stdClass Object ( [id] => 169275 [title] => Juniori i kadeti Hajduka prvaci Hrvatske nakon 7 godina!, Andrijašević: Pokazali smo hajdučko srce! [alias] => juniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Juniori i kadeti Hajduka osvojili su naslove prvaka Hrvatske, nakon što se od 2005. godine čekalo na titulu 'bijelih' u tim kategorijama danas je na Poljudu bilo dvostruko slavlje, no nakon drame u završnici juniorskog prvenstva, u susretu u kojem su juniori splitske momčad i s devet igrača došli do naslova prvaka.

Kadeti Hajduka i prije su susreta osigurali titulu, dok je juniorima trebala pobjeda nad Hrvatskim dragovoljcem kojoj se nadalo i više od tisuću i pol navijača na pomoćnom poljudskom igralištu.

Kada je nakon blijedih sat vremena igre Dragovoljac poveo golom Petkovića sve je mirisalo na 'deja vu'. Naime prije dvije godine istoj ovoj generaciji hajdukovaca, tada kadeta, trebala je također pobjeda u zadnjem kolu nad Hrvatskim dragovoljcem za titulu, a nakon revije promašaja završilo je 0:0.

No to je tek bio početak uzbuđenja. U 74. minuti Jelavić je spretno izjednačio nakon ubačaja Kovačića. U 78. minuti Tomičić se spleo i sam pred vratima neobjašnjivo pogodio stativu, no iskupio se niti minutu kasnije kada je na asistenciju Pašalića zabio za 2:1. Krenulo je tada veliko slavlje, ali se pritom u euforiji pretjeralo. Zbog skidanja dresova druge žute dobili su strijelci Tomičić i Jelavić.

Hajduk se s devetoricom nekako uspijevao othrvati naletu gostiju, a kada je zbog prigovora Krečak iz igre izbacio i Krajinovića činilo se kako će titula ipak u Split, pogotovo nakon što su 'bijeli' imali priliku i za povećanje vodstva. Međutim u 86. minuti neopreznost obrane Hajduka kaznio je Pavličević, a Sigečani su burno proslavili izjednačenje kao da oni osvajaju naslov. Međutim ni tu nije priči bio kraj.

Dvije minute prije kraja susreta lopta je došla do Pašalića, inače jednog od kadeta koji su došli upomoć ozljedama desetkovanim juniorima, koji je s desetak metara svladao Lazarevića. U tom trenutku nastao je potpuni urnebes, u travnjaku su završili gotovo svi...

Skinuo je i Pašalić dres, revan je bio Krečak, ali je to hajdukovcu bio tek prvi žuti karton. Sigećani snage i vremena za novi preokret nisu imali.

Nakon zadnjeg Krečakovog zvižduka uz pjesmu poletjeli su baš svi dresovi Hajdukovih igrača u publiku, a uskoro su u slavlju na ramenima igrača završili i treneri, od aktualnog juniorskog Stipe Andrijaševića, bivšeg i aktualnog seniorskog Miše Krstičevića, do trenera kadeta Harija Vukasa (dok je davao intervju za televiziju!) i Jurice Vučka.

Bila je to večer koju nitko tko je bio na igralištu neće zaboraviti, a pogotovo igrači koji će je vjerojatno jednog dana prepričavati unucima. Uz šampanjac potekla je i pokoja suza, a ugođaj drame u završnici začinila je i kiša...

- Zaslužili smo titule. Bilo je infarktno, bili smo bolji, ali lopta nije htjela u gol. No nisam nijednom pomislio kako ćemo izgubiti, momci su toliko željeli pobjedu i činilo se kao da nam ne može izmaći. Sve nas je ovo nekako podsjetilo na Manchester City! – rekao je voditelj Hajdukove omladinske škole Hari Vukas i trener kadeta koji su s 1:1 protiv vršnjaka Hrvatskog dragovoljca potvrdili naslov s četiri boda više od Dinama. Juniori imaju isti broj bodova kao i Osijek, ali su prvaci zbog boljeg međusobnog skora.

- Sezona je zaista bila fantastična. Imamo par talentiranih generacija. U svakoj od njih je pet-šest igrača koji sutra mogu biti nositelji Hajdukove igre, ali moramo biti iznimno pametni s njima, ne smijemo ih neplanski potrošiti.

