StoryEditorOCM
DalmacijaSTEČAJNI UPRAVITELJ OGLASIO PRODAJU OPREME

Željezara prodaje strojeve na Mostinama

Piše PSD.
12. travnja 2012. - 00:56
U očekivanju javne dražbe, najavljene za svibanj ove godine, na kojoj će se prodavati zemljište i nekretnine na Mostinama u Dujmovači u Splitu, Vedran Šeparović, stečajni upravitelj “Željezare Split u stečaju”, oglasio je jučer prodaju strojeva i opreme smještenih u zgradama na Mostinama.

Za razliku od nekretnina, procijenjenih na 33,8 milijuna kuna, koje se prodaju u sklopu ovršnog postupka što ga je na temelju aktiviranja hipoteke pokrenula OTP banka radi naplate svojih potraživanja, novac dobiven prodajom strojeva i opreme koji nisu pod hipotekom ulazi u stečajnu masu.

Bivšim radnicima, a sada vjerovnicima Željezare, to i nije neka utjeha jer su, zbog ostalih obveza iz stečajne mase, izgledi za naplatu ostatka njihovih potraživanja i dalje minimalni.

U pogonu HČP na Mostinama prodaju se kompletni strojevi, oprema i alati procijenjeni na nešto manje od milijun kuna (994.360 kuna), te kompletna računalna oprema i namještaj procijenjene vrijednosti 22.960 kuna.

Prodaja će se obaviti na osnovi pisanih ponuda koje će biti otvorene na ročištu sazvanom na Trgovačkom sudu u Splitu za 23. travnja ove godine. Ako kupaca ne bude, oglašavanje će se, prema riječima stečajnog upravitelja Šeparovića, ponoviti, a cijena će biti određena u dogovoru s Odborom vjerovnika.

J. Matić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:26