StoryEditorOCM
SportCRTICA S PLIVANJA

Dva prijatelja, Ivica i Mladen, ne propuštaju isplivati svaki maraton, a tek im je 70 godina...

Piše I. Gjergja
17. kolovoza 2020. - 21:37

Daljinsko plivanje nije nimalo lako, bili takmičari ili amateri, a kod ove dvojice veterana ono je zadovoljstvo i na neki način sreća, jer rade ono što vole.

Na svakoj utrci Zadarske plivačke lige u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat njih dvojica su neizostavna. Ivica Čulina i Mladen Kolanović, dva prijatelja, plivača, maratonca, svakome po 70. godina, spremno čekaju start utrke.

U plivačkom svijetu ih dobro znaju, Čulina se nekako uvijek drži po strani, a nije da nije društven tip, dok se Mladen, eto, uvijek nađe u lijepom društvu mladih dama.

image
Mladen Kolanović, plivački maratonac
I. Gjergja

O postignutim rezultatima možemo samo reći da su u granicama njihovih godina i oni su s njima više nego zadovoljni, što je najvažnije. Obojica su sudionici sedam Zadarskih plivačkih liga, otplivali su ovog ljeta maraton Preko – Zadar, Biogradski i sada čekaju idući, Iški...

- Dosta je posla, dugo je ljeto, a plivati se treba! - kaže Ivica.

- Uživam plivajući s ovim mladim svijetom. Nije nam važan rezultat važno je sudjelovati i da na kraju damo svoj obol ovom divnom sportu. Zbog toga, rekao bih, imamo privilegiju - iskreno će Mladen.

Dokad?

- Pa dok se bude moglo skočiti s rive, odgovorio je šeretski.

01. svibanj 2024 06:09