Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 12.01.2013. u 17:47

ljubi bližnjeg svoga

Gay prosvjed i kontraprosvjed na Kaptolu prošli bez nereda; Crkva se ogradila od oba skupa

Tomislav Krišto / CROPIX

GALERIJA

Prosvjed stotinjak pripadnika LGBT zajednice koji su danas pred zagrebačkom katedralom na Kaptolu prosvjedovali protiv "crkvene homofobije i transfobije, govora mržnje i progona LBTG građana" završio je bez težih incidenata, a privedena su trojica 14-godišnjaka iz skupine protivnika prosvjeda zbog bacanja jaja i upaljača, te jedan preventivno.

Prosvjed je osiguravalo stotinjak pripadnika interventne policije i 18 policijskih vozila razmještenih u uži centar grada i pred zagrebačku katedralu.

Pred katedralom se okupilo oko 500 protivnika prosvjeda, a među njima je, između ostalih, bilo stotinjak pripadnika HVIDR-e, velik broj maloljetnika i pripadnika Bad Blue Boysa.

Organizator prosvjeda Gordan Duhaček najavio je novi prosvjed za 16. siječnja na Cvjetnom trgu pod nazivom "Skup za sekularizam".

Skup je završio hukanjem protivnika prosvjeda, a pripadnici LGBT zajednice radi sigurnosnih razloga prevezeni su s mjesta događaja u policijskim vozilima.

A pred zagrebačkom katedralom u subotu se poslijepodne okupio čudan svijet. Zbog zaredalih homofobnih ispada hrvatskog svećenstva povodom zdravstvenog odgoja, pred prvostolnicom je u 15 sati prosvjed pod nazivom „Ljubi bližnjeg svog“ najprije oglasila homoseksualna zajednica, okupljena u asocijaciji Zagreb Pride.

Najavili su kako će na poruke mržnje koje im šalju iz redova Crkve odgovoriti ljubljenjem, te porukama tolerancije i ljubavi. U novinske redakcije u subotu je, međutim, pristigao i apel udruge Živi zid kojim su pozvali sve zainteresirane građane da katedralu u istom terminu obrane od „gay fašizma“. 

Urodilo je to okupljanjem četiristotinjak prosvjednika – bivših branitelja, Dinamovih navijača, katoličkih intelektualaca i lumpenproletera među kojima su, od viđenijih lica, uočeni Josip Kokić i Zvonimir Trusić, pravaški čelnici Dražen Keleminec i Josip Miljak, bivši sindikalni aktivist Niko Gunjina, ali i predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo, ginekolog Ante Ćorušić.

Svi oni okupili su se pod radnom egidom „Obranimo katedralu od komunističkih pedera“. S jedne strane njih petsto pod hrvatskim državnim zastavama, uglavnom u tamnim tonovima. S druge strane nekoliko desetaka, najviše stotinu, šarene i piercinzima izbušene mlađarije, u pratnji kućnih ljubimaca, pod zastavama u duginim bojama. Između njih kordon policijskih specijalaca u punoj borbenoj opremi, a nad svima skupa pozlaćeni kip Majke božje i dva crkvena tornja Hermanna Bollea.

Počelo je kao u Smojinoj „borbenoj ponoćki“: „branitelji“ katedrale najprije su zapjevali „Glori, glori Aleluja“ i „Zovi samo zovi“, dok su LGBT prosvjednici odgovarali s „Dont talk, just kiss“ i sličnim ljubavnim popevkama. Nakon što je mlađahna govornikinja mikrofonom najavila skup „jednakosti i ljubavi“, s druge strane se izlila prava plima zvižduka, uvreda i izljeva mržnje. Policiji se posprdno dovikivalo da čuva leđa, a pripadnicima LGBT populacije da će se sresti kasnije po gradu.

Kaptolom se potom zaorio bolni domoljubni poklič „Hrvatska, Hrvatska!“. LGBT skupina nije se htjela olako odreći domovine, pa je i ona odgovorila jednakim vikanjem „Hrvatska, Hrvatska!. Čuvare katedrale to je dosta zbunilo, pa su im uzvratili preporukom „Idite u Beograd“. Valjda se nisu mogli sjetiti nijednoga drugoga mjesta na kojem bi hrvatskim homoseksualcima bilo gore nego doma.

Moralne pobjednike se moglo naslutiti već kad se na strani LGBT grupe pojavio frontmen Hladnog piva Mile Kekin s čitavom familijom. „Otac sam dvoje male djece i ne bih volio da jednog dana budu diskriminirana ako budu homoseksualci. Želim da mogu normalno živjeti u ovoj zemlji, zato sam tu“ –  obrazložio je kratko Kekin.

Podršku prosvjednicima dao je svojim prisustvom i bard Predrag Matvejević, kazavši nam da je uvijek na sličnim okupljanjima, još od sramotnog splitskog Pridea, jer se čitav život protivi diskriminaciji zbog drugačijeg opredjeljenja. Usprkos gromoglasnim povicima „Za Dom!“ i dizanju ruku na rimski pozdrav s druge strane, u suprotnom taboru nije se osjetio strah: dva homoseksualca teatralno su se poljubila samo na metar od čuvara predziđa kršćanstva, na što su ovi s gnušanjem okretali glave.

Zagrebačka nadbiskupija službeno se ogradila od oba prosvjedna skupa. Policija je izvijestila novinare kako prosvjed branitelja katedrale od komunističkih pedera nije bio uredno prijavljen, pa će naknadno nastojati utvrditi organizatora. Da prevenira naknadne moguće incidente, prosvjednike iz redova LGBT zajednice policija je službenim maricama razvezla kućama.

Kako god okreneš, bila je to njihova subota. Kolega fotoreporter najplastičnije je dočarao razmjere njihova trijumfa: „Ovo ti je, stari moj, kao da godišnju skupštinu Hajduka održiš na parkiralištu maksimirskog stadiona i vratiš se doma cijeli, bez ijedne njoke.“

DAVOR KRILE, (H), CROPIX 

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: astroboy | Komentirano: 13. siječanj 2013. 20:48
Forbidden Knowledge TV
Daily Videos from the Edges of Science
Angels & Demons Revealed

Glogovnik i ostali Masonskii Illimunati agenti, kojima je cilj da sruse katolicu crkvu.
Pogledaj te ovaj filim. tacno spadate u zamaljesku sotonu, sto je Isus nazvao SINAGAG OD SEJTANA. Idite tamo i molitese svom bogu Vragu koji je napravio dosta zla(KAO STO I TAKVI PRAVE) i ime Boga.
Ova dva pedera su Masonsko Illimunati prodakt, sto je cilj da uniste svijet, familiju, sve sto je dostojno.
Fujjjj! stoko , jer ste izgubili sve sto covjek posjeduje,pokoj vam dusi, ostala je samo koza od covjeka.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 13. siječanj 2013. 15:43
i sitna su ti slova
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 13. siječanj 2013. 15:39
Glogoviče,
dobar ti je komentar,
ali malo prekratak.
Komentar od: GLOGOVIK | Komentirano: 13. siječanj 2013. 15:14
HVIDRA ,KAPTOLSKA ,KRIŽARSKA NEMAN!!

