StoryEditorOCM

Budrović na proslavi Dana grada Hvara kritizirao Bebića

Piše PSD.
3. listopada 2012. - 16:30
Stanovnici Hvara svečano su proslavili Dan grada i blagdan sv. Stjepana, prvog pape i mučenika, zaštitnika grada i Hvarsko-bračko-viške biskupije. Središnji događaj u utorak bila je veličanstvena procesija gradom te koncelebrirana sveta misa koju je u hvarskoj katedrali predvodio msgr. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru.

Dan prije u nazočnosti gradonačelnika Pjerina Bebića, te ostalih gostiju i uzvanika, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, ove godine bez dobitnika javnih priznanja, a zbog ostavke predsjednika Zorana Domančića vodio ju je potpredsjednik Rino Budrović.

- Od samoga početka ovoga saziva Gradskoga vijeća, gradonačelnik Bebić, u većoj ili manjoj mjeri, ne obnaša dužnost izvršnog tijela grada Hvara. Događalo se to čak i nakon ponovljenih zahtjeva za izvršenje pojedinih zaključaka, nabrojit ću samo neke najvažnije: pitanje “Sunčanog Hvara”, Sportskog centra Hvar, Prostornog plana županije, izvršenja gradskog proračuna, prostora bivšega “Bobisa”, raskida ugovora s “Venerandom”, Doma zdravlja, financiranja “Free For Radija”, izgradnje Srednje škole, problema prometne povezanosti s kopnom itd. - kritizirao je Budrović, dok se poteštat pohvalio mnoštvom završenih i tek planiranih projekata, dodavši:

- Naša želja nije da budemo “celebrity grad”, a još manje jedna velika diskoteka. Naš cilj je da budemo još uglednija svjetska turistička destinacija i grad ugodnog života. Tu sliku našega grada gradili smo stoljećima i to trudom naših predaka, i takvu sliku želimo prenositi javnosti.

Inače, proslavu prati bogat kulturno-zabavni i sportski program.

Spomenimo samo obilježavanje 400. obljetnice kazališta, ali i izložbu “Dodir anđela” u Villi Meneghello, uz otkrivanje skulpture “Anđeo na ljuljački” zagrebačko-bračkog kipara Petra Hranuellija.

Na sam blagdan, za glavnu zabavu na Trgu sv. Stjepana bila je zadužena klapa “Iskon”, tako da su se Hvarani i njihovi gosti prepustili zabavi i plesu sve do kasnih noćnih sati.

Tekst i foto: Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:22