Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 05.09.2013. u 19:48

Ćirilica ne može ni pod koju cijenu

Branitelji traže ostavku ministra Matića i najavljuju referendum za 'Vukovar mjesto posebnog pijeteta'

Ćirilica se ne smije u Vukovaru uvesti ni pod koju cijenu, Vukovar mora biti proglašen mjestom posebnog pijeteta, sve braniteljske i stradalničke udruge prekidaju svaku suradnju s aktualnom vlasti i traže neopozivu ostavku ministra branitelja Predraga Matića.

Najvažniji su to zaključci sastanka Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara kojemu su u Pastoralnom centru Crkve sv. Filipa i Jakova u četvrtak poslijepodne nazočili predstavnici 95 braniteljskih i stradalničkih udruga iz cijele Hrvatske, dok su potporu dobili od još preko 300 udruga.

Sastanak je potrajao duže od tri sata, a osim već spomenutih zaključaka, osnovano je i koordinacijsko-operativno tijelo u kojemu se nalaze 44 člana predvođeni Tomislavom Josićem. To tijelo trebalo bi u danima koji slijede dogovoriti daljnje aktivnosti vezano za problematiku dvojezičnosti u Vukovaru.

- Uskoro ćemo u Zagrebu organizirati veliki svehrvatski skup pod nazivom 'U Vukovaru se branila Hrvatska, u Zagrebu se brani Vukovar'.

Osim što se prekida suradnja s aktualnom vlasti, bojkotirat će se i svi državni protokoli vezani uz obilježavanje obljetnica bitnijih događaja iz Domovinskog rata, a ukoliko ne uvaže naši zahtjevi Vukovar će 18. studenoga na Dan sjećanja biti negostoljubiv za političare. Što se tiče ministra Matića, njegovu ostavku tražimo jer je svojim ponašanjem, djelovanjem i izjavama narušio dostojanstvo branitelja i stradalnika Domovinskog rata - rekao je Josić.

Ukoliko Vlada bude ignorirala njihove zahtjeve branitelji će pokrenuti skupljanje potpisa za raspisivanje referanduma pod nazivom 'Proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta' te vraćanje u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina cenzusa od 50 posto njihovog prisustva na određenom području za ravnoopravno ostvarivanje tih prava.

Josić je izvijestio i kako je na sastanku osnovana „Koalicija branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja koja će djelovati na rješavanju svih gorućih nacionalnih problema.“

Nikola Patković 
Snimila: Emica Elveđi / Cropix

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: roko prc tovar | Komentirano: 6. rujan 2013. 10:09
cirilicu kao povijesno pismo/bosancica od glagoljasa/ uvesti kad dodje vrime...a sad nek svi daju ostavke i Matic/vrati mu PTSP/ i Bauk i Kotroman i mali od kuzine ; Milance i Vesnica i Y ugosipovic; daj druge, ove zabole neka stvar za vukovar i hrvatsku, ovo je vlad SFR-a u izbjeglistvu! plus dva Pusica...ima ih!
Komentar od: superterminator | Komentirano: 6. rujan 2013. 10:05
Hrvatska ćirilica dio je bogatstva hrvatske povijesne raznolikosti
http://www.matica.hr/vijenac/488/Hrvatska%20%C4%87irilica%20dio%20je%20bogatstva%20hrvatske%20povijesne%20raznolikosti/
Komentar od: superterminator | Komentirano: 6. rujan 2013. 10:02
Glupa usporedba !Ko i autor!
Ajde lipo,uvati se hrvatske obitelji,boje ti ide!Ovde se samo sramotiš!
Komentar od: ostol | Komentirano: 6. rujan 2013. 9:55
superterm!

