StoryEditorOCM
Dalmacijavrgorac

U Vrgorac ćemo za pet minuta

Piše PSD.
22. svibnja 2015. - 22:32

Županijska uprava za ceste raspisala je natječaj za rekonstrukciju ceste Vrgorac – Prapatnice – Stilja, odnosno za prvu dionicu Vrgorac – Prapatnice u dužini od 2,7 kilometara, vrijedan 5,5 milijuna kuna bez PDV-a. Dio je to budućeg projekta povezivanja brdsko-planinskih sela Prapatnica, Stilje, Kašće, Mijaca, Poljica i Žlibine s Vrgorcem i Imotskim.

Stanovnici spomenutih sela gotovo četiri desetljeća čekaju da konačno počne uređenje ove županijske ceste. Uska prometnica, bez ograde, odnijela je i ljudske žrtve, na njoj su se dogodile brojne prometne nesreće. Stoga je ova vijest obradovala brojne stanovnike brdsko-planinskih sela.

– Čekamo ovo desetljećima, cesta prema Prapatnicama i Stilji probijena je 1968., a asfaltirana je 1975. godine. Od tada je u takvom stanju, nekad se malo zakrpa. Svaka je cesta dobra, a ova posebno za nas, moći ćemo za pet minuta stići do Vrgorca – kazao je Davor Vegar iz Prapatnica.

U posljednjih godinu dana, zahvaljujući ŽUC-u, izgrađen je rotor u Vrgorcu, rekonstruirane su ceste u Dusini i Zavojanima, a sad slijede radovi na navedenoj dionici.

– Otvaranje ponuda je 2. lipnja, radovi bi trebali početi nakon toga, a završit će na proljeće sljedeće godine. Pripremamo dokumentaciju za još neke projekte – istaknuo je Petar Škorić, ravnatelj ŽUC-a.

PIŠE: Mate Primorac


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:31