StoryEditorOCM
DalmacijaTreneri velikog srca

U Kaštelima otvorena atletska škola za djecu s poteškoćama u razvoju

Piše PSD.
21. siječnja 2015. - 22:16
U sklopu nacionalnog projekta "Treneri velikog srca", kojeg su 2013. pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u suradnji s Anom Sršen, u Kaštelima je u srijedu otvorena atletska škola za djecu s teškoćama u razvoju.

Riječ je o školi koja će se realizirati u gradskoj sportskoj dvorani "Sokolana",  a u kojoj će 30-ak djece iz Kaštela, Splita i šireg područja, imati mogućnost bavljenja sportom uz nadzor i potporu posebno educiranih trenera.

Na prigodnoj svečanosto otvorenja djecu i njihove roditelje, te volontere, pozdravili su Mili Novak, kaštelanski dogradonačelnik, predstavnik Allianza Dino Drača, predsjednik Sportskog saveza invalida Splita i član HPO-a Mijo Bakić te Ivica Jakeljić, trener ASKS-a.

Pero Sunara, trener-voditelj sekcije u Kaštelima, i sam  atletičar s invaliditetom te hrvatski reprezentativac u bacanju kugle, razveselio je mališane bacanjem koplja iz sjedećeg položaja, u društvu atletičarke Petre Jakeljić, višestruke prvakinje Hrvatske u bacanju kladiva.

"Zadovoljstvo mi je pružiti podršku hvale vrijednoj akciji, kazala je Petra, jer svako dijete, s teškoćama ili ne, ima pravo baviti se sportom". Sandra je pozvala roditelje da svojoj djeci daju podršku, ali i sve druge da im se pridruže.

Pero Sunara je podsjetio da se sportom bavi pet godina, a da je dvije godine prije toga tražio čime će se baviti i na kraju se odlučio za atletiku.

"Sport može donijeti samo dobro. Pruža mnogo mogućnosti, poboljšava zdravstveni status, stvaraju se nova prijateljstva".

Prisutni mališani i sami su se, uz pomoć roditelja i volontera, okušali u različitim atletskim, njihovim mogućnostima odgovarajućim, atletskim disciplinama.

U sklopu projekta pokrenuta je prvo plivačka, a potom i atletska škola s tim da je ova u Kaštelima treća po redu, nakon  Virovitice i Osijeka.

PIŠE Jadranka MATIĆ
SNIMIO Mario TODORIĆ/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:53