StoryEditorOCM
DalmacijaDRUGI SLUČAJ U MJESEC DANA

Turjaci: vuk nastradao u sudaru s autobusom

Piše PSD.
12. travnja 2012. - 16:53
U nepuni mjesec dana pod kotačima automobila u Cetinskoj krajini nastradao je drugi vuk. U četvrtak oko 6,50 sati na državnoj cesti D-60 Brnaze - Trilj u Turjacima na čopor vukova koji su prelazili cestu naletio je autobus HEP-a u kojemu su bili radnici HE Đale.

U čoporu su bila tri vuka od kojih su dva uspjela izbjeći autobus dok je treći od siline zadobivenog udarca ostao na mjestu mrtav.

Od putnika u autobusu nitko nije ozlijeđen, ali je od sudara sa zvijeri na vozilu pričinjena manja materijalna šteta. Leš vuka preuzeo je inž. Stipe Kokić iz Sinja, vještak pri Upravi za zaštitu prirodne baštine Ministarstva zaštite i okoliša, koji će nastradalu zvijer otpremiti na Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Prije oko mjesec dana na dionici državne ceste D-1 Sinj - Split kod Kukuzovca došlo je do sudara vuka i osobnog vozila. Tom prigodom vuk je također smrtno stradao, a na osobnom automobilu pričinjena je veća materijalna šteta.

U oba slučaja vukovi su nastradali u blizini deponija smeća Mojanka na Kukuzovcu na kojemu se, svjedoče brojni očevidci, sve učestalije opskrbljuju hranom.

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:21