Japanski i kineski su ist?
SLIČNI DA , ISTI NE ! BUDALO NA KVADRAT!
Komentar od: superterminator | Komentirano: 6. rujan 2013. 9:47
Daj bogati OSTOL pogledaj ča pišeš,da ćirilica nije i hrvatsko pismo!?Pa bosančica koju spominješ je samo hrvatska redakcija ćirilice!
http://dubrovacki.hr/clanak/55127/sto-je-nama-cirilica-isto-sto-i-glagoljica-nacionalno-pismo
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bosan%C4%8Dica

O ostalin nebulozama više neću.Zato lipo,umisto ča ovde zagađuješ prostor svojin pihdarijama,kako san kažeš da živiš na selu(haha,moš mislit!?)uvati se motike i stoke.
Da partizani i partizannske spletke!?,koja budala!
P.S.
Što je Hrvatima ćirilica? Isto što i glagoljica: nacionalno pismo
Komentar od: ostol | Komentirano: 6. rujan 2013. 9:41
Vukovar:

JNA + četnici oko 30 000 ljudi, 1600 tenkova i oklopnjača, oko 1800 raznih topovskih cijevi

RH oko 1600 branitelja, 26 tenkova i oklopnjača, 84 topovske cijevi, 1 WBR i 68 minobacača


To je omjer snaga na početku napada?

KAKO SE OBRANIT, LICEMJERI?

VJEČNA HVALA HEROJIMA VUKOVARA!!!!

Žrtvovani?

Pa , SRBIJANCI su napali Vukovar- zar im je to Tuđman odobrio
Komentar od: Predator01 | Komentirano: 6. rujan 2013. 8:55
ANTE JERKOVIĆ, dok je takovih dragovoljaca kao ti nema straha za RH. Istina samo istina i ništa drugo. Njih istina boli zato se tako i ponašaju. Cila država zna da je ovo igra HDZ-a, cili grad bruji i zna samo šta ljudi šute a ta preglasna manjina odobiva prostor i na televiziji, štampi i svugdi. Jadranka Kosor je juče priznala da je ovo HDZ-ovo maslo, odvjetnik Hodak na Bujici je isto okrivija HDZ. Vidićete još šta će izać sve o Karamarku. Ovo nema veze sa čirilicom jeste vidili Đakića u prvim redovima. Jasno mi je da podmeću i prave nered a da su toliko glupo naivni nije mi jasno. I ona mala Kristina Čurković se predstavlja da je iz Splita. Rafuljo nisi iz Splita negoiz Hercegovine smeće nereciklirano. Doće van brzo dan kada će van na vratima bit zalipljena plava zastava sa tri leopardove glave. Tada van je gotovo to će van značit van iz Dalmacije.
Komentar od: ostol | Komentirano: 6. rujan 2013. 8:49
Koromač!
ARGUMENTI?
Komentar od: koromač | Komentirano: 6. rujan 2013. 8:30
GORKE ISTINE! Ovo su sve puzajući državni udari onih, koji imaju ,,povijesnu dužnost", zamrčit, sve istine iz toga mračnog vremena stradanja ovog naroda, u koje su ga uvukle političke nomenklature dviju država. O čemu nam je dio istine, rekao uvaženi Glogovik, Jerković i mnogi drugi čestiti ljudi, pa neka pjene svi oni, koji stvarnost hoće pokazat drukčijom, udbaško-špijunskim metodama. To su, na žalost, istine Vukovara, i svih naših Vukovara i stradanja. Sjetimo se mitingašenja, poslije 2000. o čemu se puno zna.
I zato treba rušiti sadašnju vlast, koja čisti smeće, nakupljeno u dvadeset godina bezakonja i pljačke, raznih vrsta.
Mi smo zemlja, koja ljude, posrnule od zakona slavi kao narodne heroje. Ma ajde, Boga vam, na kojeg se pozivate i čije znamenje nosite oko vrata. Do jučer zlatno od dvadeset deki.
Komentar od: ostol | Komentirano: 6. rujan 2013. 8:04
Ante Jerkoviću!

