StoryEditorOCM
KalelargaDENIS SOKOL ŽDO:

Vozač teretnjaka nije izazvao nesreću. Poginule žene imaju 66, 61 i 55 godina. Dvije bi mogle biti hrvatske državljanke. Naložena obdukcija...

Piše IN
21. travnja 2022. - 16:11

- Oko 12.10 sati PU zadarska dobila je dojavu da se dogodila teška prometna nesreća na cesti Zemunik - Zadar u samom podvožnjaku nedaleko od zračne luke. Iz pravca Zemunika prema Zadru kretala se Toyota Yaris slovenskih registarskih oznaka i u jednom trenutku, da li zbog klizave ceste ili velike brzine, još nije utvrđeno, prešla je u samom podvožnjaku na lijevu kolničku traku i udarila u nailazeće teretno vozilo marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Nakon toga je došlo do odbijanja vozila na desni zid.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix

U nesreći su smrtno stradale sve tri ženske osobe, jedna 66 godina stara slovenska državljanka, te dvije osobe od 61 i 55 godina, moguće hrvatske državljanke. Imaju hrvatska prezimena, a moguće da imaju i dvojno državljanstvo. Naložena je obdukcija, izuzet će se krv i urin vozača koji nema ozljeda. On se trenutno nalazi na razgovoru u policiji, a iz tragova sve upućuje na to da neće biti krivnje za vozača kamiona.

Tijela su tek sad izvučena, osobni dokumenti su pronađeni pretragom automobila. Teško je reći zbog čega su prešli na drugu stranu, svi su tragovi na lijevoj kolničkoj traci. Materijalni trgovi neprijeporno ukazuju da vozač kamiona nije izazvao nesreću – kazao je Denis Sokol, prvi zamjenik i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix
30. svibanj 2024 23:36