Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 30.08.2012. u 16:22

Kadrovske promjene u MUP-u: Borovec postao načelnik Uprave policije

Krunoslav Borovec / Foto: Arhiv CROPIX
Posljednjim kadrovskim promjenama u MUP-u glavni ravnatelj policije Vlado Dominić dobio je svoje najbliže suradnike. Tako je zamjenik za opću sigurnost (p)ostao Dražen Vitez dok će funkciju zamjenika glavnog ravnatelja policije za kriminalitet obnašati Zvonimir Vnučec.

Vitez je ujedno tijekom ove godine bio i vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije a najviše svog staža od 1984.godine otkada je u policiji, odradio je u PU varaždinskoj u fotelji načelnika uprave.

Vnučec je, pak, bio dosadašnji voditelj Odsjeka kriminalističkih evidencija u Ravnateljstvu policije. A u svojoj policijskoj karijeri koja je startala 1977. godine obnašao je razne dužnosti od šefa ozaljske policije preko prvog čovjeka karlovačke te načelnika Odjela krim policije.

Dosadašnji savjetnik ministra unutarnjih poslova i bivši načelnik Odjela za odnose s javnošću te glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, inače diplomirani defektolog sa dva desetljeća policijske karijere, postao je novopečeni načelnik Uprave policije.

Vitomir Bijelić ostaje i dalje na mjestu načelnika Uprave kriminalističke policije na koje je došao s mjesta načelnika Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske.

Načelnikom Uprave za granicu imenovan je Zlatko Sokolar, inače dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave policije, a koji je svojedobno bio na čelu PU zadarske te dubrovačko-neretvanske policijske Uprave.

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Raphael | Komentirano: 30. kolovoz 2012. 22:06
Lustracija ili propast.
Komentar od: Boris Špadina | Komentirano: 30. kolovoz 2012. 17:01
Koliko je za razvoj demokracije važan tekst članka toliko su važni i točni i umjesni komentari ispod članka.

Slično iz Hrvatske, ali iz dijela u kojeg još nije stigla politička kultura a kamoli primjeren odgoj političara koji su zauzeli važne funkcije (i kao nekadašnji UDBAŠI tjeraju po svome):

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/185676/Default.aspx