StoryEditorOCM
DalmacijaNA POMOLU RJEŠENJE KOMUNALNOG PROBLEMA U SINJU

Sinj: Bazana očekuje natkrivanje korita

Piše PSD.
14. ožujka 2009. - 18:51

Kanal između Ulice fra Pavla Vučkovića i zgrade sinjskog pogona Elektrodalmacije kod Velikog mosta u najskorije vrijeme će se natkriti i urediti za parkiralište. Procjena je da će taj zahvat stajati do 300 tisuća kuna.

Ovo će, vjerojatno, biti početak cjelovitog uređenja Bazane kao najvećeg sinjskog stambenog kompleksa uz koji je sve više poslovnih sadržaja. Kroz Bazanu protječe potok Gorućica koji stanovnicima toga gradskog predjela stvara velik problem.

Radi se o betoniranom kanalu koji je, zapravo, otvorena kanalizacija zapadnog dijela grada, uključujući vojarnu Kula i kompleks Doma zdravlja. Grad Sinj uskoro će početi s izgradnjom kanalizacije za zapadni dio grada, pa se u Gorućicu ne bi više trebale izlijevati fekalije, barem ne u dosadašnjim količinama.

Tako će korito Gorućice kroz Bazanu manje smrdjeti, ali i dalje će sigurno biti prljavo. Stanovnici Bazane s kojima smo razgovarali drže da je jedino kvalitetno rješenje da se korito Gorućice na tom dijelu natkrije, kako je to učinjeno na dijelu Ćosina potoka kod hotela “Alkar” ili Baraćeva potoka uz Šumarski put kod Gradskog stadiona.

To bi, kažu, trebao biti zajednički zahvat Grada i Hrvatskih voda. Natkrivanjem Gorućice na Bazani, u ukupnoj dužini oko 500 metara, dobio bi se golemi prostor na kojemu bi se mogla urediti parkirališta za sve veći broj osobnih automobila, ali i drugi sadržaji poput igrališta za djecu i slično.

Toni Paštar/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:20