StoryEditorOCM
SplitAGONIJA NE PRESTAJE

Vanja (77) se jutros lancima vezala za palmu ispred zgrade splitske uprave: ‘Kao kriminalce su nas izbacili iz kuće...‘

Piše Tanja Gattin
8. veljače 2024. - 09:51

- Imam 77 godina i ne mičem se odavde jer cijeli život borim bitku za otetu imovinu. Grad Split mi je srušio kuću s privatnim stanom i u zamjenu mi dao stan sa stanarskim pravom - kaže nam Vanja Šimleša, rođena Šegvić, koja se u petak ujutro lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom.

image
Vojko Bašić/Cropix

Priča nam da su isplaćeni svi stanari iz te kuće, koja je srušena radi gradnje zgrade Muslimanke, osim nje. Sve skupa je, napominje, bilo 7 stanova. Grad bi, kaže, i njoj donio rješenje o isplati, pa bi se na njega - žalio.

- Nisam htjela izaći iz kuće dok me ne isplate. Tako sam imala 5 deložacija. Kao kriminalce su nas izbacili. Samo sam jedan dan došla s posla i bila mi je prekinuta voda i struja. Supruga su htjeli strpati u bolnicu.

- To su bile takve deložacije, ako nećeš milom hoćeš silom. Stan u toj kući iz koje su nas izbacili suprug i ja kupili smo nakon 26 godina radnog staža i 22 godina podstanarstvu. I u zamjenu su nam dali stan sa stanarskim pravom - ponavlja Splićanka.

image
Vojko Bašić/Cropix

Pokušala je svoj problem riješiti sudovima.

- Oni su sve sudove lagali da mi nismo tamo stanovali. Toliko gadarija su govorili. Tako da smo sve sudove izgubili - veli Splićanka i dodaje:

- Cilj mi je ili da me riješe ili da me bace ovdje u more.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 01:43