I kada su Sigećani izjednačili na 2:2 trener juniora Andrijašević je odmah bodrio svoju momčad da jurne po treći gol što im je i uspjelo.

- Vjerovao sam da ćemo zabiti, hrabrio sam momke. U euforiji slavlja igrači se nekada ne uspiju obuzdati, dobili su crvene kartone, no zato nam je ova pobjeda i titula još i slađa jer smo pokazali hajdučko srce – zaključio je Andrijašević.

A kadeti Hajduka u posljednjem su susretu sezone, zaostalom ogledu 27. kola, odigrali 1:1 protiv Hrvatskog dragovoljca, ali izostanak očekivane pobjede nije umanjio slavlje zbog osvojene titule prvaka Hrvatske.

I bez pobjede u zadnjem susretu sezone momci trenera Harija Vukasa i Jurice Vučka prvenstvo su okončali s četiri boda više od prvog pratitelja Dinama. U 30 kola kadeti 'bijelih' ubilježili su čak 24 pobjede uz po tri remija i poraza. Pritom su zabili respektabilnih 105 pogodaka, odnosno skoro 3,5 golova po susretu.

Danas su kadeti istrčali na travnjak u kombiniranom sastavu, dio igrača, inače nositelja igre, bio je ustupljen juniorima kojima je pobjeda trebala za titulu prvaka, za razliku od kadeta koje su već čekale sigurne medalje. Kada je Blažević već u devetoj minuti splitsku momčad doveo u vodstvo i obradovao brojnu publiku na tribinama (kasnije je na susretu juniora bilo i 1500 gledatelja!) činilo se kako će to biti još jedna pobjeda, ali je ubrzo stiglo izjednačenje preko Sunagića.

Pokušavali su Vukasovi momci u nastavku doći do pobjede, ali je i umor nakon iscrpljujuće sezone učinio svoje. Gosti (za koje je nastupao i bivši hajdukovac Vilibald Vuco, sin pjevača Siniše) su se čvrsto branili, napravili bedem ispred Šolčića, ali i opasno prijetili iz kontri i polukontri.

U posljednjih  petnaestak minuta susreta imali su Splićani i igrača više nakon drugog žutog kartona Krizmanića, ali do drugog gola ipak ni s brojčanom nadmoći nisu došli. Međutim ni neočekivani remi nije umanjio feštu kadeta, nije izostala ni pjesma. Na kraju susreta juniora kadetima bijelih uručene su medalje za osvajanje naslova prvaka i trofej. Nagrade su im uručili predsjednik Udruženja prvoligaša Robert Komen i član izvršnog Odbora HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske Paško Viđak.

- Prije svega čestitam igračima iza kojih je zaista fantastična sezona, ne samo rezultatski već i po našim igrama. Dominirali smo baš cijelu sezonu. Danas smo igrali u šarenom sastavu, trebalo je pomoći juniorima s nekoliko igrača koji su bili načeti i zbog Kvarnerske rivijere – istaknuo je sretni trener Vukas.

Nakon sedam godina titula je ponovno sletjela u Split. Ove godine kadeti i juniori 'bijelih' pokazali su kako itekako ima igrača na koje se u budućnosti može računati u seniorskoj momčadi Hajduka.

- Imamo par odličnih generacija i trebamo itekako biti pametni što i kako dalje s njima. Imamo materijala za seniore Hajduka – kazeo je voditelj Hajdukove Omladinske škole Vukas.

Sreća i tuga miješali su se danas u Hajduku u isto vrijeme. Prije susreta kadeta i juniora Hajduka minutom šutnje odana je počast Hajdukovoj legendi pokojnom profesoru Srećku Vidakoviću.

Hajdukov dobri duh šjor Srićo godinama je brinuo o školovanju hajdukovaca, o generacijama igrača 'bijelih'. Posljednji ispraćaj šjor Sriće bio je također poslijepodne, na splitskom Lovrincu.

JUNIORI

Hajduk – Hrvatski dragovoljac 3:2 (0:0)

Split – Pomoćno igralište na Poljudu.

