StoryEditorOCM
DalmacijaPUŽEVIM KORAKOM DO CILJA

Za opremu školske dvorane u Supetru 4 milijuna kn

Piše PSD.
12. siječnja 2015. - 09:43
Grad Supetar raspisao je javni natječaj za izvođenje treće, posljednje faze radova na izgradnji školske sportske dvorane. Riječ je uglavnom o nabavi opreme, klimatizacijskog sustava i sličnih radova vrijednih nešto više od četiri milijuna kuna. To znači, najavila je gradonačelnica Ivana Marković, da će do svršetka lipnja, odnosno do blagdana sv. Petra, nebeskog zaštitnika Supetra, školska sportska dvorana biti predana na uporabu.

Sportske udruge

Ta vijest posebno će obradovati učenike i mladež toga bračkoga gradskog središta jer je pravi kuriozitet da u Supetru, koji bilježi pozitivne demografske procese, nema ni centimetra zatvorenog prostora za sportske aktivnosti.
Istodobno u klupama Osnovne škole sjedi 300 učenika, dok Srednju školu pohađa gotovo 150 učenika, a kroz sportske i kulturne udruge djeluje još 300 članova, mahom mladih.

U posebno su teškoj situaciji osnovci i srednjoškolci jer izvođenje nastave tjelesnog odgoja, osobito u zimskom razdoblju i za lošeg vremena, postaje upitno te se odvija s mnogo improvizacije, pa je najava završetka izgradnje dvorane za njih najbolja novogodišnja čestitka.

Izgradnja toga školsko-sportskog objekta počela je 2007. godine, nekoliko se puta prekidala, mijenjao se i glavni projekt, pa je njezina gradnja napredovala puževim koracima.

Dvorana će se prostirati na površini od 2035 metara četvornih, a smještena je u neposrednoj blizini Srednje škole.
Na prvome katu nalazit će se središnja sportska dvorana duljine 33 i širine 20 metara, s 300 sjedećih mjesta na tribinama. U suterenu će biti još tri dvorane, svaka će imati površinu od 101 metra četvornog, četiri ureda za sportske udruge i dvorana za sastanke površine 55 metara četvornih. Imat će još i svlačionice, garderobe, frizerski salon za potrebe srednje škole i dizalo za invalide. Bit će to prva dvorana takvih kapaciteta na Braču.

Novac za izgradnju osigurali su Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Grad Supetar i Splitsko-dalmatinska županija.

Ivica RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:37