StoryEditorOCM
Dalmacijagrad nema novca za javnu rasvjetu

Vrgoračka sela utonula u mrak

Piše PSD.
17. studenog 2013. - 00:02

Dvadeset sedam vrgoračkih sela ponovno je ovih dana utonulo u mrak. Naime, Grad Vrgorac, zbog prazne gradske blagajne i slabe naplate komunalne naknade, nije više u mogućnosti plaćati HEP-u mjesečno oko 75. 000 kn za javnu rasvjetu. Slična situacija dogodila se i prije četiri godine, i trajala je nekoliko mjeseci. Javna rasvjeta po vrgoračkim selima gasi se u ponoć.

No, od ove odluke izuzet je grad Vrgorac, kao administrativno i gradsko središte. Međutim, jedan dio građana ističe kako se upravu na području grada najslabije plaćaju komunalije, pa i u ovom slučaju komunalna naknada.

- Zašto su uvijek prva na udaru sela? Ljudi na selu uglavnom plaćaju sve svoje obveze, jer su tako naviknuli godinama. Na području Vrgorca vladaju dvostruku kriteriji, po selima se ljudima voda isključuje zbog duga od 1000 kuna, dok su po gradu pojedinci dužni po desetke tisuća kuna za komunalije.

No, njih se ne dira. Zašto? Neka oni u gradskoj upravi srežu malo troškove reprezentacije, bit će onda novca i za javnu rasvjetu- kazao je Ivan Franić, predsjednik Mjesnog odbora Veliki Prolog i nezavisni gradski vijećnik. Pokušali smo doći i do zamjenika gradonačelnika Željke Pervana, ali on nije odgovarao na naše pozive.

MATE PRIMORAC
FOTO: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:53