Zaostali susret 27. kola Prve HNL za juniore Hajduk – Hrvatski dragovoljac 3:2 (0:0).

Gledatelja 1500. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) – 5.

Strijelci: 0:1 Petković (60.), 1:1 Jelavić (74.), 2:1 Tomičić (79.), 2:2 Pavličević (86.), 3:2 Pašalić (88.).

Žuti kartoni: Pašalić (Hajduk), Jajčinović, Žugaj, Kostanjski, Pavličević (Hrvatski dragovoljac).

Crveni kartoni: Tomičić i Jelavić (oba Hajduk) u 79. obojici druži žuti zbog skidanja dresa, Krajinović (Hrvatski dragovoljac) u 85. minuti, izravni crveni zbog prigovora. 

Igrač utakmice: Mario Pašalić (Hajduk).

Hajduk (4-2-3-1): Banić (7) – Bašić (6,5), Z. Milić (6,5), A. Milić (6,5) (od 66. Elez 6,5), J. Tomašević (6,5) – Čukelj (7), Radošević (6,5) (od 58. Pašalić 7,5) – Mujan (7) (od 66. Medak 7), Kiš (6,5) (od 53. Kovačić 6,5), Tomičić (6,5) – Jelavić (6,5).

Hrvatski dragovoljac (4-2-3-1): Lazarević (6,5) – Pavličević (6), Filipović (6), Husinec (6,5), Kostanjski (6) – Meglaj (6) (od 67. Zurak 6),  Eller (6) – Doležal (6) (od 56. Bevanda 6,5), Jajčinović (6,5) (od 64. Domitrović 6), Martinko (6) (od 46. Žugaj 6,5) – Petković (6,5) (od 61. Krajinović 6,5).  


Kadeti

Hajduk – Hrvatski dragovoljac 1:1 (1:1)

Split – Pomoćno igralište na Poljudu.

Gledatelja 500.

Zaostali susret 27. kola Prve HNL Hajduk – Hrvatski dragovoljac 1:1 (1:1).

Sudac: Mario Repušić (Runović) – 6,5.

Strijelci: 1:0 Blažević (13.), 1:1 Sunagić (27.)

Žuti kartoni: Mađor (Hajduk) i Žugaj (Hrvatski dragovoljac).

Crveni karton: Ivan Krizmanić (Hrvatski dragovoljac) u 65. minuti (drugi žuti).

Igrač utakmice: Alen Deanović (Hajduk).

Hajduk (4-2-3-1): Bander (6) – Deanović (6,5), Miše (6,5) (od 59. Žile -), Prce  (6), Tomašević (6) (od 41. Baturina 6) – Hairlahović (6), Lučić (6,5) – Mađor (6), Kušeta (6) (od 67. Cipetić -), Jakšić (6) – Blažević (6,5) (od 44. Šimić 6).

Hrvatski dragovoljac (4-2-3-1): Šolčić (6) – Brebrić (6), Žugaj (6,5), Mužek (6), cetina (6) – Vuco (6) (od 41. Postružin 6), Štefanac (6,5) – Krizmanić (5), Sunagić (6,5) (od 64. Skender -), Hamzagić (6) (od 50. Grabovac 6) – Tisanić (6) (od 72. Meglajec).

FRANE VULAS
V. DUGANDŽIĆ / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA NAD DRAMAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-06-04 18:42:25 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-06-04 20:27:36 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-06-04 20:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22621 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/06\/05\/SPORT\/kadeti_juniori-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/kadeti_juniori-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori1-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori2-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori3-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori4-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori5-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori7-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_juniori-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_kadeti1-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_kadeti2-040612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_kadeti2-040612_2.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/05\/SPORT\/Hajduk\/hajduk_kadeti-040612.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x408"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x424"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38297116 Threads: 5 Questions: 7091349766 Slow queries: 3298748 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608184039 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/juniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce-169275 [printLink] => /sport/hajduk/juniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce-169275?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA NAD DRAMAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Juniori i kadeti Hajduka prvaci Hrvatske nakon 7 godina!, Andrijašević: Pokazali smo hajdučko srce! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-17-37-15-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/06/05/SPORT/kadeti_juniori-040612.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/06/05/SPORT/kadeti_juniori-040612.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/kadeti_juniori-040612.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori1-040612.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori2-040612.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori3-040612.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori4-040612.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori5-040612.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori7-040612.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_juniori-040612.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_kadeti1-040612.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_kadeti2-040612.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_kadeti2-040612_2.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/05/SPORT/Hajduk/hajduk_kadeti-040612.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Juniori i kadeti Hajduka osvojili su naslove prvaka Hrvatske, nakon što se od 2005. godine čekalo na titulu 'bijelih' u tim kategorijama danas je na Poljudu bilo dvostruko slavlje, no nakon drame u završnici juniorskog prvenstva, u susretu u kojem su juniori splitske momčad i s devet igrača došli do naslova prvaka.