Špegelj je (uz Mesića) možda, želio gurnut RH u ralje JNA, tako da nas u startu NESTANE. Tuđman je pregovarao dok se naoružavao, a Špegelj (KOS-ovac?)tražio odmah ulaz u rat (čime, kako), nije razumio Tuđmana, i njegove tekstove će valorizirati sud povijesti s obzirom na okolnosti kada su se zbivale!
Činjenica je da uz 15 000 poginulih i 45 000 ranjenih HRVATSKA POSTAJE SAMOSTALNA I SUVERENA DRŽAVA! (pogledaj mrtve u sličnim ratovima, za kratko vrijeme puno više)
HRVATSKU su rasturili PRAVNICI, EKONOMISTI i INI INTELEKTUALCI (to treba dobro proučit), i onda je najlakše svalit sve na BRANITELJE (lopovi, ubojice, drogaši, lažljivci...), Tuđmana i Šuška (profiteri, izdajice,) a to rade upravo ONI KOJI SU HRVATSKU RASKOMADALI DA IM MOŽE STAT U VLASTITI DŽEP!
(pad Vukovara- pogledaj omjer LJUDSTVA i NAORUŽANJA , pa će bit jasno i laiku što se dogodilo)-MOJ NAKLON I DUBOKO POŠTOVANJE SVIM HEROJIMA VUKOVARA, KOJI ĆE ŽIVJET VJEČNO!!!
Komentar od: ostol | Komentirano: 6. rujan 2013. 7:53
1. ĆIRILICA NIKAD NIJE BILA HRVATSKO PISMO ( bosančica jest kao i glagoljica)
2. ULAZ ĆIRILICE U PROSTOR RH JE ZLODJELO KOMUNISTA, I SRBIJANSKIH PRETENZIJA NA NAŠ TERITORIJ (odavno)
3. HRVATSKA IMA SVOJE PISMO , LATINICU, I NE TREBA SKIDAT GAĆE PRED NIKIM A KAMOLI PRED ČETNICIMA
4. AKO BAŠ IMATE PERTIZANSKE APETITE, UVEDITE GLAGOLJICU
5. OVO VIŠE NIJE SFRJ, OVO JE DRŽAVA HRVATSKOG NARODA, OVO NIJE NI ITALIJA
6. SVE DVOJEZIČNE NATPISE SKINUTI, JER TKO NE VOLI HRVATSKU NEK IZVOLI ODAKLE JE DOŠAO
7. JA NE OSPORAVAM PRAVO NIKOGA NA VLASTITI JEZIK, VJERU ... ALI U RH (uređenoj državi) POSTOJE NORME PONAŠANJA KOJE NAS KULTUROLOŠKI I TRADICIJSKI RAZLIKUJU OD SRBIJANACA, TALIJANA, MAĐARA...ILI NE?
8. NAKARADNI ZAKON PO HITNOM POSTUPKU UKINIT!!!!
(DVOJEZIČNOST JE GUBITAK IDENTITETA)

Možda je sve krivo?
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 6. rujan 2013. 7:12
vukovar služi samo da bi raznorazni uhlj***** na državnoj sisi s vrimena na vrime trenirala strogoću nad pravnon državon i građanima hrvatske...

ranko,na tebi je mac karata a kako ih podiliš tako će nan bit...

krajnje je vrime uhvatit se u koštac s muktaškon bagron i rak ranom države hrvatske...

pa i silon ako bude potriba!


jer oni silu samo i razumu!


etoKomentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:27
Ispričavam se, generirano je greškom puno istih komentara, ja sam poslao samo jedan.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 6. rujan 2013. 5:21
U mom prethodnom komentaru pokušao sam objasniti neinformiranima i onima koji su namjerno neiformirani situaciju oko pada Vukovara. Međutim nekima su bitnije seoske priče od istine, žalim ih jer im nema spasa, umrijet će u vlastitoj gluposti.
1. U svezi vrdnje da ja nisam dragovoljac DR i da neznam da su se početkom rata nosile uniforme JNA odgovaram ovom velikom domoljubu i čuvaru tekovina laži o domovinskom ratu: Ja osobno sam uz redovne vojne dužnosti organizirao početkom 10. mj. 1.991 god. bojanje uniformi JNA u maskirne NATO boje, što smo radili u velikim količinama sve do trenutka kad su u većim količinama počele stizati maskirne uniforme HV.
Što se tiče pada Vukovara ako znate da postoji internet evo vam stranica na kojoj je intervju generala Špegelja:
(http://intervjui.savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=1545)
gdje on kaže slijedeće:
"Novinar: Što je bilo uzrokom takvom kaosu?
Špegelj: Nepravodobne pripreme za obranu, što je prouzročio Tuđman odbijajući cjelokupne obrambene pripreme. Da je mobilizacija provedena kako treba, s mobilizacijskim pozivima, nikakve druge vojske ne bi postojale. Ni dobrovoljci, dragovoljci, ni što ti ja znam... nego dobiješ poziv, ideš u vojsku, u točno određenu jedinicu, pod točno određenu zapovjednu hijerarhiju. A mi smo došli u situaciju da su u kopnenoj vojsci potpuno izmiješane vojne specijalnosti, pa su inženjerci otišli u pješaštvo, pješaci u topništvo, topnici ne znam kamo. Onako kako su se javljali, tako su nastajale jedinice. U pogledu ustroja, mobilizacija je bila katastrofalna.

