StoryEditorOCM

Solin: u gradske ulice i javnu rasvjetu uložit će se oko pet milijuna kuna

Piše PSD.
9. srpnja 2014. - 23:03
Rebalansom solinskoga gradskog proračuna, odnosno smanjenjem rashoda za oko 1,7 milijuna kuna, smanjene su i pojedine stavke za prvotno planiranu gradnju objekata i uređenje komunalne infrastrukture na području grada Solina za ovu godinu.

Predviđena ulaganja od oko 7,4 milijuna kuna smanjit će se za 2,5 milijuna kuna te će u toj stavci – koja se odnosi na ulaganja u javne površine, nerazvrstane ceste, javnu rasvjetu i groblja – biti nešto manje od pet milijuna.

Kad je riječ o ulicama, za ovu je godinu za sada otpalo ulaganje u Zoranićevu, Livanjsku, put od samostana sv. Rafaela do Zvonimirove, spojnu ulicu Ante Starčevića – 27. rujna, Ulicu sv. Petra, Ulicu Drage Markovića i Put Krunika u Kučinama. Ulaganje namijenjeno za spojnu cestu između Puta mira i Matoševe smanjeno je za trećinu, a 350 tisuća kuna, koliko je ostalo u toj stavci, uložit će se u otkup zemljišta.

Izostat će i postavljanje javne rasvjete na Putu Majdana, što je iziskivalo najveći iznos u stavci javne rasvjete (250 tisuća kuna), dok će se u Ulici solinske mladeži, na Putu mira – Matoševoj i na Vranjičkom putu planirano realizirati (sve tri ukupno 167 tisuća kuna).

Dioklecijanova ulica – produženje do ulice zapadno do groblja, Put briga u Kučinama, Bubići, pristupni put do OŠ Vjekoslava Paraća, Ulica svetog Nikole te Drniška ostaju u ovogodišnjem planu, ali pojedine u smanjenom iznosu.

Za prometnice je, prema Detaljnom planu uređenja Gašpini 2, namijenjeno 532 tisuće kuna, dok je iznos od 1,2 milijuna kuna za izgradnju i rekonstrukciju s odvodnjom nerazvrstanih cesta ostao nepromijenjen. Iznos za uređenje nerazvrstanih cesta tako je ukupno smanjen za 1,2 milijuna kuna.

Prema riječima solinskoga gradonačelnika Blaženka Bobana, očekuje se veći priljev sredstava u idućoj polovini godine, a shodno tome moguć je na jesen i rebalans proračuna pa bi se za spomenute ulice ipak našao novac. No, ako se to ne dogodi, bit će prve za realizaciju u idućoj godini.
M. Sesartić
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:00