stdClass Object ( [id] => 109436 [title] => LIGA PRVAKA Saša Lugonjić: Srce mi kaže 'Roma', a razum 'Barcelona' [alias] => liga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona [catid] => 295 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Liga prvaka opet je na programu Nove TV. Gostovanjem engleskog “Tottenhama“ u četvrtom pretkolu, točnije play off rundi, u utorak 17. kolovoza u Bernu kod švicarskih “Young Boysa“ otvorena je nova sezona najjačega klupskog svjetskog nogometnog natjecanja na malim ekranima.

Kao i prošle sezone, svi nogometni sladokusci utorak navečer rezervirat će za Novu TV i susrete vodećih europskih momčadi (srijedom se, pak, susreti mogu pratiti na HTV-u). Nastavak je to prošle godine potpisanog trogodišnjeg ugovora, o čemu nam je više rekao Saša Lugonjić. Istaknuti sportski novinar Nove TV će nam opet tijekom utakmica, u što je moguće većoj mjeri, pokušati dočarati majstorije kreme europskog nogometa i zbivanja na najpoznatijim stadionima starog kontinenta.

- Tako je, ulazimo u drugu sezonu trogodišnjeg ugovora, a otvorili smo je u utorak utakmicom “Young Boys“ – “Tottenham“. Mislim da nije potrebno obrazlagati zašto smo se odlučili za utakmicu “Tottenhama“, kluba koji je u posljednje dvije godine stekao mnogo navijača u Hrvatskoj - istaknuo je Lugonjić, aludirajući na hrvatske reprezentativce Niku Kranjčara, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku, članove momčadi trenera Harryja Redknappa (uskoro bi im se mogao priključiti i Stipe Pletikosa).

Najgledaniji ‘Milan’ – ‘Real Madrid’

- Nakon izravnih prijenosa ostale utakmice odigrane tog dana gledatelji će opet moći gledati u sažecima, no to nije sve.

Kao i prošle sezone, uz glavnu utakmicu večeri, gledateljima ćemo još tri susreta prikazati u sažecima, a s ostalih terena donosimo pogotke. Također, nedjeljom će gledatelji Nove TV imati priliku pogledati i Magazin Lige prvaka koji donosi pregled vijesti i tjednih događaja, a kada krenu utakmice po kolima, imat ćemo i live stream na našem portalu kao i prošle sezone.

- Bira li Nova TV uvijek susret koji će biti u izravnom prijenosu ili o tomu odlučuje i distributer? Ako Nova TV odlučuje, hoćete li pokušati pratiti klubove u kojima nastupaju hrvatski nogometaši?

Najbolji odgovor na vaše pitanje je izbor utakmice kojom otvaramo ovu sezonu. Mi uvijek biramo koju ćemo utakmicu prenositi i najčešće smo okrenuti prema tzv. hrvatskim klubovima (“Tottenham“, “Bayern“, “Šahtar“...), dakle jakim dvobojima i klubovima u kojima igraju hrvatski nogometaši - najavio je Lugonjić.

- Tko će činiti komentatorski tim Nove TV? Hoće li biti posebnih gostiju komentatora?

Komentatorski tandem ponovno ćemo biti Nikola Jurčević i ja. Iznimno smo zadovoljni Nikolinim doprinosom u prvoj sezoni, reakcije javnosti na njegov rad bile su odlične i nije bilo razloga da ne nastavimo suradnju. Kolega Stipe Sladoljev nastavlja pratiti UFC.

-Kakva je prošle sezone bila gledanost utakmica Lige prvaka na Novoj TV? Koja je utakmica bila najgledanija?

Gledanošću smo bili vrlo zadovoljni tijekom cijele sezone. Među najgledanijim su bili susret “Milan“ – “Real Madrid“ i obračun “Barcelone“ i “Arsenala“, obje utakmice privukle su više od pola milijuna gledatelja.

- Svaki nogometni fan, pa bio on i sportski novinar, mora imati svog favorita u Ligi prvaka.

