StoryEditorOCM
Dalmacijao krizi hrvatskog društva

Županijski HSDLS: Izbaciti rođačko-kumovske veze

Piše PSD.
12. veljače 2011. - 20:04

Na temu „Kriza hrvatskog društva“ press-konferenciju je sazvala Županijska organizacija HSLS-a. Predsjednica Anita Šimac Rako naglasila je kako postoje stranke i ljudi koji mogu korjenito promijeniti ovo društvo i oni koji to ne mogu.

- HSLS je promijenivši sebe pokazao jasnu želju da sudjeluje u ovim promjenama. Mi nismo političari, živimo krizu hrvatskog društva i želimo da bude bolje drugima i nama. Danas vlada pasivizam kao posljedica parola velikih stranaka kako država može riješiti sve probleme. Država samo može pružiti okvir u kojem će se dogažati promjene, ali tako da se iz njega izbace politička podobnost i rođačko-kumovske veze koje su uništile temelje hrvatskog društva - smatra Šimac Rako.

Predsjednik HSLS-ova Županijskog Odbora za turizam Ljudevit Pranić istaknuo je kako jasno moraju biti uspostavljeni kriteriji uspješnosti i sankcije za one koji im ne udovoljavaju.

Naglasio je kako se ova stranka zauzima za načela, a ne paušalne kritike, pa tako ne podržava ni one koji sada kritiziraju Željka Keruma, a ranije su šutjeli kad su bivše gradske vlasti radile možda i gore stvari.

Predsjednik Županijskog odbora za gospodarstvo Tonči Blažević naglasio je kako je HSLS socijalno osjetljiv, ali se zalaže da se pooštre kriteriji i po tom pitanju, kako ne bi socijalnu pomoć primali oni koji imaju kuće trokatnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:28