ORGANIZACIJA KOJA JE IZA SEBE OSTAVILA RUŽNE POVJESNE REPOVE KAO I NJIZINI PRECI ,STEPINČEVI KRIŽARI ,KOLJAČI IZ VREMENA II SVJETSKOG RATA. ORGANIZACIJA KOJA SE GROFOSKI OSIGURALA , NAPLAĆUJUĆI SVOJE POHODE U KRIŽARSKOM RATU OD HRVATSKIH GRAĐANA KOJI SU DANAS ,ZAHVLJUJUĆI ,UPRAVO TOM RATU ,POSTALI OSIROMAŠENI I PONIŽENI.
U SLUŽBI CRKVE I STRANOG KAPITALA RUŠILA SVE ŠTO JE OD SOCIJALIZMA NASLIJEĐENO , JER CRKVA,NJEN OSNIVAČ , DUHOVNI VOĐA I RATNI POSTREKAČ OSMISLILA JE KRIŽARSKI RAT NA OVIM PROSTORIMA RADI RUŠENJA SOCIJALIZMA I UKLJUČIVANJA HRVATSKE U KATOLIČKI POKRTE ZA RUŠENJE TAKOZVANOG KOMUNIZMA NA ISTOKU.
PLAN ,KOJI JE IMPERIJALNA AMERIKA 3O GODINA PRIPREMALA ,VODEĆI U POČETKU HLADNI RAT PROTIV SOCIJALIZMA, OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA PRETVORIO SE U VRUČI RAT KOJI JE IMAO ZADATAK DA ,ODMAH U PRVIM NASTUPIMA ,OFENZIVNO SE DOĐE DO URALA. DAKLE ,PO ONOM HITLEROVOM PLANU I ZAPOVJIDI SVOJIM MARŠALIMA= NACH OSTEN=.
NASREĆU ,TAJ OPĆE KLEROFAŠISTIČKI PLAN NIJE USPIO JER JE NAROD EVROPE PROGLEDAO ,ZAUSTAVIO SE TAJ POHOD ,ALI SU OSTALE KATASTROFALNE POSLJEDICE PO ,UOPĆE ISTOČNU EVROPU ,A POSEBNO NA HRVATSKU.
RAT SE U HRAVTSKOJ ZAVRŠIO NEUSPJEŠNO ,TIČUĆI SE ZLOČINAČKOG KAPTOLSKO TUĐMANOVOG PLANA ,PODJELE BOSNE SA SRBIJOM I FORMIRANJE DVIJU TEOKRATSKIH DRŽAVA NA BALKANU ,SRBIJE I HRVATSKE . ALI SU IPAK OSTALE VELIKE RAZVALINE U SVIJESTI NARODA NA OVIM PROSTORIMA . OSTALE SU PODJELE MEĐU NARODIMA MJEŠOVITO NASELJENIM NA OVIM PROSTORIMA ; OSTALE SU MATERIJALNE I DUHVNE RAZVALINE ;OSTALE SU NEIZVJESNOSTI KOJE SE SVAKODNEVNO MANIFESTIRAJU KROZ BIJEDU ŽIVLJENJA ,PA SE NAROČITO ČESTO OGLAŠAVAJU REPOVI,POLITIČKIH I VBERSKIH ZATUCANIH KATOLIKA , MEĐU KOJIM SE POSEBNO AGRESIVNO OGLAŠAVA ,HVIDRA ,KOJA NIJE APSOLUTNO HRVTSKA JER U NJOJ NISU UČESTVOVALI VEĆINA HRVATA,PA SE ONA MOŽE ,MIRNE DUŠE NAZVARTI KAPTOLSKA FALANGA .
ZATO NJEN POZIV ,ODNOSNO PRIGOVOR ,PROTEST ,MINISTRU MATIĆU NEMA NIKAVOG UČINKA JER SE DEKLARIRAJU ,KAO I U RATU ,VOJSKA KATOLIKA KRIŽARA , SA STOŽEROM U KATOLIČKOJ CRKVI U HRVATA, PA SE I OVJAPUT OGLAŠAVAJU NA POZIV KAPTOLA KOJI JE SAD U POSEBNOJ OFENZIVI NA SVJETOVNU VLAST.
Komentar od: benitomusolini | Komentirano: 13. siječanj 2013. 13:33
reko bi mujo jo ba pederluka ima onih u haljama a ima i onih u rebatinkama, kojega češ pa onoga u haljama lakše se skida.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 13. siječanj 2013. 13:01
ja je uvjerava da mogo oboje
a ona će
ne moš
sidit
jednon guzicon
na dvi katrige.
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 13. siječanj 2013. 12:41
tija san ić
ali mi supruga nije dala.
bija je ultimatum

ili ono ili ja i dica!

u nježnik
Komentar od: | Komentirano: 13. siječanj 2013. 10:58
ASTRO-DJEČAK-Drugi dan otac trazi sina,Pa sine za boga znas sto radis, goni se stari sigurno znam. Znas ti vraga kod toliko ovaca ti uhvtio ovna.

HA HA HA, BIĆE OVAN IMA ROGOVE DA SE ČOVIK IMA ZAŠTO UVATIT ,,, HA HA HA I JOŠ AKO SU BILI ZAVILAŠENI ,, TO SU ONI ŠTA SE VEŽU ŽICON DOK JE OVAN MLAD I TAKO MU ROGOVI RESTU U ARIJU ,, I SLIČU NA VILE .,.. NE VIILE NEBESKE, NEGO VILE ŠTA SE S NJIMA SIJENO PRIVRĆE. E TE!
Komentar od: | Komentirano: 13. siječanj 2013. 10:30
...a zašto isprid katedrale??...šta nisu ušli unutra,ionako su od iste sorte i oni vanka i oni unutra....OTOČIĆ....UŽGAT IH...SVE...NA LOMAČU...
Komentar od: astroboy | Komentirano: 13. siječanj 2013. 9:47
Mama, sine znasli di je tata?
Otisao je na farmu da nestio sredi oko ovaca.
Nadjiga i reci daje rucak gotov.Sin ode na farmu vidi tatu kako se zabavlja sa ovcom, tata znasli ti sto radis, gonise vragu i jezik za zube sigurno da znam sto radim.
Drugi dan otac trazi sina,Pa sine za boga znas sto radis, goni se stari sigurno znam. Znas ti vraga kod toliko ovaca ti uhvtio ovna.
Komentar od: nije nego | Komentirano: 13. siječanj 2013. 9:38
Crkva se ogradila od oba skupa
++++++
Normalno,dosta je njima i njihovih pede.a i pedof.la.
Komentar od: astroboy | Komentirano: 13. siječanj 2013. 9:35
Joj ne mogu, sada imam periodu, kakvu periodu nisi ti zensko, oprtosti! mislila sam reci prolijev.
Komentar od: | Komentirano: 13. siječanj 2013. 8:29
aspalatos13: Imate nekoliko razina, onih koji vas vrijeđaju osobno, onih koji vam prodaju pamet bez pokrića, onih koji vam se posredno prikazuju prijateljima iako su finta razumni neistomišljenici i time vas uvlače u daljnju komunikaciju.

Ima još jedan koji bi te prčijo ;)
Komentar od: | Komentirano: 13. siječanj 2013. 8:17
ma može šta bilo
samo da nije runjavo
Komentar od: astroboy | Komentirano: 13. siječanj 2013. 1:52
Gledam ovu sliku, ne mogu ocjenit, zato pitam iskusne u tomu, da mi kazu, tko je j***** tko je j*****ica?
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 13. siječanj 2013. 0:27
dosljedni,
bla,bla,bla
bla
trenutno se lijepo zabavljam
a ti spavaj i sanjaj zavjere,urote,Boga,Gospu,što god
sutra će te se ti i tvoji zadrti istomišljenici
probuditi u još ljepšoj,modernijoj,tolerantnijoj
Domovini Hrvatskoj
Komentar od: alpha | Komentirano: 12. siječanj 2013. 23:20
Bljesak 4, veliki poznavaoče Svetog pisma:
“Da bi postigao svoj cilj čak i đavo citira Bibliju.” William Shakespeare
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 23:03
...i sada je samo pitanje kako ce i jedni i drugi prikazati da su pobjednici u ovom nepotrebnom sukobu. Tebi definitivno ne ide prikazivanje jovanovica pobjednikom, makar sa ovim argumentima.

- vlada jest pobjednik jer program ide, crkva je gubitnik ocito
jovanovic mi je nebitan i nije sve gotovo

vlada - crkva 1 : 0

Nemoj biti bezobrazan preko svake mjere i misliti kako su svi osim tebe budale koje se ne sjecaju dogadjaja od prije dva mjeseca.