Srce kaže “Roma“, a razum “Barcelona“. Kao sportski novinar pratim sve europske klubove, profesionalno me svi jednako zanimaju, pratim ih i procjenjujem šanse i formu iz sezone u sezonu. Ove godine mnogi procjenjuju da je “Barcelona“ najbolja momčad na svijetu čija igra oduševljava nogometne fanove svih navijačkih boja.

Napad adrenalina tijekom prijenosa

-Nova TV je prenosila ogled kvalifikacija za Europsku ligu rumunjskog “Dinama“ i “Hajduka“ iz Bukurešta. Znači li to da ćete se još i snažnije baciti u borbu s HTV-om i za prijenose europskih utakmica hrvatskih klubova?

Da su naši klubovi ostvarili rezultat, već bismo ih ove godine pratili kroz Ligu prvaka. No, bili smo brzi i na vrijeme se na slobodnom tržištu pripremili i za “Hajdukovu“ europsku utakmicu u Bukureštu i s odličnim prijenosom privukli brojne gledatelje. Nova TV zainteresirana je za vrhunske sportske događaje za koje postoji interes naših gledatelja, tako da će kod nas sporta biti.

- Što je s prijenosima utakmica najjačih europskih nogometnih liga?

Za sada ih nemamo u planu, jer smo vrlo zadovoljni paketom Lige prvaka, te brojnim prijenosima borilačkih sportova koji su često dio našeg programa.

- Mnogi su u velikoj zabludi kako je posao televizijskog sportskog komentatora jednostavan i lagan. Koje su ključne karakteristike koje čine dobrog televizijskog sportskog komentatora?

Iskustvo, upućenost i kvalitetna priprema. Iskustvo je nenadoknadiva kategorija. Donosi sigurnost i opuštenost pomoću koje se mnogo lakše prenose opažanja s terena. Kod nas ne postoji tipka “backspace“ i izrečena riječ ne može se više izbrisati, a to je veliki pritisak i odgovornost.

Na vlastitom primjeru osjetim razliku u pristupu i sigurnosti u odnosu na vrijeme od prije godinu dana, a možete zamisliti što onda znači iskustvo od 20 ili 30 godina komentiranja. Upućenost je krucijalna stvar, jer morate poznavati sport koji komentirate, a bez kvalitetne pripreme mogu pasti i najkvalitetniji komentatori. Gledatelje ne možete varati, a nepripremljenost za prijenos je upravo to. Oni žele čuti točne i provjerene informacije, a komentator im je to dužan dati.

- Kakvi znaju biti ‘adrenalinski napadi’ tijekom prijenosa nogometnih utakmica? Latinskoamerički komentatori poznati su po tome.

Siguran sam da način komentiranja Južnoamerikanaca ne bi bio prihvaćen kod nas. Ja volim čuti emociju u prijenosu, ali ono njihovo “gooooooooooooool“ zvuči mi previše isforsirano. “Adrenalinski napad“ osobno sam doživio prošle sezone, kad je Olić zabio “Manchesteru“ u sudačkoj nadoknadi na “Allianz Areni“. Bio sam presretan zbog njegova pogotka i adrenalin me ponio. U svakom slučaju, bolje da komentatora ponekad i “prebaci“ adrenalin nego da ga nema.

- Koji vas je poraz naših reprezentacija i klubova najviše ‘izbacio iz takta’?

Ništa se ne može mjeriti s Turskom. Bio sam na utakmici u Beču i tu noć se tri puta budio u znoju i sanjao utakmicu. Drugi dan djevojka i prijatelj odveli su me u Prater, jer su vidjeli da se samo tako mogu trgnuti.

- Koja je najneugodnija situacija, odnosno gaf koji vam se dogodio tijekom izravnog prijenosa neke nogometne utakmice ili nekog drugog sportskog događaja?

