StoryEditorOCM
Dalmacijaloša reklama

OD MAKARSKE DO SPLITA Jujnović skinuo registracijske pločice s autobusa

Piše PSD.
7. travnja 2011. - 16:27
Vidljivo uznemiren u našu je redakciju došao Ante Borić, požalivši nam se na ponašanje voditelja Autobusnog kolodvora Makarska Mate Jujnovića.

Naime, naš čitatelj je u srijedu, ujutro oko osam sati, autobusom zadarskog “Laurus prometa” iz Brista došao u Makarsku, a nakon toga je istim vozilom planirao nastaviti put za Split. No, čekanje od planiranih pet minuta rasteglo se na pola sata, jako neugodnih pola sata.

– Taman smo stali, vozač nas je obavijestio da pauza traje pet minuta, a onda je dojurio Jujnović službenim vozilom i parkirao se iza autobusa, priječeći nam put – prepričava nam Borić.

Stao je, kaže svjedok, vikati kako “Laurus promet” nije platio sve pristojbine i da kao takav neplatiša neće više imati pravo stajati na Autobusnom kolodvoru. Vozač mu se nije usprotivio, kazuje putnik, već je mirno promatrao što se događa.

– A taj kauboj je pred policajcima, njih četiri je stiglo na naš poziv, počeo skidati registracijske pločice s autobusa te ih je odnio u svoj ured – kazuje Borić koji je još šokiran doživljenim.

Na povike putnika da smire Jujnovića policija je reagirala i privela ga u postaju, auto koje je bilo preprekom je uklonjeno i dvadesetak putnika je nastavilo svoj put prema Splitu.

Autobus zaustavljen u Brelima

– Kako smo se vozili bez registracijskih pločica, zaustavila nas je prometna policija u Brelima, sada se već smije naš čitatelj.

Kazuje nam i kako je vozač zvao Upravu svog poduzeća i kako su mu oni javili da su sve pristojbe plaćene. Nikada vožnja nije bila tiša, kazuje nam čitatelj, putnici su do Splita šutjeli, šokirani viđenim i doživljenim.

– Divna je ovo reklama za naš turizam, kojim se toliko hvalimo i od kojeg planiramo živjeti, zaključuje naš čitatelj.

U razgovoru s Matom Jujnovićem doznajemo kako nije dozvolio da autobus krene sa stajališta zato jer je on njegovo vlasništvo!

– Taj i još jedan autobus, koji su tehnički neispravni, moje su vlasništvo i dani su “Laurus prometu” u najam. Nisu ih vratili, a ja nisam htio da prometuju u takvom stanju, bio je jasan Jujnović.

– Štitio sam putnike, to je bila moja namjera. Nije istina da me policija privela, istina je da sam policiju ja zvao, kazao nam je Jujnović.

Poziva sve institucije da se upitaju kako je sporni autobus prošao uopće tehnički pregled i tko mu je dao potvrdu o tehničkoj ispravnosti. On tvrdi da je najmanja pogreška na spornom autobusu razbijeno vjetrobransko staklo.

MILENA BUDIMIR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:43