Novinar: Tko je za to najodgovorniji?
Špegelj: Za to optužujem dio vrhovništva na čelu s Tuđmanom. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto ministra obrane, ali napominjem da sam imao veliku podršku u narodu i najvećem dijelu HDZ-a. Što se organiziranosti tiče, situacija je u jesen 1991. godine bila katastrofalna, sve se odvijalo uz velike žrtve pa, na kraju krajeva, i uz cijenu koju je platio Vukovar.

Novinar: Rekli ste da su, kad je obrana Vukovara u pitanju, bila propuštena bar dva dragocjena mjeseca i da tadašnji državni vrh nikada neće moći skinuti sa sebe odgovornost za to, te da je Franjo Tuđman već 22. studenoga u Moskvi razgovarao s Miloševićem, “prilično opušteno”. To kao da ide u prilog tezama da je Vukovar bio svjesno žrtvovan zbog nekih drugih interesa?
Špegelj: Apsurdno je da samo dva dana nakon pada Vukovara Tuđman opušteno razgovara s Miloševićem. Za pad Vukovara optužujem dio vrhovništva i predsjednika Tuđmana. Nemam međutim argumente da bi nešto drugo stajalo iza toga, osim nerazboritosti i loše procjene. Tuđman je bio iznenađen općom agresijom. Kad sam dolazio k njemu krajem rujna i u listopadu 1991., bio je jako uplašen, gotovo izvan sebe. Početkom studenoga naprosto je drhtao od situacije koja nas je zadesila. Imao sam dojam da se osjećao prevarenim od Beograda. Govorio je kako se oružje mora stvoriti makar iz pakla, a do tada nije dopustio naoružavanje izuzimanjem oružja iz skladišta i vojarni JNA. Kad smo počeli osvajati skladišta i vojarne, on se tome protivio i naredio da se to zaustavi. A u trenutku napada u istočnoj Slavoniji i onoga prema Zadru, shvaća da je prevaren."
U daljnje polemike ne želim ulaziti, ako imate neke druge relevantnije dokaze, ja ću ih rado prihvatiti, jer ničija istina nije konačna, a beskonačna je samo ljudska glupost, naročito ako se iz nje može izvući neka korist.
Komentar od: vicini | Komentirano: 6. rujan 2013. 0:10
bagra najobičnija
Komentar od: koromač | Komentirano: 6. rujan 2013. 0:03
ŠKOVACA! Pravim braniteljima naklon do zemlje, a ovi kao Skorpovac, priglupim komentarima, puno kažu sami o sebi. A ima ih lipi broj...! To je obična škovaca. Jedini kulturni doseg takvih likova je kladionica i držanje šanka da se ne izvrne, bistreći šporku vodu, sve i svašta, trošeći obilnu (ne)zasluženu penziju.
Svoj potpis hoće stavit svuda. Crnom bojom i naravno - palcem.
Komentar od: skorpovac | Komentirano: 5. rujan 2013. 23:32
A tom Matiću je tribalo uzeti ostavku jer je on lažni branitelj, lažni invalid, lažni brigadir, sve lažno. Sve falsificirano, od ratnog puta do podatka kojima je doša do invalidnosti.
Ima je invalidnost 80%, ima je PTSP na temelju kojeg je muza državu, a onda došla bolja funkcija, bolja plaća, ali nije moga obavljat funkciju s tom dijagnozom i onda je preko noći "ozdravija".
Šuga lažljiva, dno dna.
Komentar od: skorpovac | Komentirano: 5. rujan 2013. 23:30
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 5. rujan 2013. 21:31
Prvo da se predstavim. Dragovoljac sam domovinskog rata,
***************************************************
I šta sad? ta laž bi valjda trebala pojačati tvoje laži? Ajde izurčujte onu gnjidu Perkovića kojeg čuvate i zbog kojeg su komunisti namjerno napravili ovu provokaciju i ne prdi o stvarima o kojima nemaš pojma.