Imam svježu uspomenu iz Bukurešta. Običaj mi je da ime svakog igrača koji dobije žuti karton precrtam markerom, jer mi je tako najpreglednije. “Hajduk“ katastrofalno otvori utakmicu s “Dinamom“, redaju se šanse Rumunja, Subašić napravi penal i dobije žuti. Ja u tom kaosu s terena, čekajući izvođenje penala, zaboravim “precrtati“ Subašića i nakon 20-ak minuta – kad je jedan “Dinamov“ igrač dobio žuti karton – kažem “ovo je prvi žuti karton večeras“. Ispravite se nakon toga, ali već je otišlo u eter.

- Najviše se volite opuštati putovanjima i za to ste spremni mnogo toga žrtvovati? Čak i na vašem facebook profilu je fotografija s jednog od egzotičnih putovanja? Koje je najegzotičnije mjesto na kojem ste bili?

Ta fotografija je s prošlogodišnjeg putovanja po Siciliji, uspon na Etnu. Najegzotičnija mjesta koja sam posjetio su Kambodža i Tajland. U Kambodži Angkor Wat, impresivni kompleks hramova iz 12. stoljeća, a na Tajlandu otok Phi Phi, mjesto snimanja filma “Žal“ s Leonardom DiCapriom. Plaža Maya je uistinu zadivljujuća, čak i više nego na filmu. Sljedeće godine planiram ostvariti davnu želju i posjetiti Boliviju i Peru.

FRANE VULAS

Došlo je vrijeme da Hajduk osvoji prvenstvo

- Dojam je kako je za razliku od prijašnjih vremena sve više hajdukovaca među televizijskim sportskim novinarima, Željko Vela, Vi... Kako je biti dio manjine? Ima li među sportskim novinarima međusobne “zafrkancije” po navijačkoj liniji?

- Nema tu neke zafrkancije, jer nitko od nas nije zagriženi navijač koji skače poput pinča kad mu mašete zastavom njegova kluba. Svi smo profesionalci i ono što privatno osjećamo prema nekom lokalnom klubu ostaje privatno. Kada naši klubovi igraju u Europi, ja navijam za njih. Meni nije drago kada navijač jednog hrvatskog kluba navija protiv drugog našeg kluba u Europi.

- Tko će po vama osvojiti naslov prvaka Hrvatske?

- Možda je došlo vrijeme za “Hajduk“ zato što su zadržali kostur momčadi od prošle sezone i imaju fantastičnu kemiju unutar ekipe. S druge strane, “Dinamo“ više nije dominantan i očekuje se vrlo neizvjesno prvenstvo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ove godine mnogi procjenjuju da je “Barcelona“ najbolja momčad na svijetu čija igra oduševljava nogometne fanove svih navijačkih boja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ISTAKNUTI SPORTSKI NOVINAR NOVE TV OTKRIO NAM JE ŠTO OČEKUJE OD NOVE SEZONE I KOJI SU NJEGOVI FAVORITI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-08-25 13:57:58 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-08-25 16:17:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-08-26 11:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2941 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 295 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije s područja filma i televizije. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, reflektor, film, tv, tv program [secure] => 0 [page_title] => Reflektor [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/08/26/reflektor/lug00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 295 [name] => Reflektor [alias] => reflektor [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14930161 Threads: 2 Questions: 3143535445 Slow queries: 7008946 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234833440 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/reflektor ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /sd-plus/reflektor/liga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona-109436 [printLink] => /sd-plus/reflektor/liga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona-109436?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ove godine mnogi procjenjuju da je “Barcelona“ najbolja momčad na svijetu čija igra oduševljava nogometne fanove svih navijačkih boja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ISTAKNUTI SPORTSKI NOVINAR NOVE TV OTKRIO NAM JE ŠTO OČEKUJE OD NOVE SEZONE I KOJI SU NJEGOVI FAVORITI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => LIGA PRVAKA Saša Lugonjić: Srce mi kaže 'Roma', a razum 'Barcelona' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-04-26-56-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/08/26/reflektor/lug00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/08/26/reflektor/lug00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Liga prvaka opet je na programu Nove TV. Gostovanjem engleskog “Tottenhama“ u četvrtom pretkolu, točnije play off rundi, u utorak 17. kolovoza u Bernu kod švicarskih “Young Boysa“ otvorena je nova sezona najjačega klupskog svjetskog nogometnog natjecanja na malim ekranima.

