StoryEditorOCM
Dalmacijavikend za guštanje

Odzvonilo ledenoj zimi, stižu nam topliji dani

Piše PSD.
3. siječnja 2015. - 16:15

Nakon bure - jugo. Tako u najkraćem glasi vremenska prognoza za sljedeće dane. Da se vrijeme počelo smekšavati vidjelo se već u petak ujutro kad više nije bilo minusa, a i tijekom dana je trebala laganija odjeća. Takva odjeća će nam trebati i sljedeća dva do tri dana, kaže nam Rade Popadić najavljujući što nas čeka prvog novogodišnjeg vikenda.

- Subota će biti u znaku sunca i oblaka, navečer lokalno više oblaka. Ujutro će puhati slaba bura i sjeverozapadnjak, u drugom dijelu dana okrenut će na jugo u Dalmaciji i lebić na sjevernom Jadranu koji će navečer malo ojačati – govori Popadić, najavljujući toplije temperature, do 14 na otocima južne Dalmacije.

I nedjelja će biti u znaku sunca i oblaka, uglavnom u Zagori, uz mogućnost za vrlo malo kiše.
– Vjetar će okrenuti na buru, ponegdje se očekuje i jaka tramontana i bura – kaže Popadić.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 1 do 6 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 6 do 11 stupnjeva, dok bi najviše dnevne trebale biti od 8 do 13 stupnjeva.

Navečer ponovno hladnije, što bi mogao biti uvod u novo zahladnjenje, no kako se čini, neće biti poput onoga koje nas je zahvatilo krajem prošle godine.

Budući da se mnogo naših ljudi vraća u zemlje zapadne Europe nakon slavlja, za sve njih vrijedi ista prognoza: nema polarne hladnoće, a temperature će, uz sunčana razdoblja, u tim zemljama biti oko 5 stupnjeva.


OJDANA KOHAREVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:12