StoryEditorOCM
Dalmacijanapokon

Lopova iz Vinišća koji je opljačkao 50 kuća uhvatili dok je prodavao ukradene stvari

Piše PSD.
29. svibnja 2015. - 13:43
 NAJNOVIJE

Nakon višemjesečnog mukotrpnog rada i istrage, trogirska je policija jučer uhitila 67-godišnjeg M.A. iz Vinišća pokraj Trogira, kojega sumnjiče za seriju provala u kuće i vikendice na tom području u posljednjih godinu dana. Iako je, doznajemo iz priča mještana, na području Sevida, Marine i Vinišća u tom razdoblju zabilježeno više od 50 provala u razne objekte, policija je zasad, prateći trag ukradenih stvari, uspjela dokazati da je 67-godišnjak odgovoran za sedam teških krađa, u kojima je vlasnicima nanesena šteta od oko 100 tisuća kuna. Lopov je iz vikendica krao sve što je našao, alate, televizore, nakit i slično, a dio stvari pronađen je kod kupaca te će ih policija vratiti vlasnicima.

Nije on radio sam...

– Nije on sigurno bio sam, ali valjda policija zna što radi. Meni je u istoj noći provaljeno u pet apartmana, ukraden mi je mini wash, nekoliko televizora... Policija procjenjuje da mi je nanesena šteta od 35 do 40 tisuća kuna, a samo tih pet vrata, koliko ih je razbijeno, stoje svaki po tisuću eura. Policija sada svaki dan dolazi u susjedstvo i nosi stvari, pitaju čije je što. Koliko znam, uhvaćen je u vrijeme kad je s kupcem dogovarao prodaju nekih predmeta, ali valjda se nisu našli oko cijene. Ma samo želim da se zna da se ne može pljačkati ljude i od toga živjeti, a da ne odgovaraš za to jer si, kao, socijalni slučaj. Pa kakva je to država, pita li itko mene koliko sam ja znoja i muke uložio da to što imam steknem svojim radom? Uvjeravaju me da će on vrlo brzo izići van i da će sve opet biti po starom, ali ne želim vjerovati u to – rekao nam je jedan od opljačkanih vlasnika vikendice na području Vinišća.

Tijekom današnjeg dana lopov će biti priveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo.


V. URUKALO



RANIJE


Noćas, nešto prije ponoći, liječničku pomoć je zatražio 62-godišnjak kojem su utvrđene teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma rebara, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici. Prema prvim saznanjima ozlijeđen je tijekom večeri u Solinu. Obavljaju se kriminalistički izvidi u vezi okolnosti zadobivanja ozljeda.

Uhićen lopov iz Vinišća

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom i utvrdili osnovu sumnje da je počinio ukupno sedam kaznenih djela teške krađe na štetu više osoba.

Naime, sumnjiči se da je tijekom 2014. i 2015. provalio u prostorije kuća na području Marine i Vinišća. Otuđio je televizore i drugu tehničku opremu, razni električni i drugi alat, slike i druge predmete. Ukupna pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 100 tisuća kuna.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, dok za dio pronađenih predmeta ne raspolažemo podacima o njihovim vlasnicima. Stoga pozivamo sve koji su oštećeni krađom ili provalom na području Marine da se jave u Policijsku postaju Trogir. Osumnjičeni 67-godišnjak je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:26