StoryEditorOCM

Jelsa: pjesma za malog Juricu, 100 baklji za ‘Hajduka’

Piše PSD.
24. srpnja 2011. - 23:47

U ljetnom kinu u Jelsi priređen je spektakularni koncert na kojem je nastupio Marijan Ban, a on i njegovi “Diktatori” pjevali su za trogodišnjeg Juricu Malisa, dječaka oboljelog od akutne limfatične leukemije.
Nekoliko stotina gledatelja uživalo je u pjesmama popularnog splitskog pjevača (“Ruzinavi brod”, “Noć je prekrasna”, “Četrnaest palmi”, “Bila boja”...), a svojim ulaznicama pripomogli su da se za bolesno dijete kupe skupi lijekovi i sve drugo što mu je potrebno.

Humanitarni koncert organizirao je MNK “Vodenjača” u suradnji s Torcidom otoka Hvara, a pri kraju mu se na poziv publike pridružio i hrvatski Bob Marley - Stjepan Barišić Gego.

Mladi otočani su, međutim, i prije koncerta među ugostiteljima svih hvarskih mjesta pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za Juricu. Kao vjerni navijači splitskih “bilih”, zapalili su 100 baklji za svoga “Hajduka” i, naravno, stvorili fantastičnu atmosferu.

Njihov najdraži klub također je darovao dva dresa s potpisima svih igrača, od kojih je jedan namijenjen malom bolesniku, dok je drugi završio na bogatoj lutriji, gdje je kao nagrada podijeljen još s ulaznicom za utakmicu s “Barcelonom”, te dresovima “Vodenjače” i Torcide otoka Hvara.

Prije koncerta publiku je zagrijavala odlična VIG “Mjesni odbor” sa Šolte, da bi nakon nastupa Marijana Bana Jelšane i njihove goste sve do rane zore u plesnom ritmu držao DJ Banana zvuk sound system.

Mirko Crnčević





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:45