StoryEditorOCM
Dalmacijafešta na braču

Mons. Slobodan Štambuk proslavio 25-tu obljetnicu biskupske službe

Piše PSD.
16. srpnja 2014. - 01:13
U svom rodnom mjestu, među svojim Selčanima, biskup hvarsko-bračko-viški mons. Slobodan Štambuk proslavio je u utorak navečer, užežin blagdana Gospe Karmelske, nebeske zaštitnice tog bračkog mjesta, 25-tu obljetnicu svoje biskupske službe.

Uz sadržajni programa koji je bio isprepleten glazbeno-recitatorskim izvedbama nastupio je mješoviti crkveni zbor Krista Kralja, dječji zbor, zbor Gospe Karmelske i kao recitator Juraj Štambuk, biskupov brat.

Članovi Dječjeg zbora uručili su biskupu Štambuku 25 žutih ruža i na taj mu način čestitali njegov srebreni jubilej.

Župnik Selaca don Jakša Rubinić podsjetio je brojne nazočne vjernike  na djelovanje biskupa Štambuka koji je kroz minulo razdoblje uspješno kormilario trootočnim brodom, o njegovoj brizi za vjernike i suradnji sa rodnom župom  na materijalnom, a osobito na duhovnom polju. Uz čestitke uručio mu je umjetničku sliku sa Gospinim likom.

U ime stanovnika Selaca i istoimene općine čestitke je „srebrenom„ biskupu  uputio načelnik Ivan Marijančević te mu je uručio repliku crkvice sv. Mikule, simbolu kršćanstva na tim prostorima i pobjedi dobra nad zlim.

Na završetku se svima zahvalio slavljenik biskup Štambuk kazavši kako mu naviru osjećaji i sjećanja na svoje roditelje, djetinjstvo, Selca gdje je rođen, pričešćen, zaređen za svećenika i u kojima je slavio svoju mladu misu.

„Neka svima dragi Bog zagovorom Gospe Karmelske, naše zaštitnice, koju slavimo udijeli zdravlje i rast u dobru“ – kazao je na završetku mons. Slobodan Štambuk i svima udijelio svoj biskupski blagoslov.

Svečanost je nastavljena otvaranjem selačkog kulturnog ljeta  na trgu Stjepana  Radića koje će biti bogatio i sadržajno, a čast da otvori tu kulturnu manifestaciju pripala je Puhačkom orkestru „Hrvatski sastanak 1888“ i muškoj klapi „Blaca“ iz Nerežišća.

Tekst i foto: IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:04