StoryEditorOCM

Petric: Nećemo zatvoriti ambulante ako HZZO ne ponudi novi ugovor

Piše PSD.
18. prosinca 2014. - 16:36
Druženje županijskih vijećnika za ovu godinu okončano je posljednjim zasjedanjem, a zatim zajedničkim ručkom županijskih čelnika, vijećnika i pročelnika te novinara u Domu na Zenti.

Prije paradnog, trebalo je odraditi radni dio pa su vijećnici pitali o zdravstvu, školstvu, cestama.

Nikšu Jajca zanimalo je što će biti s osiguranicima nakon 1. siječnja jer još nije potpisan ugovor sa HZZO-om.

Dragomir Petric, ravnatelj županijskog Doma zdravlja, naglasio je da će nastaviti pružati zdravstvene usluge svim osiguranicima i nakon 1. siječnja bez obzira na to hoće li potpisati ugovor s HZZO-om.

- Nećemo zatvoriti ambulante ako HZZO ne ponudi novi ugovor. Nastavit ćemo s radom kao što radimo i druge stvari iako s njima nismo raščistili stvari do kraja. Na primjer, mi već šest mjeseci dokazujemo da su Brač i Hvar otoci, pa unatoč tome ambulante na tim otocima nismo zatvorili – rekao je Petric.

Zdravstvo je bilo tema i vijećniku Robertu Vuliću koji je pitao što Županija radi po pitanju edukacije roditelja o potrebi cijepljenja djece, a pitao je i ima li šanse da se otvori studentska ginekološka ambulanta.

- Statistike pokazuju da 28 posto studentica nije nikad vidjelo ginekologa. Lako šta nisu one mene vidjele, ali problem je što ja nisam vidio njih – kazao je Vulić simpatično izazivajući smijeh vijećnika.

Helena Bandalović je naglasila da Županija financira preventivne programe koje provodi Zavod za javno zdravstvo te istaknula kako je problem nedostatka studentske ambulante poznat još 2012. godine, ali da ministar zdravlja nije odobrio njihov zahtjev.

Antu Čaletu zanimalo je u kojoj je fazi izgradnja ceste koja bi Marinu povezala s autocestom?

Kako je rekao ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić, priprema se dokumentacija. Uoči ručka, vijećnicima, pročelnicima i novinarima sretne blagdane zaželjeli su Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine i župan Zlatko Ževrnja. Potom su zajedno nazdravili za još bolju 2015. godinu.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:12