Kadeti Hajduka i prije su susreta osigurali titulu, dok je juniorima trebala pobjeda nad Hrvatskim dragovoljcem kojoj se nadalo i više od tisuću i pol navijača na pomoćnom poljudskom igralištu.

Kada je nakon blijedih sat vremena igre Dragovoljac poveo golom Petkovića sve je mirisalo na 'deja vu'. Naime prije dvije godine istoj ovoj generaciji hajdukovaca, tada kadeta, trebala je također pobjeda u zadnjem kolu nad Hrvatskim dragovoljcem za titulu, a nakon revije promašaja završilo je 0:0.

No to je tek bio početak uzbuđenja. U 74. minuti Jelavić je spretno izjednačio nakon ubačaja Kovačića. U 78. minuti Tomičić se spleo i sam pred vratima neobjašnjivo pogodio stativu, no iskupio se niti minutu kasnije kada je na asistenciju Pašalića zabio za 2:1. Krenulo je tada veliko slavlje, ali se pritom u euforiji pretjeralo. Zbog skidanja dresova druge žute dobili su strijelci Tomičić i Jelavić.

Hajduk se s devetoricom nekako uspijevao othrvati naletu gostiju, a kada je zbog prigovora Krečak iz igre izbacio i Krajinovića činilo se kako će titula ipak u Split, pogotovo nakon što su 'bijeli' imali priliku i za povećanje vodstva. Međutim u 86. minuti neopreznost obrane Hajduka kaznio je Pavličević, a Sigečani su burno proslavili izjednačenje kao da oni osvajaju naslov. Međutim ni tu nije priči bio kraj.

Dvije minute prije kraja susreta lopta je došla do Pašalića, inače jednog od kadeta koji su došli upomoć ozljedama desetkovanim juniorima, koji je s desetak metara svladao Lazarevića. U tom trenutku nastao je potpuni urnebes, u travnjaku su završili gotovo svi...

Skinuo je i Pašalić dres, revan je bio Krečak, ali je to hajdukovcu bio tek prvi žuti karton. Sigećani snage i vremena za novi preokret nisu imali.

Nakon zadnjeg Krečakovog zvižduka uz pjesmu poletjeli su baš svi dresovi Hajdukovih igrača u publiku, a uskoro su u slavlju na ramenima igrača završili i treneri, od aktualnog juniorskog Stipe Andrijaševića, bivšeg i aktualnog seniorskog Miše Krstičevića, do trenera kadeta Harija Vukasa (dok je davao intervju za televiziju!) i Jurice Vučka.

Bila je to večer koju nitko tko je bio na igralištu neće zaboraviti, a pogotovo igrači koji će je vjerojatno jednog dana prepričavati unucima. Uz šampanjac potekla je i pokoja suza, a ugođaj drame u završnici začinila je i kiša...

- Zaslužili smo titule. Bilo je infarktno, bili smo bolji, ali lopta nije htjela u gol. No nisam nijednom pomislio kako ćemo izgubiti, momci su toliko željeli pobjedu i činilo se kao da nam ne može izmaći. Sve nas je ovo nekako podsjetilo na Manchester City! – rekao je voditelj Hajdukove omladinske škole Hari Vukas i trener kadeta koji su s 1:1 protiv vršnjaka Hrvatskog dragovoljca potvrdili naslov s četiri boda više od Dinama. Juniori imaju isti broj bodova kao i Osijek, ali su prvaci zbog boljeg međusobnog skora.

