StoryEditorOCM

‘Robotička regata’ okupila 70 osnovaca

Piše PSD.
2. srpnja 2014. - 11:21
Hrvatski robotički savez je u okviru zadatka ‘Robotička regata na pučinskim otocima’ i ove godine organizirao radionice na otocima Braču i Hvaru. Na radionicama je sudjelovalo više od 70 učenika osnovnih škola s tih dvaju otoka.

Za realizaciju radionica pobrinuli su se Ivica Kolarić, Jelka Hrnjić, Katija Barbić i Danica Plastić u suradnji s roditeljima učenika koji su se zainteresirali za robotiku. Edukatori su bili učenici Filip Kuzminski, Ivan Kolarić, Roko Parać, Matej Novosad, Janko Pribičević i Andro Katanec koji ove godine u Brazilu brane titulu svjetskog prvaka na RoboCup natjecanju od 19. do 25. srpnja 2014. godine.

Ekipno natjecanje

Prezentacija robotike upriličena na jelšanskoj rivi, privukla je brojne otočane i njihove goste. Natjecanje je organizirano za 10 mlađih robotičara u roboskijanju i robonogometu. U roboskijanju pobijedio je Antun Ostojić, a u robonogometu Ronaldo Radonić, obojica učenici OŠ “Jelsa”.

Za starije robotičare organizirano je ekipno natjecanje u programiranju robota. Sudjelovalo je 8 ekipa, 4 iz Jelse, 3 iz Bola i 1 iz Hvara. Pobjednička ekipa su učenice iz Bola: Sara Žaknić, Kate Pavišić i Ana Pina Marinkov.

- Ovo je uistinu veliki događaj za jedno otočno mjesto u vrijeme turističke sezone, jer redovito okuplja brojne znatiželjnike. Još veća vrijednost radionica je za naše učenike koji su istodobno učili robotiku i družili se. Cilj nam je svakako povećanje broja zainteresiranih za robotiku, bolje iskorištavanje slobodnog vremena mladih, a naravno moguć je i razvoj edukativnog turizma na otocima – kazala je prof. Jelka Hrnjić.
Mirko Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:34