StoryEditorOCM
Dalmacijakud koji...

Vijećnici ‘široke ruke’, na rastanku dijelili prostore

Piše PSD.
19. travnja 2013. - 14:31
Nakon 55 redovnih i 12 tematskih odrađenih sjednica, Gradsko vijeće Kaštela završilo je zasjedanja u ovom sazivu. Zahvaljujući se svim vijećnicima, gradskoj upravi, medijima koji su redovito pratili sjednice i s njih izvještavali, iz govora predsjednika Vijeća Darka Varnice dalo se isčitati kako bi mogao napustiti gradsku politiku i posvetiti se svom privatnom poslu i životu.

Bio bi to, mnogi će kazati, gubitak za lokalnu političku scenu na kojoj je Varnica punih osam godina, i to četiri godine u ulozi vijećnika, a posljednje četiri predsjednika Vijeća.

Bilo kako bilo, njegov rad u gradskom parlamentu ostat će upamćen po nekim novinama koje je uveo u radu Vijeća, demokratskom vođenju sjednica u kojima je svatko imao pravo govoriti.

Od rada ovoga saziva Vijeća prigodnim riječima oprostili su se i pojedini vijećnici, od kojih će dobar dio njih, vjerujemo, sjediti i u novom sazivu koji bi trebao biti konstituiran tijekom lipnja. Inače, u ovom sazivu sjedilo je 25 članova, od kojih šest vijećnica i 19 vijećnika.

Pet žena bilo je na Berketovoj nezavisnoj listi i jedna, i to na funkciji potpredsjednice Vijeća, iz redova SDP-a.

Kažimo kako su kaštelanski gradski vijećnici na zadnjoj sjednici donijeli odluke o davanju prostora bez naknade Udruzi “Sv.Jeronim” za otvaranje prihvatilišta za beskućnike, Udruzi za promicanje i zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana, Muzeju grada i Udruzi Albanaca.
JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:11