Kao i prošle sezone, svi nogometni sladokusci utorak navečer rezervirat će za Novu TV i susrete vodećih europskih momčadi (srijedom se, pak, susreti mogu pratiti na HTV-u). Nastavak je to prošle godine potpisanog trogodišnjeg ugovora, o čemu nam je više rekao Saša Lugonjić. Istaknuti sportski novinar Nove TV će nam opet tijekom utakmica, u što je moguće većoj mjeri, pokušati dočarati majstorije kreme europskog nogometa i zbivanja na najpoznatijim stadionima starog kontinenta.

- Tako je, ulazimo u drugu sezonu trogodišnjeg ugovora, a otvorili smo je u utorak utakmicom “Young Boys“ – “Tottenham“. Mislim da nije potrebno obrazlagati zašto smo se odlučili za utakmicu “Tottenhama“, kluba koji je u posljednje dvije godine stekao mnogo navijača u Hrvatskoj - istaknuo je Lugonjić, aludirajući na hrvatske reprezentativce Niku Kranjčara, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku, članove momčadi trenera Harryja Redknappa (uskoro bi im se mogao priključiti i Stipe Pletikosa).

Najgledaniji ‘Milan’ – ‘Real Madrid’

- Nakon izravnih prijenosa ostale utakmice odigrane tog dana gledatelji će opet moći gledati u sažecima, no to nije sve.

Kao i prošle sezone, uz glavnu utakmicu večeri, gledateljima ćemo još tri susreta prikazati u sažecima, a s ostalih terena donosimo pogotke. Također, nedjeljom će gledatelji Nove TV imati priliku pogledati i Magazin Lige prvaka koji donosi pregled vijesti i tjednih događaja, a kada krenu utakmice po kolima, imat ćemo i live stream na našem portalu kao i prošle sezone.

- Bira li Nova TV uvijek susret koji će biti u izravnom prijenosu ili o tomu odlučuje i distributer? Ako Nova TV odlučuje, hoćete li pokušati pratiti klubove u kojima nastupaju hrvatski nogometaši?

Najbolji odgovor na vaše pitanje je izbor utakmice kojom otvaramo ovu sezonu. Mi uvijek biramo koju ćemo utakmicu prenositi i najčešće smo okrenuti prema tzv. hrvatskim klubovima (“Tottenham“, “Bayern“, “Šahtar“...), dakle jakim dvobojima i klubovima u kojima igraju hrvatski nogometaši - najavio je Lugonjić.

- Tko će činiti komentatorski tim Nove TV? Hoće li biti posebnih gostiju komentatora?

Komentatorski tandem ponovno ćemo biti Nikola Jurčević i ja. Iznimno smo zadovoljni Nikolinim doprinosom u prvoj sezoni, reakcije javnosti na njegov rad bile su odlične i nije bilo razloga da ne nastavimo suradnju. Kolega Stipe Sladoljev nastavlja pratiti UFC.

-Kakva je prošle sezone bila gledanost utakmica Lige prvaka na Novoj TV? Koja je utakmica bila najgledanija?

Gledanošću smo bili vrlo zadovoljni tijekom cijele sezone. Među najgledanijim su bili susret “Milan“ – “Real Madrid“ i obračun “Barcelone“ i “Arsenala“, obje utakmice privukle su više od pola milijuna gledatelja.

- Svaki nogometni fan, pa bio on i sportski novinar, mora imati svog favorita u Ligi prvaka.

Srce kaže “Roma“, a razum “Barcelona“. Kao sportski novinar pratim sve europske klubove, profesionalno me svi jednako zanimaju, pratim ih i procjenjujem šanse i formu iz sezone u sezonu. Ove godine mnogi procjenjuju da je “Barcelona“ najbolja momčad na svijetu čija igra oduševljava nogometne fanove svih navijačkih boja.

Napad adrenalina tijekom prijenosa

-Nova TV je prenosila ogled kvalifikacija za Europsku ligu rumunjskog “Dinama“ i “Hajduka“ iz Bukurešta. Znači li to da ćete se još i snažnije baciti u borbu s HTV-om i za prijenose europskih utakmica hrvatskih klubova?

