StoryEditorOCM
DalmacijaNEPOZNATI POČINITELJI

Joško Krstinić: Dok sam bio u procesiji 'Za Križen', razrezali su mi brod

Piše PSD.
15. travnja 2012. - 10:18
Iako je otok Hvar prava turistička meka, posljednjih se dana u medijima spominje u negativnom kontekstu upravo zato što u vrijeme održavanja čuvene procesije “Za križen” u Jelsi nije bio otvoren javni zahod. Međutim, otočani se još više zgražaju nad činjenicom da je nepoznati počinitelj u toj svetoj noći praktično uništio brod Joška Krstinića (32) iz Vrboske. Učinio je to po četvrti put, očito zbog mržnje ili ljubomore, te čovjeku nanio znatnu materijalnu štetu.

- Od 2000. do 2004. radio sam u Županijskoj lučkoj upravi, a zatim s UO-om “Dućin” preuzeo koncesiju u Vrboskoj. S vremenom sam dobio gumeni brod da bi bio efikasniji u pogledu što sigurnijeg uplovljavanja i isplovljavanja nautičara, no problemi su počeli u lipnju 2010. godine. Naime, netko nepoznat mi je na vezu oštrim predmetom razrezao brod dužine 4,20 metara, a nakon popravka potpuno ga uništio početkom rujna iste godine. Zbog toga sam zajedno s Lučkom upravom kupio novi brod maestral 340, opremljen motorom daihatsu 20, no lani je opet oštećen krajem lipnja, da bi vjerojatno isti počinitelj sada u mom dvorištu od njega, dok smo ja i ukućani s Velikog četvrtka na Veliki petak bili u procesiji, otkinuo čak 70 x 20 centimetara - govori Krstinić.

Pisao i ministru Ostojiću

Popravak broda je upitan, a slobodno se može reći da je oštećenjima plovila do sada pretrpio materijalnu štetu veću od 60 tisuća kuna. Ipak, to nisu sve nevolje koje su ga snašle jer mu je u međuvremenu, također oštrim predmetom, oštećena karoserija automobila citroën xsara, pa i skuter yamaha neos. I tu ga je vraćanje u prvobitno stanje stajalo gotovo sedam tisuća kuna, ali ovom Vrbovljaninu, što je najgore, stižu anonimne prijetnje porukama na mobitel, prijavljuju ga Financijskoj policiji i slično.

- Sva oštećenja stvari uredno sam prijavio djelatnicima Policijske postaje u Hvaru, da bi oni zatim svaki put napravili očevid i zapisnike. Naravno da me i višekratne prijetnje u smislu “ovo ti je tek početak, još ćeš ti vidjeti...” i slično uznemiravaju. Počeo sam strahovati da će uništiti mene, moju obitelj i teško zarađenu imovinu, pa sam i mobitel nosio u policiju, no nemam nikakvih povratnih informacija o počinitelju i njegovu privođenju pred lice pravde - kazao je zabrinuti mladić koji, među ostalim, dodaje da je sa sebe “oprao” sve optužbe navedene u nepotpisanoj prijavi Financijskoj policiji.

Budući da se u poslovnom i privatnom životu nikome nije zamjerio, ne može dokučiti tko se na njega okomio. U identifikaciji počinitelja, koji savršeno dobro poznaje oštećenika i prilike u kojima živi, nisu pomogle ni nadzorne kamere, a da bi stvar konačno pomaknuo s mrtve točke, ovih se dana svojim predstavkama obratio načelniku Policijske postaje Hvar, načelniku PU splitsko-dalmatinske, te načelniku kriminalističke policije i glavnom ravnatelju policije MUP-a RH. Krstinić je o svemu obavijestio i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, pa vjeruje da će policija učiniti sve kako bi čim prije prestale njegove muke.

MIRKO CRNČEVIĆ 


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:09