StoryEditorOCM
Dalmacijaprognoza

Prvi svibnja neće biti previše kišovit

Piše PSD.
27. travnja 2015. - 11:27
Red oblaka, red kiše, red sunca, takvo nas vrijeme očekuje zadnjeg travanjskog vikenda , a popravlja se i prognostička situacija za Prvi maj koji ipak ne bi trebao biti previše kišan. Ići će to na ruku mnogima koji će već u četvrtak 'kliznuti' s posla u produženi praznični vikend.

Do tada umjereno do znatno oblačno bit će tijekom utorka, povremeno uz kraća sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, lokalno i pljuskova s grmljavinom, više u prvom dijelu dana. A nakon juga eto nam bure, kaže Rade Popadić iz Crometea. - Prvo će na sjevernom Jadranu zapuhati bura koja će se navečer širiti i na veći dio Dalmacije. Bura će navečer podno Velebita biti olujna. – kaže Popadić. Najviše dnevne temperature od 14 do 19 stupnjeva.

Srijeda u Dalmaciji donosi više sunca s temperaturama do 19 stupnjeva, a zatim četvrtak ponovno donosi promjenjivije vrijeme. -Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti i kiše. Navečer su lokalno mogući i jači grmljavinski pljuskovi. Noću većinom tiho, danju slabo do umjereno jugo i lebić, kasno navečer na zapadnoj obali Istre bura i tramontana. – najavljuje Popadić. U petak kada 'pada' Praznik rada izmjena sunca i oblaka, a tek povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Drugog dana produženog vikenda nešto stabilnije, a još ljepše bit će u nedjelju, s temperaturama iznad 22 stupnja.

Dakle, treba s kišobranom prebroditi prvi, promjenjivi dan, a zatim uživati u vikendu na otvorenom, bez kišobrana.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:59