StoryEditorOCM
Dalmacijastrožanac

Djeco, opasnost vreba na asfaltu

Piše PSD.
24. travnja 2011. - 17:49

Osnovna škola Strožanac jedina je u općini Podstrana koju svakodnevno pohađa 960 učenika u četiri smjene.

Kako se općina proteže od donjeg toka rijeke Žrnovnice do brežuljka Mutogras te od grebena planine Perun do mora, učenici za dolazak na nastavu koriste različita prijevozna sredstva.

Zato je na inicijativu Vijeća roditelja i uz podršku Općine Podstrana i djelatnika OŠ Strožanac na školskom igralištu održana akcija pod nazivom “Rolo-biciklijada”. Cilj je bio usavršavanje prometne kulture te upoznavanje djece s opasnostima u prometu kojima su svakodnevno izložena.

Pripadnici Prometne policije Split i DVD-a Podstrana pokazali su učenicima svoju opremu a ekipe Crvenog križa OŠ Strožanac prikazale su vježbu u pružanju prve pomoći unesrećenima. Zatim je održano natjecanje u rolanju i vožnji bicikla uz obveznu zaštitnu opremu.

Na taj način roditelji su željeli pokazati i naučiti djecu kako mogu smanjiti nesreće u prometu i sami se zaštititi. Natjecanje je prošlo u veselom duhu, a veliko bodrenje natjecatelji su dobili od svojih prijatelja s tribine te načelnika Općine Podstrana, ravnateljice škole, nastavnika i roditelja.

J.S.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:29