Da su naši klubovi ostvarili rezultat, već bismo ih ove godine pratili kroz Ligu prvaka. No, bili smo brzi i na vrijeme se na slobodnom tržištu pripremili i za “Hajdukovu“ europsku utakmicu u Bukureštu i s odličnim prijenosom privukli brojne gledatelje. Nova TV zainteresirana je za vrhunske sportske događaje za koje postoji interes naših gledatelja, tako da će kod nas sporta biti.

- Što je s prijenosima utakmica najjačih europskih nogometnih liga?

Za sada ih nemamo u planu, jer smo vrlo zadovoljni paketom Lige prvaka, te brojnim prijenosima borilačkih sportova koji su često dio našeg programa.

- Mnogi su u velikoj zabludi kako je posao televizijskog sportskog komentatora jednostavan i lagan. Koje su ključne karakteristike koje čine dobrog televizijskog sportskog komentatora?

Iskustvo, upućenost i kvalitetna priprema. Iskustvo je nenadoknadiva kategorija. Donosi sigurnost i opuštenost pomoću koje se mnogo lakše prenose opažanja s terena. Kod nas ne postoji tipka “backspace“ i izrečena riječ ne može se više izbrisati, a to je veliki pritisak i odgovornost.

Na vlastitom primjeru osjetim razliku u pristupu i sigurnosti u odnosu na vrijeme od prije godinu dana, a možete zamisliti što onda znači iskustvo od 20 ili 30 godina komentiranja. Upućenost je krucijalna stvar, jer morate poznavati sport koji komentirate, a bez kvalitetne pripreme mogu pasti i najkvalitetniji komentatori. Gledatelje ne možete varati, a nepripremljenost za prijenos je upravo to. Oni žele čuti točne i provjerene informacije, a komentator im je to dužan dati.

- Kakvi znaju biti ‘adrenalinski napadi’ tijekom prijenosa nogometnih utakmica? Latinskoamerički komentatori poznati su po tome.

Siguran sam da način komentiranja Južnoamerikanaca ne bi bio prihvaćen kod nas. Ja volim čuti emociju u prijenosu, ali ono njihovo “gooooooooooooool“ zvuči mi previše isforsirano. “Adrenalinski napad“ osobno sam doživio prošle sezone, kad je Olić zabio “Manchesteru“ u sudačkoj nadoknadi na “Allianz Areni“. Bio sam presretan zbog njegova pogotka i adrenalin me ponio. U svakom slučaju, bolje da komentatora ponekad i “prebaci“ adrenalin nego da ga nema.

- Koji vas je poraz naših reprezentacija i klubova najviše ‘izbacio iz takta’?

Ništa se ne može mjeriti s Turskom. Bio sam na utakmici u Beču i tu noć se tri puta budio u znoju i sanjao utakmicu. Drugi dan djevojka i prijatelj odveli su me u Prater, jer su vidjeli da se samo tako mogu trgnuti.

- Koja je najneugodnija situacija, odnosno gaf koji vam se dogodio tijekom izravnog prijenosa neke nogometne utakmice ili nekog drugog sportskog događaja?

Imam svježu uspomenu iz Bukurešta. Običaj mi je da ime svakog igrača koji dobije žuti karton precrtam markerom, jer mi je tako najpreglednije. “Hajduk“ katastrofalno otvori utakmicu s “Dinamom“, redaju se šanse Rumunja, Subašić napravi penal i dobije žuti. Ja u tom kaosu s terena, čekajući izvođenje penala, zaboravim “precrtati“ Subašića i nakon 20-ak minuta – kad je jedan “Dinamov“ igrač dobio žuti karton – kažem “ovo je prvi žuti karton večeras“. Ispravite se nakon toga, ali već je otišlo u eter.

- Najviše se volite opuštati putovanjima i za to ste spremni mnogo toga žrtvovati? Čak i na vašem facebook profilu je fotografija s jednog od egzotičnih putovanja? Koje je najegzotičnije mjesto na kojem ste bili?

