StoryEditorOCM
DalmacijaSTOP GORIVU IZ OTPADA

Tihi prosvjed građana protiv Cemexa: upalite lumine duž Kaštela

Piše PSD.
1. studenog 2014. - 09:25

Nema mira među predstavnicima ekoloških udruga koje se protive spaljivanju goriva iz otpada u Cemexovim cementarama. I dalje nastavljaju s različitim aktivnostima, a pokrenuta je i inicijativa za tihi prosvjed.

Naime, na nedavnom okupljanju predstavnika pedesetak udruga, kada se raspravljalo o novom Zakonu o udrugama, između ostalog, izraženo je i nezadovoljstvo ponovnim mogućim zagađivanjem zraka, tla i mora na ovom prostoru. Između ostalih, svoje nezadovoljstvo su izrazile i pisanom predstavkom tri udruge iz Kaštel Lukšića, “Lijepa naša Kaštela“, “Ostrog“ te “Sv. Lovre od Ostroga“.

Istovremeno na facebook stranici Stop spalionici objavljen je poziv građanima na tihi prosvjed od 18 sati 1. studenog do 6 sati 2. studenog.

Pozivaju građane da u sjećanje na sve umrle od malignih i imunoloških bolesti, bolesti dišnog sustava, u sjećanje na žrtve spontanih abortusa, preranih porođaja i preminulih novorođenčadi, upale lumine duž ceste kroz Kaštela i Solin, pred zgradom Županije i Banovinom u Splitu, u Cimatoriju u Trogiru.


J. Ž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:31