StoryEditorOCM
Dalmacijakratki spoj

'Neka Hržić dokaže da ga kočimo u radu'

Piše PSD.
20. siječnja 2011. - 14:02
Netočna je i neistinita tvrdnja gradonačelnika Dinka Hržića (HDZ) da ga Gradsko vijeće koči u njegovim poslovima, jer gradonačelnik o tome javnosti ne može pružiti ni jedan valjani dokaz.

Stoga odgovorno izjavljujem da sam spreman podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskoga vijeća ako gradonačelnik Hržić dokaže da ga je Vijeće nekom svojom odlukom na bilo koji način ograničilo u bilo čemu, a da se on takvoj odluci protivio i ukazivao da se na taj način nanosi šteta gradu Supetru – izjavio je na konferenciji za novinare Šimica Dragičević (SDP), predsjednik supetarskoga Gradskog vijeća.

Po Dragičevićevim riječima, gotovo sve odluke iz nadležnosti Gradskog vijeća donesene su jednoglasno.

Iznio je i primjere nesuradnje gradonačelnika s Gradskim vijećem, uz napomenu kako je gradonačelnik Hržić nekoliko puta bio kreator pokušaja stvaranja uvjeta za raspuštanje gradskog parlamenta, što je i javno najavljivao i priželjkivao. Takvo ponašanje nije na tragu građenja međusobnog povjerenja.

Na učestale prozivke Dragičević do sada nije želio odgovarati jer je, tvrdi, Hržić najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj pa je imao razumijevanja za njegovo nesnalaženje.

Osvrnuo se i na stanje u Komunalnom društvu “Grad” glede deponija i zbrinjavanja otpada, ustvrdivši da na tom planu nema nikakvih prijepora između gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i članova gradskoga parlamenta, jer im je zajednički cilj što prije riješiti probleme.

- Nevjerojatno je, ali nažalost posve istinito, da na sastanak kojemu je nazočio i dožupan Visko Haladić, gradonačelnik Hržić nije pozvao Zorana Marinelića, direktora KD-a “Grad”. Takvim postupkom pokazao je da ne želi poštovati gradski ustroj i odluke Gradskog vijeća, već stvara sukobe koji nemaju nikakve veze s interesima Grada - kaže Dragičević.

Konferenciji za novinare nazočili su i Arsen Bauk i Mate Martinić, županijski i gradski čelnik SDP-a, koji su Dragičeviću dali punu podršku.

IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:44