StoryEditorOCM
DalmacijaStrepnja kod "elektrobiokova"

Roditelji makarskih školaraca: Prelazeći preko magistrale naša djeca nose glavu u torbi!

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 19:55
Izgradnjom naselja na sjevernim padinama grada najmlađi Makarani suočili su se s velikim problemom sigurnog prelaska magistrale na putu do škole. Jedna od takvih točaka je i prijelaz kod "Elektrobiokova".

Prometni znakovi upozorenja na pješački prijelaz, kao i na ograničenje brzine, nisu dovoljna zaštita. Roditelji 56 školaraca koji žive u zgradama iznad "Elektrobiokova" strepe svaki put kad ispraćaju i dočekuju svoje učenike.

- Prelazak preko magistrale, koja je na istočnom dijelu Dubrovačka ulica, krajnje je opasan. Predlagali smo još prije dvije godine gradonačelniku Tončiju Biliću da se postavi semafor, izradi nadvožnjak ili podvožnjak za koje su nekada bile iskopane cijevi i iz nepoznatih razloga ponovno zatrpane.

Do danas se nije ništa osiguralo. Tražili smo da se napravi i ugibalište za autobus, a postojeći prijelaz sa zebrom osvijetli - rekao je jedan od angažiranih roditelja Zlatko Lončarić.

Tonči Bilić
kaže kako su već u razgovorima s Hrvatskim cestama, koje upravljaju magistralom, da se navedeni prijelaz semaforizira. Čeka se suglasnost. Tehnički se za sada ne može izgraditi pothodnik, iako se o takvom rješenju razmišljalo.

- Vodimo računa o kritičnim mjestima prelaska magistrale. Spremili smo, na primjer, željeznu konstrukciju skinutu kod gradske pijace upravo za montiranje prometnih svjetala na magistrali.

Za pothodnik također moramo ishoditi odobrenje od HC-a i dobiti građevinsku dozvolu za tu vrstu objekta, bez obzira što bi Grad bio investitor. Također nam je problem pothodnik na Moči. Taj dio magistrale zapravo je Vukovarska ulica. Pothodnik moramo produbiti kako bi ga učenici mogli koristiti na putu do škole Stjepana Ivičevića.

Na ta dva područja izgradnja se intenzivirala i nastanjuje ga sve veći broj učenika i želimo im što je prije moguće osigurati prelazak prometnica - rekao je Bilić.

PIŠE: Ana Dragičević,
FOTO: Ivo Ravlić/CROPIX




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:32