- Sezona je zaista bila fantastična. Imamo par talentiranih generacija. U svakoj od njih je pet-šest igrača koji sutra mogu biti nositelji Hajdukove igre, ali moramo biti iznimno pametni s njima, ne smijemo ih neplanski potrošiti.

I kada su Sigećani izjednačili na 2:2 trener juniora Andrijašević je odmah bodrio svoju momčad da jurne po treći gol što im je i uspjelo.

- Vjerovao sam da ćemo zabiti, hrabrio sam momke. U euforiji slavlja igrači se nekada ne uspiju obuzdati, dobili su crvene kartone, no zato nam je ova pobjeda i titula još i slađa jer smo pokazali hajdučko srce – zaključio je Andrijašević.

A kadeti Hajduka u posljednjem su susretu sezone, zaostalom ogledu 27. kola, odigrali 1:1 protiv Hrvatskog dragovoljca, ali izostanak očekivane pobjede nije umanjio slavlje zbog osvojene titule prvaka Hrvatske.

I bez pobjede u zadnjem susretu sezone momci trenera Harija Vukasa i Jurice Vučka prvenstvo su okončali s četiri boda više od prvog pratitelja Dinama. U 30 kola kadeti 'bijelih' ubilježili su čak 24 pobjede uz po tri remija i poraza. Pritom su zabili respektabilnih 105 pogodaka, odnosno skoro 3,5 golova po susretu.

Danas su kadeti istrčali na travnjak u kombiniranom sastavu, dio igrača, inače nositelja igre, bio je ustupljen juniorima kojima je pobjeda trebala za titulu prvaka, za razliku od kadeta koje su već čekale sigurne medalje. Kada je Blažević već u devetoj minuti splitsku momčad doveo u vodstvo i obradovao brojnu publiku na tribinama (kasnije je na susretu juniora bilo i 1500 gledatelja!) činilo se kako će to biti još jedna pobjeda, ali je ubrzo stiglo izjednačenje preko Sunagića.

Pokušavali su Vukasovi momci u nastavku doći do pobjede, ali je i umor nakon iscrpljujuće sezone učinio svoje. Gosti (za koje je nastupao i bivši hajdukovac Vilibald Vuco, sin pjevača Siniše) su se čvrsto branili, napravili bedem ispred Šolčića, ali i opasno prijetili iz kontri i polukontri.

U posljednjih  petnaestak minuta susreta imali su Splićani i igrača više nakon drugog žutog kartona Krizmanića, ali do drugog gola ipak ni s brojčanom nadmoći nisu došli. Međutim ni neočekivani remi nije umanjio feštu kadeta, nije izostala ni pjesma. Na kraju susreta juniora kadetima bijelih uručene su medalje za osvajanje naslova prvaka i trofej. Nagrade su im uručili predsjednik Udruženja prvoligaša Robert Komen i član izvršnog Odbora HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske Paško Viđak.

- Prije svega čestitam igračima iza kojih je zaista fantastična sezona, ne samo rezultatski već i po našim igrama. Dominirali smo baš cijelu sezonu. Danas smo igrali u šarenom sastavu, trebalo je pomoći juniorima s nekoliko igrača koji su bili načeti i zbog Kvarnerske rivijere – istaknuo je sretni trener Vukas.

Nakon sedam godina titula je ponovno sletjela u Split. Ove godine kadeti i juniori 'bijelih' pokazali su kako itekako ima igrača na koje se u budućnosti može računati u seniorskoj momčadi Hajduka.

- Imamo par odličnih generacija i trebamo itekako biti pametni što i kako dalje s njima. Imamo materijala za seniore Hajduka – kazeo je voditelj Hajdukove Omladinske škole Vukas.

Sreća i tuga miješali su se danas u Hajduku u isto vrijeme. Prije susreta kadeta i juniora Hajduka minutom šutnje odana je počast Hajdukovoj legendi pokojnom profesoru Srećku Vidakoviću.

Hajdukov dobri duh šjor Srićo godinama je brinuo o školovanju hajdukovaca, o generacijama igrača 'bijelih'. Posljednji ispraćaj šjor Sriće bio je također poslijepodne, na splitskom Lovrincu.