- bas se tako odvija politika, milanovic nije najavio pa je to sveto pismo, sto sve ova vlada nije najavila pa se trenutno odvija, mislis da se takve stvari "najavljuju"...
crkva to cuti...no dobro, to je moje misljenje

Komentar od: nimbus | Komentirano: 12. siječanj 2013. 22:58
Iz komentara objavljenog na izvrsnom www.fizzit.net (kolumne anonimca s prezimenom Holjevac su nešto najbolje u našem medijskom prostoru):

"Meni je zato drago vidjeti svaku manifestaciju demokracije, iskazivanje stavova običnih građana, zauzimanje za sebe. U najnovijem primjeru protiv ideološkog napada na odgoj djece. Ponosan sam što ljudi imaju hrabrosti biti aktivni, boriti se unatoč odvratnoj nesnošljivosti medija i manipulacijama, izvrtanju i prešućivanju.
Pratim cijeli tijek tog medijskog rata i upada mi u oči posljednje što se radi izvrtanjem po pitanju izvora otpora. Bunt se pojavio prvenstveno od strane udruga i inicijativa civilnog društva (Glas roditelja za djecu - GROZD, Vigilare i studenti - Nepomireni!), a HBK iliti kolokvijalno Crkva dala je podršku tome nakon početnih manifestacija otpora. Dakle, stali su iza toga, nisu inicirali. U medijima zatim slijedi inverzija. Jutarnji donosi ogroman naslov "Crkva protiv države" i zatim takvi i naslovi i misli tipa "Crkva napada državu" preplavljuju sve medije.
Tu se krije nekoliko spinova. Prvo, da je otpor započela i da je njegov glavni nositelj HBK čime ga se namjerno reducira, izostavlja se roditelje, studente..., zatim odvratna laž je "protiv države". Po tome ispada da država, to su oni - vlast. A nisu, država je narod, a ne Kukuriku koja je samo vlast. Ne nameće država nešto što izaziva pobunu, već vlast (zlo)rabeći državne institucije. I treća laž iz samo jedne rečenice jest ta da Crkva napada. Ne napada već se brani. Da vlast ne napada ideološkim nasiljem djecu baš bi se roditelji, nastavnici i Crkva bunili bez veze, moš mislit. Ta teza da Crkva (bezrazložno) napada ravna je onoj da rata ne bi bilo da ga Hrvati nisu htjeli, koja je istinita utoliko da ga zbilja ne bi bilo da su prepustili Hrvatsku velikosrpskim željama. Tako kukurikavci uporno žele istjerati neistomišljenike (KC i katolici najgori su klasni neprijatelji) iz javnog prostora, a njihovu obranu proglašavaju agresijom. Prepustite javni prostor nama, vlast nama, sve nama, a vi lipo doma i u crkvi pričajte šta hoćete, ali kad izađete vani, e onda ne biste smjeli. Javni prostor je rezeviran za nas i vi u njem nemate što tražiti.
Naslov koji bi bio bliže istini - "Crkva protiv vlasti" izazvao bi kod čitatelja simpatiju prema HBK, a to nije poželjno."
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 22:48
deboto

Opet los spin. Znaci nije razlog neispavanost nego ti jednostavno nisi dorastao zadatku kojeg si se uhvatio.

Zdravstvenio odgoj ide, to je bilo nesporno i u mojim komentarima, prva tri modula je bezrezervno i od pocetka prihvatila KC, cetvrti modul ce biti od prilike potpuno drugacije prezentiran u skolama nego je bio prezentiran javnosti, to je i sam jovanovic pojasnio i sada je samo pitanje kako ce i jedni i drugi prikazati da su pobjednici u ovom nepotrebnom sukobu. Tebi definitivno ne ide prikazivanje jovanovica pobjednikom, makar sa ovim argumentima.
Ali sve OK, ima valjda poneko tko i tebi vjeruje.

O revidiranju Vatikanskih ugovora cemo onda kada krene ikakva rasprava o tome. ne zelim o argumentima "sto se babi snilo" jer je to otvoren pokusaj laganja, u njima nema ni truna logike.

A logika kaze kako bi, da ima makar traga istini u tome sto si ti napisao to na nekakav nacin natuknuo milanovic po povratku iz Vatikana.
Nemoj biti bezobrazan preko svake mjere i misliti kako su svi osim tebe budale koje se ne sjecaju dogadjaja od prije dva mjeseca.

Uh, laku noc svima!
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 22:36
piss

Jabuko, pa ja i ne ppisem radi vas. Pisem jer ima puno ljudi koji citaju komentare i postoji opasnost da vam povjeruju. Ista.

Ne bih se trudio kao sto se odavno i ne trudim recimo pod clancima o Kerumu, jer su me likovi zamalo navukli da povjerujem u njihove iskrene namjere. A onda sam doznao kakve su im najmere pa je Kerum ispao dobar vec i samim time sto su takvi protiv njega.

Ja ti se ne diram ni u sto sto me osobno najizravnije ne zanima. A zanima me ulazak RH u, kako je dr Tudjman naglasavao "kulturni i civilizacijski krug kojem oduvjek pripadamo - EU".

Zalosti me kada su ljudi koji za sebe drze da su drzavotvorni skepticni preko svake mjere prema toj asocijaciji.
Jos me vise zalosti kada se oni, greskom ili radi naivnosti dadu navuci da o toj temi govore isto sto i oni koji nisu toliko protiv EU koliko protiv ulaska RH u EU bez ostataka one bivse tvorevine i kada drze stranu ovima koji ih pod drugim clancima proglasavaju primitivcima, polupismenim, pobeguljama, kriminalcima, laznim umirovljenicima....

Smeta me kada se dobrima prodaju likovi "od zla oca i od gore majke", naprednima totalitaristi, kulturnima polupismeni, tolerantnima rigidni, zdravima kompleksasi. Nije to dobro radi mentalne higijene nacije.

Imam svoje motive biti ovakav, ne gubim zivce radi takvih, to sve skupa gledam parazitima ali, Boze moj, imaju i oni razlog sto su takvi. Sukladno mom svjetonadzoru, iako opskurnu imaju cak i svrhu postojanja.
Ne mogu mene iznervirati jer ih ne gledam cjelokupnim osobama pa bi jedna moja nervoza njima bila kompliment koji neicim ne zasluzuju.
Ti se smjesti gdje mislis da pripadas!

Shvacas?
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 22:30
napisao si a ja cu ti vjerovati kako na ovom prosvjedu nije bilo stranaca koji prosvjeduju u Hrvatskoj za svoja prava???? nego iskljucivo domacih gay-eva.

- ne poznajem osobno sve "srodne" osobe u ZG :P ali sam bio tamo i vecinu likova znam iz vidjenja , neke i osobno ,udruge, prosvjedi , koncerati i sl. osim toga lako provjeriti na njihovim stranicama...
zamjenio si pride i ovaj prosvjed, nije ti za zamjerit, nisi upucen , pa sto i ne moras biti samo nemoj glumit da ti je jasno...

A jasno je naglaseno kako uza skupina okupljena oko vodja tog Pride-a od ugrozenosti pokusava stvoriti profesiju,

- isto kao bilo koja druga scena, politicka, nogometna, poljoprivredna...uvijek postoje takvi pojedinci , kakve to veze ima s njihovim stanjem u drustvu i tvojim upornim inzistiranjem da se samo o tome radi?

Ne bih zelio da se povijest i na homo populaciji ponovi.

- patetiku sacuvaj pri pokusaju da se ogrebes za snosaj ;) budi posten i reci boli me k******** za njih

Novac za osiguranje NIJE smisleno potrosen, jer je ovo bila otvorena provokacija i instrumentalizacija situacije jovanovic - Katolicka Crkva i nista vise.

- jos jedan dokaz da ne razumis djelovanje tih udruga, ne rade oni provokacije vec koriste iste za svoje ciljeve i to odlicno rade, sindikati bi trebali uciti od njih

Tamo se, ma koliko to tebe boljelo, kulturna i napredna pokazala jedino Katolicka Crkva.

- becka skola, a stas...

A njihovi problemi? Rjesit ce se provociranjem ispred Katedrale?

- mda , trebali su se okupit na bundeku uz rostilj... stvarno me iznenadjujes :D

moj dosljedni@ , dok ti tuces lancune od ponediljka zdr. odgoj ide a vrlo brzo, kako sve vise nedostaje novca u kasici od drzave , doci ce i vatikanski ugovori na red
nema par dana da si govorio da je to nemoguce da se dogodi ;)

painkiller@

jbg. stari, kriza je, izaberi jedan od ova dva
http://rk86.com/frolov/mouse4_.jpg


Komentar od: pisswoman | Komentirano: 12. siječanj 2013. 22:02
dosljedni,
opet dolje nešto brljaš o plaćenim komentarima,lažnim nickovima,500 kuna itd?
pa koga briga za lažne nickove osim tebe?
ovdje se svi odavno znamo kao u lokalnoj birtiji
već na sam pogled na naslov bilo kojeg članka ja znam što ćeš ti napisati i obratno
važi i za ostale
tu i tamo neko uleti s novim nickom, pa što?
ne vjerujem da nas ima više od desetak ukupno
na portalu a ti sve shvaćaš zaozbiljno
evo je i tomislav kralj promijenio nick pa će se za koji dan vratiti starom
dobro si još živ s tako visokim tlakom
bilo bi dobro za tvoje zdravlje da neko vrijeme samo upišeš svoj nick bez lancuna,svi znamo što ćeš napisati,pravit ćemo se da jesi i odgovorit ćemo ti,ne brini
drag si ti nama, ako ništa drugo,malo si pismeniji
od ovih tvojih iz stranke zadrtih
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 21:41
debotoijusto

Neyeba si brajo!
Miš LOGITECH G700 Gaming, laserski, bežični, 5700dpi, crni, USB - cijena 639,00 kn u Linksa!
Ako te to šta tješi, garancija je 24 miseca.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 21:38
deboto

Uz svo uvazavanje tvog stava, posla, aktivizma... kako god hoces, ne valja ti posao. Znas i sam kako ce oni koji ti vjeruju vjerovati cim ti vide nick, oni drugi nikad i izokretati cinjenice nemas potrebe. A nije ni pametno to raditi u komentaru kojim se obracas meni jer cu reagirati na to tvoje bas kao i ti na moj komentar.

