StoryEditorOCM
DalmacijaNačelnik ante mamut o razmimoilaženju s vijećem

OPĆINSKI SUKOB 'Napredak Marine ne smije se bojkotirati'

Piše PSD.
16. lipnja 2011. - 20:54
Načelnik općine Marina Ante Mamut iznio je razloge razmimoilaženja s predsjednikom Vijeća Ivicom Pavićem, pod čijim, kako je rekao, nagovorom većina vijećnika bojkotira njegove prijedloge glede rješavanja projekata od iznimne važnosti za daljnji razvoj općine, a zbog kojih je njegova Nezavisna lista, na kojoj je bio i Pavić, i pobijedila na proteklim lokalnim izborima.

Posljednji bojkot koji mu je prelio čašu bio je, ističe Mamut, neprihvaćanje Detaljnog plana uređenja obale Marina i Nautičkog centra Agana, zbog čega neće biti moguća legalizacija te lučice koja gotovo dvadeset godina radi na crno.

 - Nakon što smo dobili suglasnost mjerodavnog ministarstva i Županije trebala je još samo potvrda Vijeća koja je, nažalost, izostala.

Bilo mi je jasno da Pavić s ekipom nešto “kuha”, no nisam mogao ni pretpostaviti da plan neće proći jer smo izgubili puno vremena i potrošili oko pola milijuna kuna za njegovu izradu, kazuje Mamut.

Pojasnio je kako, osim nelegalizacije Agane, što je veliki problem, zbog neusvajanja toga plana koje je prošlo bez ikakvih argumenata, Općina ostaje bez uređenja obale, šetnice prema Poljicima te kanalizacije.

 - Ako Pavić bojkotira mene, ne smije napredak mjesta, kaže Mamut zamjerivši vijećnicima što nemaju svoj stav te opći interes svoga mjesta ne izdignu iznad osobnoga.

Mamut tvrdi da je pokrenuo sve infrastrukturne i druge projekte koji se godinama nisu rješavali, a nakon devet godina uskoro bi se trebao usvojiti Prostorni plan. S ostavštinom bivše vlasti od 24 milijuna kuna stabilizirao je proračun. “Sredio” je poremećene međuljudske odnose u općinskoj upravi i uvjeren je da će svoj mandat uspješno završiti do kraja.

gordana dragan

U četvrtak o planu Agane

Sporni Detaljni plan uređenja Nautičkog centra Agana će biti tema zajedničkog sastanka načelnika Ante Mamuta, predsjednika i članova Vijeća te zaposlenika lučice. Sastanak će se održati u četvrtak u 15 sati u općinskim prostorijama.

Veliki projekti

Od velikih projekata u općini Marina, čija realizacija bi se trebala pomaknuti s mrtve točke, jest projekt Vela Borovica, investicija vrijedna oko 300 milijuna eura koja je na čekanju gotovo deset godina. U tijeku je javna rasprava te ishođenje građevinske dozvole. Za dvije godine na površini od 18 hektara trebalo bi niknuti turističko naselje s 1200 postelja te marinom od 100 vezova.

Prođu li u Saboru izmjene Zakona o prostorom uređenju i gradnji, vlasnik trgovačkog lanca “Tommy” Tomislav Mamić u atraktivnoj viniškoj uvali Lisičine, gdje je već otkupio zemljište, mogao bi realizirati svoj projekt izgradnje turističkog naselja. Općina Marina je predložila da se u izmjenama i dopunama Županijskog prostornog plana Lisičine odrede kao zona T1 i T2 čime bi se omogućila izgradnja
vila i hotela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:10