Komentar od: skorpovac | Komentirano: 5. rujan 2013. 23:27
Komentar od: koromač | Komentirano: 5. rujan 2013. 22:33
ŠUPLJE GLAVE! Uvaženi Ante Jerković, u kratkim crtama, rekao je suštinu svih problema, trenutnih događanja u Vukovaru. To su izmanipulirani šupljoglavci i besposličari, u najvećem broju, i mali broj organizatora, iza kojeg stoje ZNA SE, i lider ,,novog" HDZ-a.
A koji su dobro pomuzli ovu zemlju i pretvorili je u močvaru...
**********************************************
Ovu državu su pomuzli vaši komunisti i udbaši smeće cigansko!
Ide ti Juroslav Buljubašić, udbaški gnjat u svemir, plaća 350 milijuna kuna da bi vidija zemlju iz svemira smrade udbaški.
Di van je Branko Roglić, Gordan Štrok, Tedeschi, Mesić, Žužić, braća Žužul, Antunović i ostali banditi koji su pomuzli ovu državu a sad dižu partizanske spomenike smeće udbo-komunističko?
Komentar od: nimbus | Komentirano: 5. rujan 2013. 23:17
Ante Jerkoviću, ili kako se već zoveš, pod točkom jedan pišeš gluposti i opasno lažeš! Da si zaista dragovoljac onda bi znao da smo u obranu zemlje krenuli s JNA uniformama koje su imale samo ZNG na rukavu, da smo čitave 1991. brojali koliko imamo metaka i granata, da nismo imali zrakoplova bez kojih nema podrške pješaštvu, a za tenkove se otimao svaki normalan šef stožera. Jesi li tzv. dragovoljče uopće svjestan kojim snagama je napadan Vukovar i kako mu je u obrambenom smislu nepovoljan geostrateški položaj?
Ostalo ne bih komentirao jer su i Sanaderova varijanta HDZ-a i Račan-Milanovićeva varijanta KPJ u bitnom potpuno iste, s tim da su Sanader i svojta bili neusporedivo manji štetočine.
Komentar od: dimnjačar | Komentirano: 5. rujan 2013. 22:39
Dragi branitelji, to šta vi tražite, ne kažn mi, jer ja nikoga nisan ovlastija da traži u moje ime, nema nikakvu političku težinu. Najprije ako neko traži, onda mora bit nekakva moralna vertikala, dakle prije toga triba popravit puno stvari,
-sve braniteljske udruge raspustit i osnovat samo jednu udrugu
-očistit redove od lažnih branitelja
-očistit redove od lažnih invalida
-tražit povrat mirovina i stanova od lažnih invalida(HRVI)
-izvest na čistac kako su bivši pripadnici JNA potisnuli prave branitelje i preuzeli HV
-izbacit stranačku politiku iz braniteljske udruge
-pristat trošit pare iz proračuna na razne intelektualne usluge, prezentacije, španciranja, osobne usluge, ukratko rečeno lopovluk
-jasno odvojit borbeni sektor od neborbenog i primjenit Zakon o Hrvatskim btaniteljima....
-napokopn postrojit sve borbene postrojbe i donjet stvaran i konačan spisak branitelja
-....
Komentar od: koromač | Komentirano: 5. rujan 2013. 22:33
ŠUPLJE GLAVE! Uvaženi Ante Jerković, u kratkim crtama, rekao je suštinu svih problema, trenutnih događanja u Vukovaru. To su izmanipulirani šupljoglavci i besposličari, u najvećem broju, i mali broj organizatora, iza kojeg stoje ZNA SE, i lider ,,novog" HDZ-a.
A koji su dobro pomuzli ovu zemlju i pretvorili je u močvaru...
Komentar od: m ramone | Komentirano: 5. rujan 2013. 22:17
Kladija bi se da će na idućim izborima taj Josić biti na listi HDZ-a.
Komentar od: m ramone | Komentirano: 5. rujan 2013. 22:15