Pa hajdemo:
- oni jesu ugrozeni..... Bravo! Ne zelim sada pisati pitanje kako su i na koji nacin na Prideu u Splitu tu svoju ugrozenost koju spominjes milsili rjesavati pripadnici gay populacije koji nisu iz RH, da li su promasili vrijeme ili prostor jer eto, napisao si a ja cu ti vjerovati kako na ovom prosvjedu nije bilo stranaca koji prosvjeduju u Hrvatskoj za svoja prava???? nego iskljucivo domacih gay-eva.

Nego, kad se vec referiras na moje pisanje ne bi bilo lose ne odgovarati na dio recenice nego na jelu, kada vec ne pises o cjelovitom tekstu. A jasno je naglaseno kako uza skupina okupljena oko vodja tog Pride-a od ugrozenosti pokusava stvoriti profesiju, na povjesno poznat nacin od drugih manjinskih skupina, pa se najvecem djelu te manjine profesija "ugrozeni" razbila o glavu. Pise ti i kako mi je zao radi toga jer je najveci dio pripadnika te manjine bio korektan ali su ih iskoristili najprije oni koji su se "borili za njihova prava". Ne bih zelio da se povijest i na homo populaciji ponovi.

Novac za osiguranje NIJE smisleno potrosen, jer je ovo bila otvorena provokacija i instrumentalizacija situacije jovanovic - Katolicka Crkva i nista vise.
Bez veze, jer novac za podrsku jovanovicu daju svi poreski obveznici a Kaptol je mjesto za ovaj nastavak igrokaza koliko i jasenovac za koncert MP Thompsona (ne zaboravi 2013-a je, u demokraciji smo i MP Thompson ima prava koliko i "moralno politicki podobni"), pa kad vec igraju prljavo neka pociste za sobom na svoj racun!
Tko je primitivan a tko primitivniji izmedju prosvjednika i antiprosvjednika ovisi o osobnim afinitetima ali su se pokazali primitivnima i jedni i drugi.
Tamo se, ma koliko to tebe boljelo, kulturna i napredna pokazala jedino Katolicka Crkva.

Ostavi se agit propa, tebi to jednostavno dobro ne ide. Svake godine je vise i vise homo turista i po najmanjim turistickim destinacijama u Dalmaciji, sva vasa mantra o patrijarhatu i primitivizmu na jugu, pogotovo u malim mjestima padne u vodu kada ovi dodju. Oni se ponasaju kao i svako drugi, zive prema svojim zeljama a ne tjeraju nikoga da im aplaudira radi toga, sto dobiju to plate i otidju veseli. Nikad nitko nije imao problema s njima niti oni sa ikim u toj, po vama "naprednima" zaostaloj sredini. A drzavni se proracun, za razliku ovoga u zagrebu, puni.

Potpuno je legitimno pokusavati napraviti karijeru kao zastitinik i samoproglaseno i stvarno ugrozenih, ali ta je karijera kratkorocna. Tesko cete Bruxellesu prodati ono sto trenutno mozete Hrvatskoj vladi.
Ta se vlada plasi i Slovenaca pa ovo sto radite ne vidim ni hrabrim ni pametnim potezom. Prije djelovanjem po modelu "sirotinjo, na tebe i zec ku(r)ac dize".

A njihovi problemi? Rjesit ce se provociranjem ispred Katedrale?
Kada bih ja rjesavao neke tome usporedive probleme najprije bih formulirao zahtjev pa ih u legalnoj proceduri progurao u Sabor a od javnosti bih trazio podrsku, ne bih nikome gurao prst u oko. Ali svako ima svoj stil.
I razloge, a njih, i izrecene i presucene oboje znamo.
Komentar od: bljesak4 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 21:32
bog ne mrzi nikoga a ova "crkva" mrzi i širi mržnju - znači da je bezbožnička.
opet će zavit hrvatsku u crno
---------------------------------------------------
kakve homoseksualno nevalano razmišljanje,
kakvo nepoznavanje riječi Božje, jer;
Lk 14,26
"Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik!
--------------------
Iz 61,8
Jer ja, Jahve, ljubim pravdu, a mrzim grabež nepravedni.
--------------------
Izr 6,16
Šest je stvari koje Gospod mrzi, a sedam ih je gnusoba njegovu biću:
---------------------
Mudr 12,3
Zamrzio si drevne stanovnike svoje Svete zemlje
---------------------
Ps 5,6
opaki ne mogu opstati pred tvojim pogledom.
Mrziš sve što čine bezakonje.
---------------------
Ps 11,5
Jahve proniče pravedna i nepravedna,
iz dna duše mrzi silnika.
---------------------
Sir 15,11
Ne reci: "Od Boga je grijeh moj",
jer što on mrzi, nikad ne čini.
----------------------
itd,itd...
i zaključno;
Bog ne mrzi biča, mrzi neka djelovanja njihova
konkretno homoseksalnost, koja je kazna za nevjeru!
Rim,1,
22 Gradeći se mudrima, poludješe i
23 zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova.
24 Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela, 25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim,
27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja. 28 I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje!
Krista slavimo prijatelji!
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 21:04
painkiller@

moze polovni, nemoj me bacat u trosak pa cu morat kupit na firmu a da sam si besu da necu ovi misec prikazivat racune :)
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:56
debotoijusto

poslat ću ti račun za novog miša.
Syeba si mi scroll button.
Komentar od: prsan68 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:51
rexst znači ipak priznaješ činjenicu da je Hvidra nekog branila dakle radi se o terorističkom napadu na Crkvu,koju su Hrvati golim tijelima obranili zaustavljajući time pokušaj fizičkog napada na katedralu i vjernike te svećenstvo!
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:45
dosljedan@

Manjinski ali sa namjerom prikazivanja sebe ugrozenima i u tu svrhu na proracunu RH, bio kroz donacije njihovim udrugama ili kroz nepotrebne troskove za njihovu sigurnost sto radi provokativnog nastupa sami ugrozavaju u mojim konetarima jasno su oznaceni upravo organizatori ovih Pride dogadjaja.

- sramotno si neinformiran , oni jesu ugrozeni jer ma kakva prava imao na papiru ako ih ne mozes konzumirati ne vrijede nista a ovo s proracunom vec lazes jer znas da su novci odvojeni za njihov rad smijesni i svaka kuna se pravda pa prestani to iznosit kao nekakav argument...
isto tako novac potrosen na osiguranje skupa je smislen jer bi ih zatucana rulja pobila da tamo nije bila policija


Motiv im je uvijek isti, potreba politike za skretanjem paznje javnosti sa stvarnih problema, a vrijednost usporediva sa i******avama Ave Karabatic i ostalih, prije spomenutih instant starleta. Pisemo o istim stvarima i sa istim stavom, samo na malo razlicit nacin.


- njihovi problemi su njima stvarni , kakvo skretanje pozornosti sa stvarnih problema?
ok , ne podrzavas to , tvoje pravo ali nemoj zato maskirati to nekakvim zakulisnim igrama gay osoba

Komentar od: rexst | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:44
Na sto je spala Hvidra - brani pedofile s one strane oltara.
Komentar od: majstor Bob | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:42
Peeederi yebite se s igračima Dinama...
Komentar od: mujibur | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:41
bog ne mrzi nikoga a ova "crkva" mrzi i širi mržnju - znači da je bezbožnička. opet će zavit hrvatsku u crno
Komentar od: Raphael | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:41
NWO -> depopulacija + kupovna moć.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:33
Svi znamo sto je Hrvatska, sto je bila i sto ce biti, kako je nastala, kroz sto je sve prolazila, kako je branjena i kako je obranjena makar u zadnjih par stoljeca.

