – žali se Petrić.

U općinu je, kako iznosi, odnio fotografije, dokumentaciju, a napravljen je i predračun za materijal koji bi stajao oko 40.000 kuna. Zna da je recesija, pa je spreman sam platiti majstorske radove, ali opet od toga ništa.

Zato je sada Ministarstvu branitelja podnio zahtjev za kredit kojim stan namjerava otkupiti, a vjeruje da će makar njegova cijena biti umanjena za već uloženih 10-tak tisuća eura i za cijenu radova na krovištu ako se ono do tada ne popravi.

Neka Petrić otkupi stan

- Uvijek smo bili spremni pomoći braniteljima u okviru svojih mogućnosti, pa je tako i Petrić u statusu povlaštenog najmoprimca, ali neka on otkupi stan kad na to ima zakonsko pravo i priličnu mirovinu. To do sada očito nije učinio iz špekulativnih razloga, a ni stanari nisu redovito izdvajali u pričuvu, jer da jesu, sada bi imali novac da poprave svoje krovište - kazao je načelnik Milatić dodavši kako bi taj zahvat na zgradi općinu stajao oko 50.000 kuna i da tih sredstava u proračunu jednostavno nema.

tekst i foto: Mirko Crnčević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 08:27