Danas je Jadranka Kosor rekla u "Temi dana" da kad su donosili zakon, svi su znali šta se donosi, a niko se nije bunija.
Komentar od: ante jerković | Komentirano: 5. rujan 2013. 21:31
Prvo da se predstavim. Dragovoljac sam domovinskog rata, ali kad vidim šta rade ovi branitelji u Vukovaru, pitam se dali je sve imalo smisla.
1. Vukovar je namjerno žrtvovan, od strane F.T., ako netko ovo ne zna nek pogleda na internetu intervjue generala Tusa. Vojska je pod njegovim zapovjedništvom bila nekoliko km. od Vukovara i mogla je izvući sve civile i ranjene, a iz ovog proizlazi da je jedini krivac sa hrvatske strane za srpski pokolj i stradanja nedužnih Vukovaraca naš najveći vojskovođa.
2. HDZ i HSP grada Vukovara izglasavaju 2.009 god. dvojezične natpise, da bi u dilu sa srpskim strankama, oslabili Sabu, odnosno SDP, što je prije nekoliko dana i******avio pravaš Srb na HRT-u.
3. Kad vlada provodi zakon i hoće potvrditi ono što su HDZ i ostali na vukovarskom vijeću izglasali, javljaju se branitelji koji to osporavaju. Mene to ne čudi budući sam u vojsci upoznao sve profile ljudi. Sad neki prije rata anonimni konobar ili trgovac ili .., iz neke vuko****** dolazi na televiziju i govori o izdaji domovinskog rata. Normalno da je lakše nosati zastavu po Vukovaru, primati zasluženu ili nezasluženu mirovinu, i galamiti, nego raditi. Pridružuju im se i svećenici, koji ne poštuju osnovni Isusov nauk, a to je tolerancija i suživot.
4. Shvaćam Vukovarce koji su izgubili svoje najbliže, njihova bol je velika i ne može s ničim usporediti, i ništa im ne zamjeram. Ali ljudi svatite da moramo svi praštati i da ćete naći mir u svojim dušama tek onda kad oprostite. To morate učiniti, inače sebe i svoje obitelji vodite u konačnu propast. A vi ostali , svi iz slavnih brigada, plaćenici pljačkaškog HDZ-a, napustite Vukovar i ostavite Vukovarce da zajedno sa svojim sugrađanima, bez obzira na nacionalnost i vjeru, nađu snage za novi početak. A sad vi svi pripadnici slavnih i legendarnih, pišite što hoćete, ovo vam je jedna i jedina istina, a vaše škrabotine stvarno zagađuju srca svih dobronamjernih i tolerantnih.
Komentar od: prometej19 | Komentirano: 5. rujan 2013. 21:05
Referendum ? Može ! Ali da se i******ašnjavaju samo Vukovarci jer su oni bitni a ne galamđije sa svih strana Lijepe naše !
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 5. rujan 2013. 21:01
Kolega Bjesak
O tome san ja pisa tisuću puta .
Oni koji su u ratu držali liniju obrane
Doma -kamara-kužina-tinel
Su najglasniji u pogrdama .

A onaj ko se boria
Triba bi se stidit?
E, neće moći .
Komentar od: bljesak4 | Komentirano: 5. rujan 2013. 20:57
Zbunjuju što ljudi koji nisu imali pušku u ruci šovinistima nazivaju one koji su je imali,
i koji nisu bježali iz Vukovara, kao što su srbi bježali iz krajine.
Nisi bježali i umirali su, ali bježali nisu,
i sada ljudi po foteljama hoće da se srbi bolje osjećaju u Vukovaru od naših koji su umirali i u Vukovaru se borili za slobodnu Hrvatsku,
dakle i za te koji ih danas šovinistima nazivaju.
Sakriveni iza položaja moći, ne traže put i način da se stanovnici Vukovara i ratnici dobro osjećaju, jer ima ga i oni to znaju,
ali neće i sramota ih nije !