Znamo i kako pociva na Ustavu, kako se taj Ustav do sada u par puta mjenjao, usavrsavao i doradjivao.
Jedino ne znamo ZASTO ne postoji Ustavna odredba o zastiti drzave od zmija koje nosi u njedrima. Zasto ne postoji mogucnost gubitka drzavljanstva, makar za one koji tu i takvu Hrvatsku ne postuju, mrze i nju i vecinu njenog stanovnistva a u njoj parazitiraju i koriste sve beneficije koje mogu koristiti.

Znamo kako takve BAS NITKO i BAS NIGDJE ne treba (tko bi posvojio siroce kokje je to postalo jer mrzi vlastite roditelje, sto posvojitelj od takvih osim mrznje uperene protiv njih ako im slucajno nesto nije po volji moze ocekivati), ali postoji institut apatrida.

I ne bi Hrvatska bila prva drzava koja ima Ustavnu mogucnost oduzimanja drzavljanstva.
A ne da jos, za samo sest mjeseci i to temeljem nepotrebnosti ikome i ugrizima ruke koja ih hrani postanu i punopravni gradjani najbogatije drzavne asocijacije na svijetu, EU.

Ali, neka. Jer ne pada snijeg samo da pokrije brijeg!
Komentar od: prsan68 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:31
A nu "nounara" iz SD.. koji mirakul,koji "umjetnički opus",kad već nije moga komu gurat "jezičinu" naš "nounar" odlučija s snami u Dalmaciji podilit svoje "levičarsko" oduševljenje.
Kladim se da je i dirtektor SD oduševljen prodajnim rezultatima SD koje je upravo ovaj i još neki slični "nounari" sa 250 000 doveo na 5-6000 prodanih primjeraka dnevno.
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:30
Kristen

Hvala na komplimentu, samo će krezubi opet trolat da je to moj "pričuvni" nick.
Komentar od: Kristen | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:16
painkiller, faca si, i gotovo.
Komentar od: BILA-KRV | Komentirano: 12. siječanj 2013. 20:14
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:55

koji komentar pun ljubavi i tolerancije prema drugima koji nisu njihova perveznog svjetonazora.......

heheheheehehehe
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:56
ivemaIi

Ne kiti se tuđin perjen!!!
Komentar od: painkiller | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:55
Ajde neka, ovi put nije bilo krvi. Sve drugo očekivano.

Za niti stotinjak pedrečića, skupilo se 500-tinjak "duovno obnovljenih" krezubih primata, zakrvavljenih očiju, s kršćanskom kletvom u zapjenjenim čvaljama.

Na skup naziva „Ljubi bližnjeg svog“, katolibani su odgovorili kontraskupon katolički notornin "Ubij bližnjeg svog".

Na jednoj starni pederi, intelektualci, urban i civiliziran svit, a na drugoj branitelji, navijački huligani, crnokošuljaški političari i golomozgi vjerski fundamentalisti.

Naravno, pedere se maricama moralo odvodit sa skupa, da in "spontano" okupljeni katolibani kršćanskom ljubavlju nebi zdrobili kosti.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:42
defender

Meni se cini kako si pogrijesio adresu.

Manjinski ali sa namjerom prikazivanja sebe ugrozenima i u tu svrhu na proracunu RH, bio kroz donacije njihovim udrugama ili kroz nepotrebne troskove za njihovu sigurnost sto radi provokativnog nastupa sami ugrozavaju u mojim konetarima jasno su oznaceni upravo organizatori ovih Pride dogadjaja.
Motiv im je uvijek isti, potreba politike za skretanjem paznje javnosti sa stvarnih problema, a vrijednost usporediva sa i******avama Ave Karabatic i ostalih, prije spomenutih instant starleta. Pisemo o istim stvarima i sa istim stavom, samo na malo razlicit nacin.

Jedino sto je mozda malo razlicito je sto sam ja spomenuo i skupinu homosexualaca koji ove preseranse ne podrzavaju i gledaju je stetnom po sebe. To su oni kakve svak poznaje, susjedi homo sklonosti koji svoje sexualno opredjeljenje ne nebivaju nikomena nos niti ga pokusavaju naplatiti iz drzavnog proracuna.

Pozdrav!
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:42
defender

Meni se cini kako si pogrijesio adresu.

Manjinski ali sa namjerom prikazivanja sebe ugrozenima i u tu svrhu na proracunu RH, bio kroz donacije njihovim udrugama ili kroz nepotrebne troskove za njihovu sigurnost sto radi provokativnog nastupa sami ugrozavaju u mojim konetarima jasno su oznaceni upravo organizatori ovih Pride dogadjaja.
Motiv im je uvijek isti, potreba politike za skretanjem paznje javnosti sa stvarnih problema, a vrijednost usporediva sa i******avama Ave Karabatic i ostalih, prije spomenutih instant starleta. Pisemo o istim stvarima i sa istim stavom, samo na malo razlicit nacin.

Jedino sto je mozda malo razlicito je sto sam ja spomenuo i skupinu homosexualaca koji ove preseranse ne podrzavaju i gledaju je stetnom po sebe. To su oni kakve svak poznaje, susjedi homo sklonosti koji svoje sexualno opredjeljenje ne nebivaju nikomena nos niti ga pokusavaju naplatiti iz drzavnog proracuna.

Pozdrav!
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:42
Upravo doznajemo da je policija kraj jednoga kratera od eksplozija u Zagrebu našla pismo Valentina Pozaića. U njemu je napisa da se na ovaj očajnički potez odlučija zbog nesmiljenoga komunističkoga terora koji je pogodija njegovu domovinu, a cjelokupni talibanski svijet sidi skrštenih ruku! On se sa još dvojicon ministranata odlučija na ovaj način iskazati protest protiv neefikasnosti Kaptola, koji oklijeva u svetom naumu da s vojskom preuzme vlast u zemlji, okruni Mira Tuđmana, te proglasi prvu katoličku đamahiriju u vaseljeni i okolici!
Komentar od: zmar116 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:31
Za vrijeme Tite pola bi završilo u zatvoru na dobrovoljnom radu i preodgoju,a druga polovica u ludnici..ha ha ha koja lakrdija....
Komentar od: defender two | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:30
dosljedan@

čitajući između redaka svrstavaš među one druge manjiske populacije nakaradnih bića koji vrše teror nad večinom. O kakvo se teroru radi pokazuje činjenica da je spodobe koji su se žvalili tamo gdje im nikako nije bilo mjesto, nakon žvaljenja prevozila policija kućama o mojem trošku. reci zašto, te tko je ovdje trol ako ne ti kao i oni koji podržavaju necivilizirane skupove, koje štite vladajuća manjina u odnosu na većinu normalnih.
Komentar od: zmar116 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:29
Besplatna reklama mnogima danas pred katedralom..Puno prodavača magle na obe strane...
Komentar od: Soparnik01 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:26
Yup...clanak je za riganje....taman kad se pojeo rucak,najedes se dobto otvoris ovu stranicu i vidis ova dva guza stapa guraca sta jedu govanca...onda ti se stomak okrene naopako tako da mozes rigayi i slijedeci dan od tuge i zalosti.... Molim Boga da dica ne misle da je dobro biti pederciva....
Komentar od: Pupot | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:21
Sramotno je Crkveno bavljenje homoseksualcima, drkanjem i sličnim glupostima.

Religija je skup duhovnih, intelektualnih, filozofskih, etičkih, estetskih ... sadržaja, a ne trivijalni materijalizam. Ponekad se pitam imaju li današnje religije ikakav potencijal osim za destrukciju.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:18
aspalathos

Ma jasno je kako dio komentatora pise pod masu nickova, ponekad se cak sami sebi sa razlicitih nickova obracaju... i svasta.

Niti znam niti mi je vazno da li su samo prijatelji koji jedan dugog iz puke solidarnosti podrzavaju, pripadnici kakve stranke koji komentarima bojaju politicku stvarnost u tonove potrebne sredisnjici - centrali, skupina okupljena oko nevladine organizacije za promicanje prava neke manjinske skupine (radi upitnog stila promidzbe vjerovatno i upitnih prava), pripadnici kakve sekte kojima je Bog kriv za sve zivotne neuspjehe pa ga, jer im molbe nije uslisio snazno, doduse supacki iskljucivo virtualno mrze iz dna duse, ili tek redakcijske zbiri koje komentarima pokusavaju opravdati natpise u onim clancima koji se smiju komentirati.
Upitniji su clanci toliko prozirni da se ne smiju komentirati niti uz podrsku tih, po N. Chomskom simplifikatorima medijskih informacija a autori bas tih upitnih natpisa uzivaju status ikona kod tih komentatora.

U svakom slucaju ovi trolovi jesu nesto od toga, nesto cega bi se ogromna vecina citatelja cak ove i ovakve slobodne dalmacije stidjela i ja ne pisem radi tih trolova.

