StoryEditorOCM
DalmacijaOKUPLJANJE U NEREŽIŠĆIMA

Vesna Rožić Šibić vodi bračke OPG-ove

Piše Piše Ivana GOSPODNETIĆ
17. ožujka 2016. - 08:56
Supetar,031010. Bracke masline i plodovi maslina. Foto: Matko Biljak

Dvadeset i pet predstavnika ekoloških OPG-ova, uz prisustvo Jerka Bezmalinovića, načelnika općine Nerežišća, usuglasili su se početkom ožujka o potrebi osnivanja podružnice udruge ekoloških proizvođača Dalmacije i na Braču.

U vijećnici Općine Nerežišća razgovarali su o pitanjima važnima za njihovu proizvodnju, plasman proizvoda i razvoj ekološke poljoprivrede na otoku.

Dogovoreno je i uspostavljanje radnih timova po sektorima radi lakšeg funkcioniranja. Timovi su to za maslinarstvo, povrtlarstvo i voćarstvo, a u budućnosti je potrebno uspostaviti i tim za stočarstvo.

Ekološki su maslinari i najbrojniji, dok je u povrtlarstvu i voćarstvu takvih proizvođača najmanje. No, iako je stočarstvo na otoku izuzetno zastupljeno, ekoloških je uzgajivača tek nekoliko.

U planu je suradnja s lokalnim JLS-om u smislu pronalaženja odgovarajućeg prostora za zajednički plasman proizvoda i ekoloških tržnica. Podružnica će za sada djelovati kao ogranak Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije, no cilj joj je s vremenom postati potpuno autonomna.

Za predstavnicu podružnice Brač izabrana je Vesna Rožić Šibić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:47