StoryEditorOCM
Dalmacijazaželi ljubav

Čak 4.500 lampiona pušteno u zrak sa zadarskog Foruma: jednoj mladoj neugodno bilo objaviti zaruke pred masom

Piše B.S. / Zadarski.hr
21. veljače 2016. - 21:06
zazeli_ljubav9-210216

Zadranke i Zadrani koji planiraju vjenčanje pozvani su da se zaruče u najromantičnijem okruženju na Forumu, gdje je u nedjelju poslijepodne više od četiri tisuće osvijetljenih lampiona „zapalilo“ nebo nad Zadrom. U "najljepšoj europskoj destinaciji" petu godinu za redom održana je humanitarna manifestacija „Zapali lampion i zaželi ljubav“, koja se tradicionalno održava za Valentinovo, ali je prošli vikend odgođena zbog kiše. Prve je godine prema vedrom zvjezdanom nebu pušteno 2 356 lampiona, prošle godine čak 3.127 a u nedjelju je u zrak poletjelo četiri tisuće i petsto "malih želja", kojima su Zadrani, pa i brojni turisti pokazali da im ne treba Valentinovo da bi poslali ljubav.

 -Prezadovoljni smo jer smo prodali gotovo tisuću lampiona više nego prošle godine. To nam govori da je ova naša humanitarna akcija koja je pokrenuta prije pet godina postala omiljena i spektakl sam za sebe. Iduće godine planiramo postaviti Guinnessov rekord i pustiti u zrak čak sedam tisuća lampiona - kazala je Višnja Miočić, inicijatorica humanitarne akcije koja je pokrenuta kao oblik promocije grada, a dosadašnjih godina u nju su bili uključeni i ugostitelji, te udruge i klubovi.

Dio sredstava od prodaje lampiona, 25 kuna po komadu, ove je godine namijenjen je punjenju Socijalne samoposluge u Zadru. Dosadašnjih godina sredstva su nakon Valentinova dobile Udruga osoba oštećena sluha, te društvo Naša djeca. U ponudi na Forumu bilo je kuhanog vina i kobasica, a Boutique hostel Forum je onima koji bi prijavili javne zaruke poklanjao besplatno prvu bračnu noć u najluksuznijem apartmanu hostela Forum.

Iako se za javnu proslavu zaruka u bajkovitom ambijentu bio prijavio jedan par, romantični "dvojac" na koncu je odustao navodno zbog toga što je "mladoj" bilo nelagodno objaviti takvu vijest pred tisućama ljudi koji su se okupili na Forumu. Ljubavne prike bile su, naravno, različite a bilo je i onoh upućenih nogometnom klubu, omiljenom Hajduku.

Organizatori programa su Turitsička Zajednica grada Zadra, agencija Galea i društvo Propela. Suorganizatori su Grad Zadar, radio Zadar i Boutique Hostel Forum.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:51