Ja pisem samo i jedino kako bi im netko od ove ogromne vecine normalnih citatelja ne bi slucajno povjerovao i pomislio kako se iza njihovih nickova u komentarim ili imena u clancima krije makar i tracak nekakvog karaktera.

Oni, kako je to i Kerum primjetio, prodaju obraz za 500 kn, tih niti 70 Eura im je i ime, i cjena i karakter.

A pripadnika manjina koje ovi i ovakvi uzimaju "u zastitu" mi je zao. Kad te ovakav i sa sveukupno skoro 70 Eura motiva brani neprijatelj ti ni ne treba.
Komentar od: defender two | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:17
...bilo bi dobro da se tamo organizuje "peder bal ljubljene anusa"-dozvoljeno samo pederima...
Komentar od: defender two | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:15
zašto pederi ne bi organizirali "gay paradu poljubaca anusa". Siguran sam da bi ih podržati vladajući..gdje bi se nakon toga takva praksa uvela u zdravsatveno pederskolezbijskopedofilski neodgoj...

...tamo gdje stoliči vlada na markovom trgu..
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 12. siječanj 2013. 19:07
Crkva je OK!

"...Lanjskog prosinca javnost je šokirana otkrićem "sado mazo župnika" Marka Tomušića iz Berka nedaleko od Vukovara koji je preko internetskih mrežnih servisa komunicirao odjeven u sado mazo odjeću i pritom se "igrao" raznim seksualnim pomagalima, masturbirajući. Na fotografijama objavljenim u dnevnom tisku dominiraju tri plastična penisa s kojima se Tomušić "zabavlja". Prijatelju s kojim je razgovarao putem Skypea, priznao je svoje pedofilske sklonosti, govorio mu kako mašta o dječacima kojima predaje vjeronauk i kako mu je dovoljan tek pogled da u njihovim očima i smiješku prepozna ima li homoseksualne sklonosti. Eksplicitne fotografije prikazuju ga golog do pojasa, a preko torza imao je kožnate remene povezane metalnom alkom. I uske tamnoplave hlače bile su prepravljene za nastrane aktivnosti: imale su izreze koji otkrivaju stražnjicu i spolovilo. Prije deset godina maloljetni nećak optužio ga je za napastovanje, a policija je odbacila prijavu. A što je učinila Crkva? Razriješila ga dužnosti u Berku i UBRZO IMENOVALA župnikom u Pokupskom, mjestašcu na jugoistoku Zagrebačke županije"....
Večernji List, 18.03.2012.

To je ova crkvena svinja!
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00391/MARKO-TOMUSIC_391162S1.jpg
Komentar od: bljesak4 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:51
Jesu li pederi i lezbe najveći problem ove zemlje ili su to lopine?
---------------------------------------------------
društvena krađa ili lopine to je nešto društveno
ali seksualnost, to je već nešto intimno,
i čovjek snažno reagira
kada mu se u intimnost dira, zar nije tako !
Komentar od: bljesak4 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:45
zašto pederi ne bi organizirali "gay paradu poljubaca anusa".
-------------------------------------------
Ćestitke za ovu ideju, jer to je srž !
sramotna strast sebe ljubavlju zove,
a radi se samo o gladi
za onom stari u dupe ili u usta, istog spola naravno.
Komentar od: geronimo34 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:39
Zašto se na Rivi i Trgu Bana Jelačića bez problema skupi i par tisuća prosvjednika protiv peder, a nema ih protiv kradezea i lopina koji uništiše ovu zemlju??? Jesu li pederi i lezbe najveći problem ove zemlje ili su to lopine?
Komentar od: ujo | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:39
Čini se da drug Jovanović... reaguje.
Komentar od: erotska unija | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:36
Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:11

"Imate nekoliko razina, onih koji vas vrijeđaju osobno, onih koji vam prodaju pamet bez pokrića, onih koji vam se posredno prikazuju prijateljima iako su finta razumni neistomišljenici i time vas uvlače u daljnju komunikaciju."


neka njih, ima mjesta za sve.

a o tome malo više sutra....
ILI možda nikada.
Komentar od: bljesak4 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:30
Prijatelji zdrava plodna duha života, nadasve ljubavi!
Natjerat će vas da sramotnu strast tolerirate,
vašu djecu natjerat će da će da misle i govore
roditelj1. i rodielj2
i još mnogo toga vama odvratbog natjeat će vas da prihvatite
jer u sjeni demokracije stoji batina ili policija, sudovi i vojska
i vi ćete pristati jer drugo rješenje nećete imati.

Imate svoju slobodu razmišljanja, i nikada ni na kakav način ne idite silom, čuvajte život
ali uvijek duhom na nečisti homoseksualni duh
mišlju na nečistu homoseksualnu misao
riječju na nečistu hmoseksualnu riječ

ukratko uvijek duhom na duh, ali uvijek prijatelji
jer je to jedini način, ne da njih promjenite
već da svoj duh zdravim saćuvate.

Kažem tako jer znamo svi
da u početku stoji čovjek heteroseksualac,
ili da je od ili iz heteroseksualnog, nastalo homoseksualno.
jer je drugačije jednostavno nemoguće.
Nestade vjera u ljubav prijatelji,
nagomilala se vjera u strasti, naslade, u pohotu
i homoseksualnost razgoropadila se !

Sve za vremena prijatelji,
sami smo krivi i ubiremo plodove svoje nevjere u ljubav
ili u Boga samoga, jer; Bog je Ljubav!
Komentar od: defender two | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:17
zašto pederi ne bi organizirali "gay paradu poljubaca anusa". Siguran sam da bi ih podržati vladajući..gdje bi se nakon toga takva praksa uvela u zdravsatveno pederskolezbijskopedofilski neodgoj...
Komentar od: BILA-KRV | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:15
Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:11


potpis.....
Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:11
Ovo je prilika da samo par rečenica napišem o TROLOVIMA.
Radi se o malom broju ljudi, odnosno o uskoj grupi provokatora, koji se svaki pojedinačno javlja sa nekoliko „nickova“ i stvara zabunu da je riječ u puno osoba koji se priključuju diskusiji.
Sistem funkcionira na način da se prvo sa provokativnim člankom izazove reakcija većine čitatelja.
Potom se sistematski toplo –hladno uključuju u raspravu kreatori članka, (njih dva – tri ) koji te povremeno podržavaju i po malo pljuju.
Što se više komentatorska diskusija rasplamsava, to je veći pritisak trolova na vaše mišljenje.
Te reakcija koja potom slijedi je apsolutni napad na tvoje mišljenje, gdje ti dolaziš u dilemu kako nisi u pravu, jer se desetak komentatora aktivno bavi time da ti dokaže kako si ti glup i nisi u pravu. U stvari se radi od samo dva tri plaćenika novinarske kuće koja su zadužena za izazivanje nereda i vrijeđanja.
Imate nekoliko razina, onih koji vas vrijeđaju osobno, onih koji vam prodaju pamet bez pokrića, onih koji vam se posredno prikazuju prijateljima iako su finta razumni neistomišljenici i time vas uvlače u daljnju komunikaciju.
Ovo sve dobro je izrežirana doktrina u SLOBODNOJ DALMACIJI.
Provocirati i svaki dan provocirati i nervirati svoje čitatelje. To je SD.
Komentar od: BILA-KRV | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:09
a jadni naši gey fašisti nisu jadni odavno bili u centru pažnje pa su sad išli se malo rugat kršćanima i njihovom Bogu (koji naravno ne postoji mi smo svi potomci majmuna) jadni oni nebili ali hvala Bogu kur vin pir završava uskoro pa ih tada nikakvi kordoni specijalaca neće spasit.......

Komentar od: miles davis | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:08
Uzas od clanka, komentara i svih glumaca ove predstave, navedenih u gornjem tekstu!
Ima li ikog normalnog u ovoj zemlji?

P.s
Sto se kolega komentatora tice, ipak bi trebao postojati respekt prema anonimnosti koju uzivamo, pa podatke koje imamo zadrzati za sebe. Unatoc svemu!
Komentar od: nikrupcic | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:07
Sramota jedna da se tako na đon ide na crkvu, koja je jedna od najzaslužnija za postanak naš ljepe Stid bilo kompletnu vladu koja nije ničim zaslužila da bude na vlastsi Sada im pred vratima katedrale organiziraju Jovanović i ostala žgadija, nemoralne skupove samo da bi iretirale vjernike!!!! Toliko su pokvareni arogantni da su zaslužili momentalnu smjenu!!!!
Komentar od: flatline | Komentirano: 12. siječanj 2013. 18:01
Komentar od: svezahrvatsku | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:33
S uveženim
Slovencima i Nizozemcima,
nije ih se skupilo više od 20!
Da si i ti flatline sa ženom i kćeri doša, bilo bi vas 25% više.
Možda bi pa i dobar grupnjak.


