StoryEditorOCM

Sinjska dogradonačelnica ipak nije u sukobu interesa

Piše PSD.
8. lipnja 2011. - 15:10
Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa stavilo je izvan snage svoju odluku iz veljače ove godine kojom je utvrdilo da je zamjenica gradonačelnika Sinja Elena Perković Paloš u sukobu interesa te joj je izreklo sankciju obustave isplate dijela mjesečne plaće u iznosu od 10 tisuća kuna.

U obrazloženju nove odluke Povjerenstva navodi se da je Elena Perković Paloš podnijela dokaz o “usklađenosti postupanja s odredbama Zakona”.

Kako je Elena Perković Paloš odlučila dužnost zamjenice gradonačelnika obavljati volonterski, nastavila je profesionalno raditi kao direktorica tvrtke “Dalmeso” gdje su joj primanja jednaka ili veća nego da se odlučila profesionalizirati kao zamjenica gradonačelnika.

Gradsko vijeće Sinja na prijedlog gradonačelnika Ivice Glavana odlučilo je da će zamjenici gradonačelnika koji dužnost obnašaju volonterski dobivati mjesečnu naknadu od pet tisuća kuna.

- Bila sam zatečena odlukom Povjerenstva iz veljače kojom su utvrdili da sam u sukobu interesa i kaznili me. Iskoristila sam zakonsku mogućnost i od Povjerenstva zatražila da preispitaju tu odluku.

Utvrdila sam, naime, da prilikom odlučivanja Povjerenstvo nije uzelo u obzir činjenicu kako naknadu za svoj rad u sinjskoj gradskoj upravi primam isključivo po Odluci o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika koji dužnost obnašaju bez zasnivanja radnog odnosa, koju je donijelo Gradsko vijeće.

U ponovljenom postupku Povjerenstvo je uvažilo tu činjenicu, poništilo odluku iz veljače i utvrdilo da nisam bila ni u kakvom sukobu interesa - kaže Elena Perković Paloš. Upitali smo zamjenicu gradonačelnika je li joj, prema odluci iz veljače, obustavljen dio plaće i ako jest, hoće li zatražiti povrat?

- Nikakve obustave nije bilo jer zbog mojeg zahtjeva za preispitivanjem odluka Povjerenstva iz veljače nije bila konačna – kaže Perković Paloš. Zamjenicu Perković Paloš podsjetili smo da su jedno vrijeme ona i Zoran Vujanović, drugi zamjenik gradonačelnika, primali naknadu kao nadzornici u gradskoj tvrtki Gospodarska zona Kukuzovac.

- Ja sam u GZK kao predsjednica Nadzornog odbora primala dvije tisuće kuna, a kolega Vujanović kao član NO-a 1500 kuna mjesečno. Kada smo se našli u dvojbi imamo li zakonsko pravo primati te naknade, uputili smo upit saborskom Povjerenstvu.

Dobili smo odgovor da na tu naknadu nemamo pravo. Istoga trenutka, mislim da je to bilo u srpnju prošle godine, prestali smo primati naknadu. Naglašavam da smo i dalje ostali na istim dužnostima u Nadzornom odboru GZK i da radimo bez ikakve naknade – kaže zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:29