Sport Hajduk

barba lukina skula

Preimenovana Akademija na Poljudu: Odajemo priznanje jednom velikom čovjeku koji je zadužio Hajduk i obećajemo da ćemo nastaviti njegovim stopama

barba lukina skula

Od danas se Akademija Hajduka zove Akademija HNK Hajduk Luka Kaliterna. Na svečanosti održanoj na Poljudu jutros je Akademija "bijelih" ponijela ime jednog od velikana kluba. Novo ime Akademije svečano je proglasio njen polaznik Luka Vušković čija obitelj kroz četiri generacije nosi bijeli dres.

Nakon što je ujutro na groblju na Lovrincu delegacija kluba predvođena predsjednikom Uprave Marinom Brbićem i predsjednikom Skupštine Vinkom Radovanijem odala počast Kaliterni, Luštici, Iviću, Mladiniću i brojnim drugim legendama kluba, na svečanosti održanoj u prepunoj kino dvorani na Poljudu uz preimenovanje Akademije dodijeljena su i priznanja zaslužnicima. Nagrađeni su Vojimir Kačić, Anze Zonzi Ivković, Bogdan Kragić i dr. Milivoj Belamarić. Prethodno su uzvanici odgledali emotivni prigodni film o Hajdukovoj Akademiji.

Potom su uzvanicima pokazane prostorije Akademije čiji su zidovi ukrašeni bogatim dijelovima povijesti njenog rada, uspjesima mlađih kategorija "bijelih"... Zatim je u predvorju stadiona otkrivena bista barba Luke Kaliterne autora Davora Kamenjarina.

- Danas slavimo barba Luku, odužujemo se jednom velikom čovjeku koji je zadužio Hajduk i obećajemo da ćemo nastaviti njegovim stopama – rekao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk