StoryEditorOCM
Ljepotaopasna pomodna dijeta

Izbacili ste gluten, a nemate celijakiju? Ozbiljno riskirate zdravlje!

Piše PSD.
24. kolovoza 2015. - 15:15
Broj ljudi koji su odlučili iz svoje prehrane izbaciti sve što sadržigluten raste iz dana u dan, a police u trgovinama sve su punijeproizvoda s oznakom "gluten-free". Prema posljednjim podacima, čak 21posto Amerikanaca prešlo je na bezglutensku prehranu (ili ju barempokušavaju održavati). Svima njima stručnjaci su uputili ozbiljnoupozorenje: ako ne postoji medicinski razlog zbog kojeg ste prestalijesti pšenicu, raž, ječam i ostalu hranu koja sadrži gluten, lišavatetijelo niza vrijednih hranjivih sastojaka.

Stručnjaci upozoravajuda nitko ne može sam za sebe reći škodi li mu gluten ili ne te da samoliječnik putem biopsije može doći do vjerodostojnih rezultata. Argumentkoji mnogi navode, da se od kad su izbacili gluten osjećaju manje nadutoi usporeno stručnjaci ne uvažavaju te ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:09