Ali zato Milanović u tišini priprema privatizaciju, "monetizaciju"....hrvatskih zlatnih koka, hita prema račanovom rekordu od 430.000 nezaposlenih, a Slinć spokojno izmišlja nove poreze.

Svi ste vi crvena peronospora!
----------------------------------
sveizhrvatske,

jer to ti bolje priliči, s obzirom da su tvoji popasli sve šta valja u zemlji i iznijeli van, a sada želite i istjerati sve koji ne misle kao vi.

Upletanje obitelji na nepriličan način kao što ti radiš nije ništa drugo nego uvreda radi uvrede, a to je pak dokaz vlastite nemoći tj. impotencije koju se nastoji kompenzirati uvredama, samo nastavi, meni to ne smeta, a drugima govori puno više o tebi nego o meni.
Ja bih da sam kojim slučajem ti sada rekao kako tvoje spominjenje grupnjaka jasno pokazuje tvoju frustriranost neostvarenih fantazija, kako bi ti voli vidjeti svoju ženu kako se praši s drugim, samo nemaš mooda njoj to predložiti, pa si prisiljen sapunjati mačora s tim slikama u glavi ali ja nisam ti pa to neću reći.

Nadalje, Milančetova monetizacija ja luk i voda u odnosu na ono što su tvoji istomišljenici napravili.

Komentar od: | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:49
SELJAK dosljedni, oćemo te primiti u članstvo SELJAKA.
Najprije na probni period od 30 DANA?

imaćeš status SELJAK apprentice, ili ŠEGRT, kako se u nas kaže.

može?
Komentar od: siemens | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:49
sad nek se idu testirat na HIV
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:45
dosljedan, to o komentatorima ti je mantra u zadnje vrijeme
pa što radiš na portalu SD o kojoj imaš ružno mišljenje?
lijepo odi na komentare u Večernjak,tamo je tvoja ekipa,naginju desnici ali više naginju zbog alkohola
bio si ali tamo tvoja osobnost ne dolazi do izražaja?
ok
onda stoj ovdje,nitko te ne priječi i proriči i dalje,na našu zabavu

Komentar od: maćan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:45
A zašto hvidra poziva na obranu crkve? Jeli to neka molitvena zajednica?
Jeli u njihovim članovima nema homića, jesu li sigurni? Mogu li se u to okladit?
Opet moja Slobodna šturo izvješćuje, opet moran ić na Index da pročitan članak.
Fotografije ajme, križevi, starci, barjaci i bad blue boysi.
Opet je ta strana pobrala publicitet
Komentar od: sveti duje | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:41
@dosljedni-vrati se u meksiko pa novu turu peyote..
@sveodhrvatske zato buca na trizno,ka i obicno-aj daj nam jedno ZDS pa da zapivamo nesto o juri i zvoni bobanu..
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:38
svezahrvatsku@

nije bilo ljudi sa strane, uglavnom iz zagreba, ta prica ti ne drzi vodu...
Komentar od: majstor Bob | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:38
Nemojte reagirati na provokacije ovih bolesnika. Njima je potrebna stručna psihološka pomoć. A ljudi takve spolne orijentacije su po prirodi narcisoidni i bolesno žele biti u centru pažnje.
A gospoda novinari bi trebali znati da se piše pravilno LGBT! Ja u šali kažem da to znači:
Lezi, Gaće Baci Tuci.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:38
piss

FYI, bas sutra putujem iz RH. Dulje sm proveo ovdje, bas je zanimljivo a i puno sam toga cuo o "kolegama komentatorima". Mozda su zato moji kometari zadnje vrijeme malo ogorceniji prema vama-njima nego su bili prije.
Znas, stvarno sam na poprilicno naivan nacin komentatore prihvacao onako kako se predstavljaju, postujuci time njihove zelje. Ali kad sam cuo kakvim se manipulacijama i u koje niske svrhe sluze bilo mi je i smijesno i tuzno u isto vrijeme.

Pride? Politicki radikalni clanovi vlade? Vodje manjina koje pokusavaju dokazati urbi et orbi da su ugrozeni, ali samo kako bi tu ugrozenost naplatili iz drzavnog proracuna za sest mjeseci jednostavno NIKOME nece biti potrebni, a novca nema. Njih ce odbaciti oni koji su ih stvorili, a nacin je vidjen pri gasenju npr. feral tribunea. Skupine potrebne pri izgradnji tzv civilnog drustva imaju svoju svrhu kao od prilike mobilizirani vojnici za vrijeme rata. Pa kada se izgradi ono za sto su bili angazirani rjesi ih se onaj tko je njihove usluge placao dok su mu trebali, kao sto se demobiliziraju vojnici nakon rata od strane vojske koja ih je mobilizirala.

Obecanja koji su demobilizirani dobivali u medjuvremenu? Zasluge na koje polazu prava? Nista od toga, drzava nema obvezu dozivotno ih izdasno financirati jer su u jednom trenutku napravili nesto korisno za nju.
I tako, stvar jasna kao i na drugim mjestima, ali ako tebi odgovara stvari mistificirati, prikazivati drugacijima nego jesu, samo naprijed! Ima ikusija i slicnih a oni ti, ako vec ne vjeruju makar zele da je obako kako ti pises.
Komentar od: | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:26
aha ha ha, oće novinari tući honorare, a policija prikovrimene sate ... sve na trošak naroda ...

LOL
Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:25
500.000 nezaposlenih kuca za koji mjesec na vrata.
Zdravstveni odgoj.
Homoseksualne parade.
Podmetnute bombe.
Spiskovi branitelja.
Uvođenje čirilice.
itd,itd,...
..........sve to vodi ka tome da se sa prave realnosti odvuće pozornost običnih ljudi, i to na periferne teme.
SD sa svojim novinarima i člancima, i istim onim likovima koji se na Forumu SD i među komentatorima javljaju po različitim nickovima, izvanredno trude kako bi ovu nehumanu i antisocijalnu vlast podržali.
Sreća je u tome da je to toliko prozirno, da ispada na koncu potpuno kontraproduktivno.
SDP pleše posljednji krug.
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:20
još koji mjesec i možemo očekivati u Vladi prave pedere i lezbe a ne ove sadašnje,lažne pederčine i lezbače
to je jedna od prednosti Europe
pedofile već imamo
uglavnom u Crkvi
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:20
ukratko

70-ak LBTG , policija sva koja nije na "slucaju bombas" , nesto starcadi na vratima katedrale valjda kao zadnja crta obrane s krizevima i krunicama , 3-4 velike i nesto manjih HR zastava oko kordona , branitelji uglavnom dobro uhranjeni tu i tamo se oglase uglavnom kada umjesto , moram priznati loseg glazbenog ukusa LBTG , netko iz razglasa spomene ljubav...
e da, i klinci u par grupica , kape i salovi, cekaju da sve zavrsi pa ce tuci pedere
tomo@ nije bio

tako sam ja to dozivio

LBTG - branitelji vjere 1 : 0

u dvoboju koji nije ispunio ocekivanja gledatelja
Komentar od: Howgh | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:18
Na drugome clanku ocedu uvest crkveni porez. Nista neman proti uvodjenja crkvenoga poreza, ali cete mi onda skinit sa grbace i ostale raznorazne konspirativne udruge sta ih placan.
Evo samo neke:

"SLOBODNA UDRUGA TALIJANA JADRANA - ASSOCIAZI...
"ROMSKI PUTEVI" - "ROMANE DROMA"
BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA LABINA
DRUŠTVO HRVATSKO - KUBANSKOG PRIJATELJSTVA
ISKORAK - CENTAR ZA PRAVA SEKSUALNIH I RODNIH...
LEZBIJSKA GRUPA KONTRA
BICIKLISTIČKI KLUB "KONTRAPEDAL"
"DRUŠTVO PRIJATELJA PIVE" SISAK
BRIDŽ KLUB "JURICA TOMLJENOVIĆ" - PULA

Ko oce neke ih placa, ja necu.
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:18
haha,dosljedan,odličan
večeras je na lotu 44 milijuna
igraj, ne možeš pogriješiti
ups, ne možeš, u nekoj si stranoj p ri pi z d i n i

pa, ebate,Nostradamus se može sakrit od tvojih proročanstava
tako trebaš i ubuduće pisat, trećina lancuna a ne da svi pozaspu
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:10
Odlicno!

