StoryEditorOCM

Sinjska predizborna pripetavanja: povratak otpisanih HSLS-ovaca

Piše PSD.
31. ožujka 2009. - 18:09

U Sinju se već duže vrijeme glasno šaputalo da čelništvo HSLS-a bez opterećenja vodi pregovore o koaliciji sa HDZ-om jer kao rezervnu varijantu imaju osigurano mjesto na listi nezavisnog kandidata Nikole Tomaševića. To je u utorak i službeno potvrđeno.

Snježan Šentija, predsjednik sinjskog HSLS-a, predstavljen je kao kandidat za Tomaševićeva zamjenika i to kao pojedinac, neovisno o njegovoj stranačkoj boji.

Ankica Panza, drugi Tomaševićev kandidat za zamjenika gradonačelnika, nije član ni jedne stranke, ali je bliska suradnica Šentije kroz posljednje četiri godine njegova donačelnikovanja.

Šentijinim zauzimanjem Panza je preuzela vođenje gradskog Odjela za gospodarstvo. Očekivati je da Šentija neće biti jedini iz dosadašnjeg čelništva HSLS-a na Tomaševićevoj listi.

Postavlja se, međutim, pitanje što će biti s HSLS-om u Sinju.

To pitanje sve glasnije postavljaju neki sadašnji članovi stranke, a još više bivši koji se teško mire sa spoznajom da se HSLS kao politički brend neće pojaviti na predstojećim lokalnim izborima u Sinju, prvi put od 1993. godine.

U takvom ozračju formiran je inicijativni krug pasiviziranih HSLS-ovaca, među kojima je cijeli niz bivših stranačkih dužnosnika, zagovornika ponovnog angažmana radi održanja HSLS-ove izborne “markice”.

Oni ističu da je HSLS od 1993. na svim izborima bio druga stranka u Sinju, odmah poslije HDZ-a, s povjerenjem više od petine biračkog tijela.

Držeći da to povjerenje nitko nema pravo dovesti u pitanje, iz liberalnog inicijativnog kruga najavljuju da će ovih dana donijeti odluku o eventualnom ponovnom političkom angažmanu pri čemu bi “markici” pridodali jedan od tri slogana: “Kad mrtvi zapjevaju”, “Povratak otpisanih” ili “HSLS-ovi barakaši”.

Toni Paštar/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 04:16