Ta fotografija je s prošlogodišnjeg putovanja po Siciliji, uspon na Etnu. Najegzotičnija mjesta koja sam posjetio su Kambodža i Tajland. U Kambodži Angkor Wat, impresivni kompleks hramova iz 12. stoljeća, a na Tajlandu otok Phi Phi, mjesto snimanja filma “Žal“ s Leonardom DiCapriom. Plaža Maya je uistinu zadivljujuća, čak i više nego na filmu. Sljedeće godine planiram ostvariti davnu želju i posjetiti Boliviju i Peru.

FRANE VULAS

Došlo je vrijeme da Hajduk osvoji prvenstvo

- Dojam je kako je za razliku od prijašnjih vremena sve više hajdukovaca među televizijskim sportskim novinarima, Željko Vela, Vi... Kako je biti dio manjine? Ima li među sportskim novinarima međusobne “zafrkancije” po navijačkoj liniji?

- Nema tu neke zafrkancije, jer nitko od nas nije zagriženi navijač koji skače poput pinča kad mu mašete zastavom njegova kluba. Svi smo profesionalci i ono što privatno osjećamo prema nekom lokalnom klubu ostaje privatno. Kada naši klubovi igraju u Europi, ja navijam za njih. Meni nije drago kada navijač jednog hrvatskog kluba navija protiv drugog našeg kluba u Europi.

- Tko će po vama osvojiti naslov prvaka Hrvatske?

- Možda je došlo vrijeme za “Hajduk“ zato što su zadržali kostur momčadi od prošle sezone i imaju fantastičnu kemiju unutar ekipe. S druge strane, “Dinamo“ više nije dominantan i očekuje se vrlo neizvjesno prvenstvo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/reflektor/liga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona-109436 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4e4c6e63228bf36eb5ccf529e4b52312792ed4e6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=LIGA+PRVAKA+Sa%C5%A1a+Lugonji%C4%87%3A+Srce+mi+ka%C5%BEe+%26%23039%3BRoma%26%23039%3B%2C+a+razum+%26%23039%3BBarcelona%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Freflektor%2Fliga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona-109436 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Freflektor%2Fliga-prvaka-sasa-lugonjic-srce-mi-kaze-roma-a-razum-barcelona-109436 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ove godine mnogi procjenjuju da je “Barcelona“ najbolja momčad na svijetu čija igra oduševljava nogometne fanove svih navijačkih boja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ISTAKNUTI SPORTSKI NOVINAR NOVE TV OTKRIO NAM JE ŠTO OČEKUJE OD NOVE SEZONE I KOJI SU NJEGOVI FAVORITI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ReflektorISTAKNUTI SPORTSKI NOVINAR NOVE TV OTKRIO NAM JE ŠTO OČEKUJE OD NOVE SEZONE I KOJI SU NJEGOVI FAVORITI

LIGA PRVAKA Saša Lugonjić: Srce mi kaže 'Roma', a razum 'Barcelona'

Piše PSD.
26. kolovoza 2010. - 13:16

Liga prvaka opet je na programu Nove TV. Gostovanjem engleskog “Tottenhama“ u četvrtom pretkolu, točnije play off rundi, u utorak 17. kolovoza u Bernu kod švicarskih “Young Boysa“ otvorena je nova sezona najjačega klupskog svjetskog nogometnog natjecanja na malim ekranima.

Kao i prošle sezone, svi nogometni sladokusci utorak navečer rezervirat će za Novu TV i susrete vodećih europskih momčadi (srijedom se, pak, susreti mogu pratiti na HTV-u). Nastavak je to prošle godine potpisanog trogodišnjeg ugovora, o čemu nam je više rekao Saša Lugonjić. Istaknuti sportski novinar Nove TV će nam opet tijekom utakmica, u što je moguće većoj mjeri, pokušati dočarati majstorije kreme europskog nogometa i zbivanja na najpoznatijim stadionima starog kontinenta.

- Tako je, ula...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 06:26