StoryEditorOCM
Dalmacijaključ u bravu

Splitska banka nudi usluge, a zatvorila poslovnicu!?

Piše PSD.
22. listopada 2013. - 12:27
Nakon više od trideset godina rada, zatvorena su vrata poslovnice Splitske banke u Šestanovcu. Vijest je to koja je najviše pogodila stariju populaciju te zabiokovske općine koji sada svoje teško stečene mirovine mogu podići tek u desetak kilometara udaljenoj Cisti Provo, priključivši se tako onim umirovljenicima koji su mirovine do prije mjesec dana primali preko poštara.

Bacivši brojke na papir, ispada da gotovo svi umirovljenici s područja općine Šestanovac nemaju načina da pridignu svoju mirovinu. To očito ne zabrinjava Hrvatsku poštu, a još manje francusku Splitsku banku koja kao razloge zatvaranja navodi utjecaj novih tehnologija na kanale prodaje prvenstveno razvoja IT sustava.

U pisanom odgovoru, na upit potpisnika ovih redaka, Silvija Bareša iz Splitske banke tek nam je priopćila kako bankomat banke i dalje ostaje u centru Šestanovca kako bi i dalje stanovnicima omogućio jednostavan i neposredan pristup gotovini, a svi klijenti, po njihovim tvrdnjama mogu se obratiti u poslovnicu banke u Cisti Provo, Omišu i Imotskom ili u bilo koju drugu poslovnicu po njihovom izboru.

Dotični se ne pitaju je li možda poslovnica Splitske banke u Šestanovcu upravo ona po izboru komitenata, ali malo tko još za to i haje. Nema sumnje, i u ovom slučaju profit je iznad nekih drugih interesa.

E, da ne zaboravimo, iz banke još obavještavaju kako u njihovoj ponudi financijskih usluga za građane imaju pakete usluga koji među ostalim sadrže telefonsko i internet bankarstvo, što klijentima omogućuje obavljanje velikog broja transakcija bez dolaska u poslovnicu.

Takve odluke najvjerojatnije su donijeli nakon procjene kako većina šestanovačkih umirovljenika koristi telefonsko i internet bankarstvo.

Što reći nakon ovakvih odgovora. Jednostavno, pametnome dosta.

MLADEN NEJAŠMIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:42