Položaj između mora i planina kreirao je jedinstvenu gastronomsku priču Opatije i Rijeke s podjednako dobrim ribljim specijalitetima kao i onima od mesa. Od svježih, sezonskih autohtonih namirnica šefovi ovdašnjih restorana kreiraju najmaštovitije specijalitete pa je ovaj dio Kvarnera omiljena destinacija ljubitelja kreativne kuhinje, ali i tradicionalnih jela koji se nude u brojnim oštarijama i konobama.
Svako godišnje doba nudi novi doživljaj, tako je jesen u znaku šumskih plodova poput gljiva i lovranskih maruna, proljeće zamiriši trešnjama i divljim šparogama, a ljeto obiluje svježim ribama, školjkama i nadaleko poznatim kvarnerskim škampima.
Uz dobru hranu i vino ide i dobra glazba, a toga u Opatiji i Rijeci ne nedostaje. Tijekom čitavoga studenoga u Rijeci se odr...
Svako godišnje doba nudi novi doživljaj, tako je jesen u znaku šumskih plodova poput gljiva i lovranskih maruna, proljeće zamiriši trešnjama i divljim šparogama, a ljeto obiluje svježim ribama, školjkama i nadaleko poznatim kvarnerskim škampima.
Uz dobru hranu i vino ide i dobra glazba, a toga u Opatiji i Rijeci ne nedostaje. Tijekom čitavoga studenoga u Rijeci se odr...