StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Gdje god krenuli, računajte danas na kišu

Piše PSD.
15. siječnja 2016. - 08:59
Stigla je očekivana ciklona Viktor, donijela oblake i mjestimice obilnu kišu, ali i podigla temperature pa su za razliku od jučerašnjeg jutra, danas zabilježene čak 12 stupnjeva više temperature. Tako jutros u Dalmaciji nema mjesta s minusom, najhladnije je u Imotskoj krajini, u Lovreću 5, u Cisti Velikoj 6, koliko je izmjereno i u Imotskom. U Sinju, Otoku i Kninu jutros je 7, a stupanj više je u Šestanovcu. Temperstura se jutros u 7 sati u Klisu zaustavila na 9 stupnjeva koliko je bilo i na jugu zemlje, u Pločama.

Zadar i Split su se jutros 'iravnali' što se temperatura tiče, tamo je jutros 10 stupnjeva, Dubrovnik jutros mjeri 11 stupnjeva, a najtopliji je jutros Šibenik u kojem je jutros čak 12 stupnjeva. Krajnji jug zemlje, odnosno otoci Vis i Palagruža jutros su najtopliji s 14 stupnjeva Celzijusovih.

Uz znatno više temperature jutro posvuda obilježava kiša, a ponegdje je već pala u obilnim količinama, na pirovačkom području, u mjestu Putičanje, više od 40 litara po metru četvornom, no kiši i na jugu u mjestu Vid već je palo 37 litara po metru četvornom, na Korčuli je do 8 sati palo 28 litara, u Omišu 27...

Gdje god danas krenuli, morate računati na kišu, a posebno o tome trebaju brinuti oni za volanom jer se veliki dio nesreća događa upravo zbog skliskih cesta.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:21