StoryEditorOCM

Preko Balečkog mosta tek od 18. kolovoza

Piše PSD.
23. srpnja 2014. - 23:44
Zbog radova na sanaciji oštećenja za sav promet zatvoren je Balečki most preko rijeke Cetine u vrličkom naselju Vinalić, na regionalnoj cesti Vrlika – Bitelić – Hrvace.

Ovaj kameni most sazidan je 1909. godine i pod zaštitom je kao spomenik graditeljske kulture. Radove vrijedne oko 2,7 milijuna kuna na njegovoj obnovi i zaštiti izvodi tvrtka “Spegra”, a ponovno će u promet, kako je ugovoreno između “Spegre” i Županijske uprave za ceste kao investitora, od 18. kolovoza.

Zatvaranje mosta stvorilo je probleme građanima vrličkih naselja Vinalić – Jare, Ježević i Koljane kojima je to bila glavna komunikacija do Vrlike i natrag. Zato će, dok budu trajali radovi, biti upućeni na obilazni, u jednom smjeru 10-ak kilometara duži put preko Pločastog mosta u naselju Cetina, općina Civljane.

Tim putem prometovat će i kombi-bus kojim Grad Vrlika stanovnicima tih naselja osigurava povezanost s gradskim centrom. Pritom će cijena putne karte za putnike ostati na dosadašnjem iznosu, a razliku će prijevozniku platiti Grad Vrlika.
T. PAŠTAR
Foto: Ilustracija CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:03