StoryEditorOCM
Dalmacijafešta u podstrani

Česi sa Škorom pjevali "Domovinu"

Piše PSD.
6. kolovoza 2015. - 08:55
/ Lupi petama, reci evo sve za Hrvatskuuu - orili su se stihovi Prljavog kazališta u srijedu navečer, i to od strožanačke lučice do utoka Žrnovnice u more. Pomalo već i tradicionalna manifestacija, "Oluja u Podstrani", još jednom se pokazala kao izvrsna pučka fešta za staro i mlado, domaće, ali i furešte. Uz Prljavce, za dobar provod ove se godine pobrinuo u Podstrani čest i drag gost, Miroslav Škoro.

- Dooomovinaaa, je u srcimaaa -Škorin hit pjevali su i češki turisti.

- Ne znamo baš sve riječi, ali trudimo se.. Čestitamo vam današnji praznik, primijetili smo da je raspoloženje danas posebno i baš nam je drago da je tako. Na Škorinom koncertu bili smo i lani, bilo je izvrsno, baš kao i večeras. Uz pečene srdelu i pogled na more, zabava je zagarantirana - rekla nam je češka obitelj koja već godinama ljetuje u Stobreču.

- Računica je poprilično jasna, majstori smo od fešte! S Podstranom ne možete pogriješiti, pogotovo kada je ljubav prema domovini u pitanju - objasnili su nam tajnu uspjeha dobro raspoloženi domaćini. I ove godine proslavu na velikom strožanačkom platou i parkiralištu organizirala je Općina Podstrana, njena turistička zajednica i udruga Oluja, a hitove Prljavaca i Škore složno je pjevalo tisuće posjetitelja.

- Ma tko bi se gužvao na kopnu, ima li ljepše stvari od uživanja na koncertu s morske pučine, ispod zvijezda? A i lakše se rashladiti, samo se bacimo u more - dobacila nam je raspjevana ekipa s obližnjeg broda.

Nakon što su Prljavci dobro zagrijali atmosferu, rasplesanu publiku domoljubnim stihovima u trans je bacio Miroslav Škoro. Bengalki je bilo i na moru i na kopnu, a sve je pratila bogata ponuda hrane i pića. Od pečenih srdela, preko soparnika do delikatesa koje su se ipak najbolje prodavale na svakom kantunu, neizostavnih ćevapa.

- Ma ne smeta vrućina, a prodaje se izvrsno. Ispekla sam ih već više od petsto, a tko zna koliko će ih se još ispeći do kraja večeri. Imam najbolje ćevape, za dvadeset kuna, dam dobru porciju, a dečke sam počastila i pivom - rekla nam je teta Mare i potvrdila kako joj posao ne pada teško, jer je snagu skupila gledajući prijenos svečanog programa iz Knina.

- Tako treba Mare i nama srce puca od ponosa! Nismo išli u Knin jer smo htjeli dat podršku ekipi koja je ovo organizirala, ali bilo je veličanstveno! Neka se zna da se nismo uzaludno borili - poručili su i hrvatski branitelji, braća Mate i Ivan.

Tihana Marović
FOTO: MARIO TODORIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:37