StoryEditorOCM
Dalmacijazdrav život

Biciklom do Sv. Jure: ovog proljeća niz događanja na Biokovu

Piše PSD.
19. travnja 2015. - 20:46

Vodeći ljudi Parka prirode Biokovo predstavili su niz događanja na planini tijekom travnja i svibnja u kojima javna ustanova sudjeluje.

Tradicionalnu biciklističku utrku do biokovskog vrha Sv. Jure 9. svibnja organizira Biciklistički klub Makarska. Start je na makarskoj rivi, a odvija se od 8 do 16 sati.

Planinari će 17. svibnja održati planinarski pohod „Pozdrav ljetu“. U organizaciji HPD-a Sv. Ilija iz Baške Vode, tamošnje općine, TZ i Saveza planinara županije 23. svibnja se na lokalitetu Greben iznad Baške Vode organiziraju Dani planinara Dalmacije.

Međunarodna planinska utrka Makarska-Vošac kojom se obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj zakazana je za 23. svibnja u organizaciji Parka prirode Biokovo i Atletskog kluba Sv. Marko.

Javna ustavova PP Biokovo uključena je nadalje u organizaciju rekreativno- pustolovne utrke Biokovo Vertical 1001., planirane za 30. svibnja.

Navedena je i tradicionalna Zelena čistka u sklopu ekološkog volonterskog programa u Hrvatskoj, a akcija čišćenja će se provesti na ulaznoj recepciji, zatim na Štrbini te uz selo Igrane.

Predstavljen je edukativni vodič Biokovo 4 KIDS namijenjen djeci do 5. razreda, a služit će u dječjim radionicama o Biokovu.

Od 11. do 15. svibnja uoči Dana zaštite prirode organizirano će se obilaziti botanički vrt Kotišina i održati stručne radionice za predškolsku i vrtićku djecu, a 14. svibnja na makarskoj ljetnoj pozornici gostovat će lutkarska predstava „Keko eko“, Z Produkcije iz Splita.

O proljetnom oživljavanju Biokova govorili su ravnatelj Nenad Bekavac, stručna voditeljica Ksenija Protrka i ostali suradnici ustanove.

Ana Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:10