StoryEditorOCM
Dalmacijaskup u sinju

Bivše radnice Dalmatinke nove traže smjenu stečajne upraviteljice

Piše PSD.
22. ožujka 2014. - 15:42
Skupina od 15-ak bivših radnika Dalmatinke nove sa subotnjeg skupa u sinjskoj Gradskoj vijećnici uputila je pismo predsjedniku Trgovačkog suda u Splitu Ivanu Basiću u kojemu traže da smjeni stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo.

U pismu Basiću radnici pišu: "Mi bivši radnici Dalmatinke nove izuzetno smo nezadovoljni i razočarani načinom vođenja stečajnog postupka i ponašanjem stečajne upraviteljice. Ubrzo će se navršiti 5 godina otkako je otvoren stečaj, a radnici nisu dobili ni prebijene lipe. Imovina se redovito rasprodaje, koliko je nama poznato ispod svih kriterija, ppo sistemu ' daj što daš'. Stečajna upraviteljica, unatoč našemu zahtjevu, ne želi okupiti radnike i objasniti im gdje je novac. Na način kako se vodi ovaj stečaj može trajati 100 godina.

Pitamo Vas i sebe da li je svrha stečaja da se iz njega financiraju samo troškovi ljudi koji su uključeni u upravaljanje stečajem ili je svrha da i ostali vjerovnici, posebno radnici, dobiju dio svojih potraživanja. Smatramo da je stečaj trebao biti davno završen da je vođen po zakonu i logici dobrog gospodarenja. Stoga, gospodine suče, tražimo da stanete na kraj ovakvom vođenju stečaja i da zaustavite ovakvu rasprodaju imovine Dalmatinke nove d.d. u stečaju i da umjesto sadašnje stečajne upraviteljice Natalije Mladineo postavite n ovog stečajnog upravitelja koji će voditi stečaj na primjeren i zakonit način te se potruditi pronaći kupca za imovinu Dalmatinke nove d.d. u stečaju".


Sa istog skupa u subotu radnici su poslali novo pismo predsjednicima RH, Hrvatskog sabora i Včade dr. Ivi Josipoviću, Josipu Leki i Zoranu Milanoviću, DORH-u i ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću u kojemu izražavaju ogorčenost vođenjem stečaja i svojim položajem.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:51