JUNIORI

Hajduk – Hrvatski dragovoljac 3:2 (0:0)

Split – Pomoćno igralište na Poljudu.

Zaostali susret 27. kola Prve HNL za juniore Hajduk – Hrvatski dragovoljac 3:2 (0:0).

Gledatelja 1500. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) – 5.

Strijelci: 0:1 Petković (60.), 1:1 Jelavić (74.), 2:1 Tomičić (79.), 2:2 Pavličević (86.), 3:2 Pašalić (88.).

Žuti kartoni: Pašalić (Hajduk), Jajčinović, Žugaj, Kostanjski, Pavličević (Hrvatski dragovoljac).

Crveni kartoni: Tomičić i Jelavić (oba Hajduk) u 79. obojici druži žuti zbog skidanja dresa, Krajinović (Hrvatski dragovoljac) u 85. minuti, izravni crveni zbog prigovora. 

Igrač utakmice: Mario Pašalić (Hajduk).

Hajduk (4-2-3-1): Banić (7) – Bašić (6,5), Z. Milić (6,5), A. Milić (6,5) (od 66. Elez 6,5), J. Tomašević (6,5) – Čukelj (7), Radošević (6,5) (od 58. Pašalić 7,5) – Mujan (7) (od 66. Medak 7), Kiš (6,5) (od 53. Kovačić 6,5), Tomičić (6,5) – Jelavić (6,5).

Hrvatski dragovoljac (4-2-3-1): Lazarević (6,5) – Pavličević (6), Filipović (6), Husinec (6,5), Kostanjski (6) – Meglaj (6) (od 67. Zurak 6),  Eller (6) – Doležal (6) (od 56. Bevanda 6,5), Jajčinović (6,5) (od 64. Domitrović 6), Martinko (6) (od 46. Žugaj 6,5) – Petković (6,5) (od 61. Krajinović 6,5).  


Kadeti

Hajduk – Hrvatski dragovoljac 1:1 (1:1)

Split – Pomoćno igralište na Poljudu.

Gledatelja 500.

Zaostali susret 27. kola Prve HNL Hajduk – Hrvatski dragovoljac 1:1 (1:1).

Sudac: Mario Repušić (Runović) – 6,5.

Strijelci: 1:0 Blažević (13.), 1:1 Sunagić (27.)

Žuti kartoni: Mađor (Hajduk) i Žugaj (Hrvatski dragovoljac).

Crveni karton: Ivan Krizmanić (Hrvatski dragovoljac) u 65. minuti (drugi žuti).

Igrač utakmice: Alen Deanović (Hajduk).

Hajduk (4-2-3-1): Bander (6) – Deanović (6,5), Miše (6,5) (od 59. Žile -), Prce  (6), Tomašević (6) (od 41. Baturina 6) – Hairlahović (6), Lučić (6,5) – Mađor (6), Kušeta (6) (od 67. Cipetić -), Jakšić (6) – Blažević (6,5) (od 44. Šimić 6).

Hrvatski dragovoljac (4-2-3-1): Šolčić (6) – Brebrić (6), Žugaj (6,5), Mužek (6), cetina (6) – Vuco (6) (od 41. Postružin 6), Štefanac (6,5) – Krizmanić (5), Sunagić (6,5) (od 64. Skender -), Hamzagić (6) (od 50. Grabovac 6) – Tisanić (6) (od 72. Meglajec).

FRANE VULAS
V. DUGANDŽIĆ / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>













[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/juniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce-169275 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b1bf2402895ae8a536aa51258adc929ca8207753 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Juniori+i+kadeti+Hajduka+prvaci+Hrvatske+nakon+7+godina%21%2C+Andrija%C5%A1evi%C4%87%3A+Pokazali+smo+hajdu%C4%8Dko+srce%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjuniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce-169275 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjuniori-i-kadeti-hajduka-prvaci-hrvatske-nakon-7-godina-andrijasevic-pokazali-smo-hajducko-srce-169275 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA NAD DRAMAMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukDRAMA NAD DRAMAMA

Juniori i kadeti Hajduka prvaci Hrvatske nakon 7 godina!, Andrijašević: Pokazali smo hajdučko srce!

Piše PSD.
4. lipnja 2012. - 22:01
JUNIORI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 19:37