Sve ide svojim tokom, najprije jovanovic pa Rojs pa sada ovi Pride-ovci.

Da primam placu kao medijski manipulator, a sukladno trenutnim potrebama za odrzavanjem javnog reda i mira medju osiromasenim stanovnistvom pod hitno bih reaktivirao Avu Karabatic, Dolores i Dikana, a prigodno bih opet makar za honorar spojio Antu i Simonu.

Ucinak bi bio isti ili slican, osim sto za takve poteze ne bih dobio javnu podrsku ikusija i sicnih mu zlonamjernih spodoba. Podrska takvih spodoba ovom dogadjanju je upravo najveca degradacija mozda i u jednom dijelu plemenitoj nakani organizatora.

Ove prigodne manifestacije trebale su donijeti neku kintu u proracun jer su sudionici mahom gosti iz regije dok se domaci istih sklonosti drze po strani, najcesce se ne slazu sa stvaranjem profesije od sexualnih sklonosti jer se to isplati samo najuzoj skupini oko organizatora.
Turizam u Dalmaciji, i kad dodju straight i kad dodju gay gosti puni drzavni i lokalni proracun, ovaj gay turizam u metropoli kosta porezne obveznike a organizatori za taj trosak dobivaju placu??? Treba to bolje organizirati, postaviti ljude od struke za organizatore.

Ovako se to odvija samo na veselje ikusija i slicnih mu spodoba, pa je, ne toliko radi gay populacije koliko radi takvih kao oni jasno i odakle odredjeno zgrazanje stnovnistva.

P.S.

Bez obzira na sve, ne se zestiti protiv skupa.
Jos koji mjesec se njima, kao uostalom ni ikome ili icemu sto dolazi sa Zapada vlast ne smije ni u primislima usprotiviti. Pa onda dolazi srpanj, kada svi ovi pripadnici destruktivnih skupina, radi svoje simbolicne brojnosti gube na znacaju.

Daj Boze samo da se, kada drzava dodje do glavnog cilja i pocme ignorirati zahtjeve za uspostavom profesije "ugrozeni", kako je drzava vec napravila kod nekih drugih profesionalno ugrozenih, taj dio destruktivaca medju homo populacijom ne okrenu protiv vecinskog, nebucnog, tolerantnog, u okruzju prihvacenog i bez da svakome oko sebe nabivaju na nos svoju sexualnu orjentaciju djela te populacije "za cije se interese bore".
Komentar od: duh_sa_sekirom | Komentirano: 12. siječanj 2013. 17:01
Hvala hvidri sto nas je obranila od nesmiljene 20godisnje pljacke... Oh wait, u toj pljacki ste sudjelovali... Zaboravite da sam ista rekao.
Komentar od: Marjory | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:54
...kad razum izgubi kompas onda je izhod predvidljiv..
smiriti mrznju,netrepeljivost,sebeljublje i sist za stol i pronaci rjesenje ova vladajuca klika naprosto NEZNA!..i evo kako njihovo podrivanje i otrovni jezik rezultira..
ova skupina ljudi je samo iskoristila "povoljan"trenutak za ponovno progovorit o svome problemu.no sve je otislo predaleko..ovo je cista provokacija,pomognuta od vladajucih.sramota!

ljude homo orjent.tribamo prihvatit bez ugrozav.njihove slobode zivljenja..ali su i oni duzni postivat moju slobodu bez agres.ponasanja i grubog provoc..
ovako..samo cinimo zacarani krug netolerancije i mrznje...iz krajnosti u krajnost..
Komentar od: flatline | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:50
Kao prvo molio bih ova dva beduina da ne privatiziraju forum kao poligon za vlastite svađe.

Kao drugo od 01.01.2013. ovo što oni govore je postalo kažnjivo, pa ako već policija ne radi svoj posao, molio bih moderatore da ih brišu, baniraju ili štogod kao što meni izbrišu jednu tako benignu riješ kao što je g_ovno.
Komentar od: nije nego | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:49
Sad mi više ništa nije jasno.Je li se HVIDRA buni radi pedera i lezbijki isprid crkve ili pedofila u crkvi.!!!!!!
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:33
Ako želiš da budem izvršitel javi na pp,sredit ćemo to lako i brzo,nečeš ni trepnit...i šta je najbolje za tebe nećeš patit i živit u nevoljenoj nezavisnoj državi Hrvatskoj.Jednim potezom sve muke okončane.
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:30
Eto si ti i tvoji stavovi unaprijedili svit i stvorili od njega bolje misto za život.Tupi ti i dalje po svome i mrzi,sigurno je ugodno živit kraj tebe koliko frustracije i mržnje izbacuješ oko sebe.
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:20
Komentar od: ikusi | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:24

Poštedi nas molin te i uzmi konop pa se upucaj.
Komentar od: buttermaker | Komentirano: 12. siječanj 2013. 16:19
Gle khurca sad su svećenici pedofili i samo oni?
Znači ovima je samo Crkva kriva šta ih društvena okolina baš i ne prihvača najbolje,ajde super...a da razmisle malo posjetit psihijatre i psihologe pa se donekle "unormale" i malo nas puste na miru,dosadili su više svima.
Komentar od: prale72 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:58
ko im yebe mater pedersku...i tako ce ih sida sve popapat
Komentar od: robert7 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:58
slika je gadljiva ! bravo SD.
Komentar od: flatline | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:57

Komentar od: svezahrvatsku | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:39
Flatline: "Da živim u Zagrebu otišao bih sa svojom suprugom i kćeri ljubiti se ispred katedrale"
**********************************************************************************************************************
- To objašnjava puno toga!
-----------------------------------------------
Da, samo ne tebi i takvima, jer takvima se ništa ne može objasniti, vama se može samo "objaviti", a vi to onda pisisate, i trubite no matter what.
Komentar od: corcoran | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:56
A da ovi iz Hvidre kad već nemaju pametnijeg posla ka i ovi mulci iz BBB ozganiziraju prosjed protiv pedofila ,imaju dicu idu im na vjeronauk, sumnjam da ih popi ne maze po gujičici i ako samo na tem svrši još je i dobro /kako su brojni i grlati možda ih to što im se događa sa dicom ne zanima/ a pedere i lezbe ostave neka se bore sa svojim problemima ,imaju ih ionako prekoviše!
Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:55
Tko plača ove džabalebaroše i milicijonere. Tko će ovih par stotina interventnih batinaša platiti.
Sram vas bilo, oduzimate zadnje kune onima što još uopće rade, da bi štitili pedderččine.
Neka vam prisjedne današnja nadnica, jer ste je uzeli od ljudi koji su gladni.
Sram vas bilo i miliciju i Vlast koja ovo dozvoljava. Prisila vam svaka kuna danas zarađena. FUJ.
Komentar od: pingvinx | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:54
svezase@
Ajde vrati se u prašumu iz koje si izmigoljija i povedi popa Stevu sa sobom, ali ostavi stan i mirovinu šta si peška
Komentar od: Randy Marsh | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:43
a svinjska gripa (svinjara)
Komentar od: flatline | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:33
Da živim u Zagrebu otišao bih sa svojom suprugom i kćeri ljubiti se ispred katedrale i na taj način dati podršku ljubavi i miru, a uz to bih obukao i svoju ratnu uniformu, jer vidi vraga i ja sam branitelj.
Komentar od: Europa | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:31
Nek se ljudi ljube. Ništa loše u tome.
Nije zabranjeno.
Problem je u tome što ljudi ne znaju razliku između pedera i pedofila.
Ipak mislim da su ovi drugi gori i da treba hapsiti i kažnjavati njih. Tko ne vjeruje ili ne razumije još uvijek razliku i što je gore neka hitno pogleda film "Svećenikova djeca".
Komentar od: brigadirka | Komentirano: 12. siječanj 2013. 15:20
Ajmo portalisti, vi koji podržavate svakojake udruge i opredjeljenja, brzo prvin vlakon za metropolu. Ajme, nemojte ipak vlakom, radije koristite Dalmatinu. Povedite i svoje partnere, partnerice i dicu, objasnite im kako ovi divni ljudi samo žele širiti ljubav, kao vi nekoć davnih 70-tih. Neka dica vide kako je to lipo, toliko ljubavi na jednome mistu. NEKA ŽIVI LJUBAV, BAREN SAD KA JE PRESTA RAT!