StoryEditorOCM
Dalmacija AKO vlada, većinski vlasnik posrnule imotske tvrtke, žurno ne intervenira, uslijedit će neizbježan slom

BEZ PLAĆA I POSLA Sindikat će tražiti stečaj ‘Trimota’

Piše PSD.
25. kolovoza 2010. - 11:43
Sve je izvjesnije da bi posrnula imotska tvornica trikotaže “Trimot” d.d. mogla otići u drugi stečaj, a to zapravo znači i likvidaciju. Ako se do kraja tjedna Vlada, kao većinski vlasnik “Trimota”, ne očituje o dugovanju toj tvrtki u iznosu od milijun kuna - 400 za pokretanje proizvodnje i 600 za ovrhu kod Visokog trgovačkog suda -  sindikat zaposlenika tvornice zatražit će pokretanje stečajnog postupka.

Upravo u utorak prema Hrvatskom fondu za privatizaciju i ministru poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petru Čobankoviću otišao je žurni dopis za očitovanjem u kojemu sindikat traži da se ispune sve obveze države koje su dane u vezi s “Trimotom” na sastanku održanom prije mjesec dana.

“Stoji nam proizvodnja, pletionica i dorada ne rade jer nemamo novaca za mazut i repromaterijal. S 400 tisuća kuna koje su nam obećali mogli bismo pokrenuti proizvodnju, jer imamo narudžbe iz inozemstva, a država očito to odugovlači, a mi gubimo kupce. Imamo ugovore od 350 tisuća eura.

Da nas niste kao većinski vlasnik zaustavili, sigurno bismo 2010. godine poslovali bez gubitaka”, stoji u požurnici poslanoj iz “Trimota”, u kojoj se upozorava da bi 160 zaposlenih, većinom žena, odmah izgubilo posao. Inače, radnice u “Trimotu” nisu primile plaću za svibanj, lipanj i srpanj, a posljednje što su primile bila je plaća od 800 do 1000 kuna.

Nadzorni odbor “Trimota”, kojim predsjedava Boro Jović, donio je i odluku da se na mjesto vršitelja dužnosti direktora tvornice, umjesto Josipa Vranešića, koji odlazi zbog zdravstvenih problema, imenuje Mijo Gudelj, dosadašnji direktor “Autopoduzeća Z” iz Imotskog.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:58